Motormässan i Östersund

Idag hade vi äran att få gå in gratis på motormässan eftersom faster ställde ut sin fina Mustang Fastback.
Och att jag där även skulle få uppleva min livs drömbil var ett mirakel. Jag stod framför skönheten minst en kvart och bara glodde. Pulsen ville aldrig lägga sig. Tänk er det där pirret av kärlek, så kändes det. Håret på armarna reste sig och jag ville bara slita mig förbi snörena som höll publik och däcksparkare på avstånd och krama om den! Jag ville känna, bara ta, bara testa!
Vi gick runt och tittade på proffslackerde Impalas, Porschar som varvade gärnet och brännde gummi, gamla, nya, fräcka, söta, fula, coola bilar i alla former och storlekar, och där stod den bara. Jag ville inte gå någon annan stans!
Medan jag gick runt och låtsades tycka om de franska, udda, otroligt fula bilarna från tidigt 70-tal så stod min drömbil bara där och liksom väntade på mig!

Men jag har nu över 100 bilder på den här skönheten, me do love it sooo very much! Så jag klarar mig ett litet tag till. En utav mina drömmar har gått i uppfyllelse, nu fattas bara att ÄGA denna bil!

image63
Plymouth Prowler, endast 11000 exemplar! Är den inte så sexig!?image64

+

Fasters Mustang Fastback 1965 + kollaget jag gjorde åt henne till utställningen.image67
En sjuuukt jävla fet och snygg Volvo!

image70
Bilen från Classe's Bilstyling var där och umpa pumpa musik.
Orginalpriusen är den gråa!Sedan efter en god och välförtjänt kebabrulle på DAFFY's, där de har sås, så åkte jag och älskling iväg och fiskade eftersom det fina vädret fortfarande höll i sig.
Mysigt värre och fisk blev det. Jag fick till och med en gädda, då blev Danne grinig så då packade vi ihop och åkte hem.
Nu sitter han och tröstspelar GTA och jag sitter här och beundrar min dators tålamod och styrka. Att den inte bara fiser ihop är ett rent under.

image65
Kvällsfiske i Backviken, Rödön.


image66
The world through my glasses.
Intressant att fota genom solglasögonen, trixit, men skoj -och SNYGGT!


image68
En bild utan solglasögon som filter...

image69
... Och en med solglasögonen framför linsen!


image71
Och min älskade drömbil får avsluta den här bloggen för ikväll!Kebabrulle utan sås!

Igår kom älsklingen äntligen hem!
Jag tänkte ställa iordning korvstroganoff till honom som han älskar så mycket, men just precis i förberedande stund kom jag på att löken fattades. Han var då på väg hem och åkte in och handlade en lök.
Väl hemma med löken så orkade jag inte ställa mig och koka ris, steka korv, fräsa lök, smaka av osv osv.

Så det blev välbekant Daffys. Där inne var det mycket folk i kön och turkarna såg ut att ha full rulle. Danne skröt bara om kebabrullaran nere i Gävle, att de var mycket bättre än här uppe. Sedan kom han på att Nyman sagt att Kebabhouse hade godare rullar än nere i Gävle, och tro det eller ej, men jag och Danne har aldrig ätit kebab från Kebabhouse tidigare!

Och det gör vi fan inte om heller. Fick påsen med folielindade kebab"rullar" och letade någonstans att sitta. Det blev tillslut Yrancampingen där vi slog oss ned vid sjökanten.
Redan första blicken ner i påsen var en besvikelse. Dessa kebabrullar såg mer ut som kebabplattor. de var pyttesmå, inte större än en handflata nästan. Brödet då, ännu värre! Torrt, jävla vitt vanligt tunnbröd. Eller inte ens tunnbröd, det var något torrt, satans mjöligt äckel. Kebabköttet däremot var faktiskt gott. Jag skämms över att säga det då resten av kebaben verkligen sög, men köttet var gott och välkryddat. Det var rikigt kött också, inte något nedfryst, upptinat, påvattnat skit, nejdå!
Vi satt i eftermiddagssolen och njöt utav den första riktiga sommarvärmen.
- Vart är såsen?
De jävlarna hade glömt såsen. Och det var inte en kebabrulle som skulle vara utan sås, för de frågade verkligen vilken sås vi ville ha. Vitlök ofcourse! Men vart i helvete höll den hus?
Vi åt oss igenom hela det torra brödet och mängderna utav rödlök hamnade i vattnet som måsarna tacksamt tog emot. Men ingen sås. Så tragiskt värdelöst.
Jag satt och fällde tårarna i takt med att flottet droppade från brödet och ner i det gröna gräset. Skämt åsido, men vi skulle mycket hellre ha tagit en kebab från Daffys.

Aldrig mer Kebabhouse; ni suger verkligen. Glömma såsen? Och 70 jävla spänn för en liten torr macka innehållande lite kött? Nope, never more!


Sammanfattar dagens friluftsdag i bilder!

image32
10.00 en blåsig onsdagsmorgon. Tjohej vad skoj tjejer! (Emma och Daniela)

image33
Thomas tjuvstartade fisket...

image34
Då blev Martin sur... eller något. Fetröven i mitten är jag som ska påbörja fisket.

image35
Thomas förstod sig inte på det där...

image36
Så han fick hjälp av läraren Alee!

image37
Här står hela glada gänget framför Martins Defender! (Emelie, Caroline H, Thomas och Jessica)

image38
Medans vissa andra var skitnöjda med att få åka med! (Lajnigum)

image39
Grabbarna börjar elda så att vi ska få dra hem så fort som möjligt!

image40
En rolig bild på Emelie och Caroline. (Förlåt Carro!)

image41
Världens skönaste lärare; rörligbild Lasse och mediekommunikations Alee!

image42
Sedan blev det lite kubbturnering! Tjejerna från Laxsjö var i samma lag!

image43
Martin var en duktig supporter.

image44
Här var det full fart i matchen!

image46
Carro kastar, jag gör.. något och Martin är fokuserad. Fulländat teamwork!

image47
Hungriga Linus med sin kyckling-curry macka. Ajax ville inte vara med på kort.

image48
Fåglarna ville också ha mat.

image49
Jocke prövar på fiskelyckan. Martin och jag längre bort ser ut att ha gett upp redan.

image50
Direkt efter förlusten i brännbollsmatchen. Carro mycket besviken medan Lasse flinar glatt!

image51
Alla börjar packa ihop för hemfärd. Killarna på bryggan har inget med våran klass att göra!

image52
Jag och Carro kastade lite frisbee medan vi väntade på snålskjutsen hem!

image53
Och så lekte vi ett tag med kameran. En utav alla lyckade hoppbilder!

image54
Jag och Jennifer har lite att göra!

image55
Vi från Laxsjö är rätt lika i sättet. Tog flera bilder och vi gjorde lika miner på varenda bild! SkönCarro!

image56
Här är vi alla tre! Mysig bild, men självutlösaren tog lite väl lång tid på sig!

image57
Thomas var inte fullt lika grym som oss!

image58
Tillslut kom Martin så då slutade vi fjanta oss och började taxin för att avlasta alla.
Jag och Carro satt längst bak i Defendern, fyra toasters! Kanonkul!Och där var det slut på bilderna. De flesta har Jennifer tagit idag, superkul att ha kvar minnen till sedan, om nu inte hårddisken havererar såklart.
Men dagen slutade inte där!
Vi skjutsade hem Carro först, sedan Thomas. Han skulle hem och stå på händer. Innan vi nådde Jennifers hem längst bort från stan kom vi på att vi skulle umgås. Så vi; Martin, Emelie, Jennifer och jag, drog hem till mig och kikade på Surf´s Up, svullade glass, chokladbollar, kakor, dricka och kex.

Jag ångrar att jag sa att Martin skulle gasa över vägbulorna, det gjorde ont i arslet vill jag lova, där bak i sätet flög jag som en vante!

Men en kanonskoj dag!
Och imorgon kommer Dannen min hem igen! Så underbart!
Alla hatar vi lärarjävlar!

Och idag jag gör det extra mycket! Matematikläraren, ett känt hatobjekt på min blogg, honom tänker jag forstätta skriva om idag. Jag kanske till och med borde ordna en ny kategori som heter Jan-Erik?
Jag var på extralektionen idag för att göra klart mitt procent papper, som jag helt onödigt fått eftersom han anser att jag inte kan det!
Martin fick precis samma papper med procentuppgifter på. Idag behövde Martin bara göra några få uppgifter, de lättaste. Jag hjälpte honom med de flesta i slutet Jag hjälpte och förklarade så att han skulle lära sig. Lärarjäveln Jan-Erik kom och ansåg att Martin gjort det bra ifrån sig och att de därmed satte punkt för A kursen i matematik. Men jag då?! Jag hade löst hela jävla pappret, jag kunde till och med VG uppgifterma, ja förutom en då! Eller två om man ska vara jätte noga. Jag hade lärt Martin som inte förstod ett dyft om vad det handlade om, jag fick mer poäng på Nationella proven än honom, men ändå gör denna jävla, satans Jan-Erik Ersberg såhär mot mig! Jag måste komma på torsdag igen och göra ett slutligt prov.
Vad är han för jävla idiot!
Ända sedan vi fick honom har vi på VARENDA klassråd klagat på honom. Våra mentorer har klagat på oss och att närvaron vid matten minskat, tro fan de, då vi har en lärare ALLA hatar!
Jag ska gå till rektorn, Carro ska gå dit, Maria, Emma, jag är på!

Sitter och hjälper Shöbba med religionen. Han hatar sin lärare jättemycket med. Men inte lika mycket som jag hatar min. Eller jo kanske då!
Hittade en rätt skoj sak ändå, Shöbba med religionsuppgiften ska skriva (läs det här ordet och hata det jättemycket) en orsaksanalys om en sekt.

http://susning.nu/Insekten

Nu ska jag fanimig dra iväg ett mail till rektorn, sedan ska jag skicka om mitt CV. Har ändrat rätt mycket, så jag hoppas de inte anser att jag är helt dum i huvudet. Ringer de och frågar om jag har något allvarligt fel kan jag köra med den att internet dog och att jag inte trodde det kommit iväg, eller något...

Fuck alla lärarjävlar! Varför kan inte alla vara som Anki, Lasse, Alee, Björn, Erja eller Micke?

Ska bli så skönt med sommarlov!


Ring då!

Det känns inte alls lika bra och självsäkert som det gjorde igår. Mitt CV suger verkligen renballe, och det upptäckte jag efter två timmar. Hittade flera fel, meningsuppbyggnader och skit.
Fast jag går ändå runt och väntar på att de ska ringa, de måste, jag är ju bara så grym! Jag är ju en som sticker ut, i alla fall om mitt CV får tala.
Skämt åsido.
Undra vad de värderar högst... CV eller personliga brevet?

Men jag har inte gett upp hoppet, jag hoppas mer än aldrig förut nu och det är så förbannat fel, för jag vet bara hur jävla besviken jag kommer bli i slutänden.

Ring då!

Och idag är det finväder också. Jävla skit! Det är jobbigt med varma dagar på skolan för jag har inga kläder att ha på mig som passar det klimatet. Hela den här dagen känns skit!
Och så ska jag ha extramatte med världens största idiotlärare igen.

Ring dåååååå!!

Älskling, det är dags att komma hem nu. Tröjan du hade på dig innan du åkte har börjat tappa sin doft utav dig. Det är inte bra, då kan jag inte längre föreställa mig hur du luktar...

Riiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing!


Bloggare

Ännu en intressant situation jag hamnat i nu, en verkligen rolig situation med faktiskt! Madelene sitter och råförhör mig som att jag vore den perfekta bloggaren, eller bloggerskan? Som att jag vore något att se upp till. Vem vet, jag kanske är den enda bloggaren i jämtland? Eller ännu hellre den mest desperate bloggaren som gör allt för att få in smygreklam på det ena och det andra klottret.

Så nu får jag in ännu mer härlig reklam och även lite smör för min kommande textlärare då han läser om underverket mig i lilla Maddes text om mig! Så komlicerat och så underbart med media!

Kul med frågor man aldrig ens tänkt tanken, varför i helvete har jag en blogg?
Och spännande att någon väljer att skriva om mig och min simpla blogg!

Madde du är skoj du!


Nervöst läge!

Jag sitter helt seriöst och skakar av nervositet just nu. Och vad har jag gjort? Jo jag har klickat iväg mailet på "sänd" ikonen. Så lättfixerad är jag tydligen.
Jag verkligen hoppas. Jag hoppas så starkt och jag vill så mycket. Jag har redan räknat ut nästan allt, jag vill, snälla låt mig få jobbet!

Nu är jag van vid att det går åt helvete, men den här gången kan de inte dissa mig. Mitt CV är oslagbart. Jag har använt ord inte ens jag visste att jag kunde! Så let me!


Är så nervös så kan inte skriva mer.
Tänk om de ringer vilken sekund som helst!
Måste gå och skita i så fall!


Blind Willie McTell

And I know no one can sing the blues
Like Blind Willie McTell...


Håret på armarna reser sig. Något inom mig gör så att tårarna tränger sig igenom ögonlocken. Detta är en fin låt.

The stars above the barren trees Were his only audience Them charcoal gypsy maidens Can strut their feathers well...

Idag har det varit en jobbig dag. Sittandes i en sommarvarm Volvo nästan 25 mil får vem som helst att längta hem. Hem till där jag är nu. Lyssnandes på Bob Dylan och den självömkande tristessen.

See them big plantations burning Hear the cracking of the whips Smell that sweet magnolia blooming (And) see the ghosts of slavery ships I can hear them tribes a-moaning (I can) hear the undertaker's bell...

Jag saknar dig så oerhört älskling! Jag behöver dig nu! Kom hem till mig!

Tyck för guds skull inte synd om mig!


Överlevde bilfärden

Trots att det var ett år sedan jag körde bil senast så gick det över mina förväntningar att köra. Kanske var det för att jag hela tiden tänkte på att om jag får mitt jävla körkort någon gång så blir jag en stolt ägare till en PT Cruiser. Ohyeah!

Jag gjorde min första omkörning. Jag möttes utav en flock renar som bara stod där och ugglade mitt på vägen. Jag fick sätta på vindrutetorkaren för första gången. En väldigt effektiv övningskörning om man säger så.

Ska fortsätta idag och ävlas på med pappa som hela tiden ska "visa" och så tjatar han på så i 40 minuter. Så övningskörningstiden med far är att det mestadels är han som kör. Inte fullt lika så effektivt.

Idag var det fint ett tag. Jag har suttit ute i solen och läst lite mer i min Börja skriva kursbok. Jag är helt inne i det här nu! Jag ska bli journalist ellr något, jag vill skriva. Det är bara därför jag har den här bloggen. Jag ska skriva minst en gång varje dag, så jag skiter fullständigt i hur mina publiksiffror ser ut.

Jag kan lova att jag utvecklats, mamma hade letat fram mina skrivböcker från min första skrivande stund. Jag hade "det" redan då. Jag försökte på ett skrivande sätt beskriva färger och miljö. Men på ett kanckligt sätt.
Ska absolut publicera mina berättelser om hunden X-L här senare. De gröna, egengjorda skrivhäftena ligger uppe så jag orkar inte gå efter dem nu. Helt otroligt att de finns kvar, jag var inne i skrivandet redan då. Sedan fortsatte det, på gymnaiset avtog det. Jag skyller på Danne. Då han kom in i mitt liv har det mesta förändrats. Jag har gått upp i vikt bland annat.
Men nu ska jag inte skylla allt på honom, måste ju vara snäll nu så jag får något på tax freen på Ålandsfärjan imorgon!

14 dagar kvar nu... och Danne kommer hem om fem hela dagar!
Mannen som är kåt på cyklar.

Alla som läser tidningar från länet vet absolut vem det är jag pratar om. Han som har fått stora rubriker i varje morgontidning. Nu är han även rikskändis! Grattis mannen som har sex med cyklar, du är med på en video på aftonbladet denna morgon!
"Dömdes för tre fall av sexuellt ofredande."
Jag säger såhär; 100 Höjdare, ni har en skön människa till i Östersund!

Det gamla paret som klädde sig lika har jag inte sett skymten av på flera månader. Är det någon som vet vad som hänt detta söta par? De var med i 100 Höjdare Sveriges skönaste människor.
Rolf som bor på Bergsgatan och bara går och går och går var med i samma program.
Här har vi den tredje deltagaren, bra mycket roligare än att vara tänd på staket vill jag säga, den här mannen har ju även dömts för sitt sexuella, men lite udda behov!
Östersund har sina dolda talanger!

Helt sinnessjukt egentligen... sexuellt ofredande, vad de cyklarna ska känna sig hjälplösa!

Idag blir det omprov på engelska då. Sedan blir det körskola och jag ska köra ända hem till byn. Känns ju safe då jag inte kört på ett år. Men jag minns vart gasen är, tror jag!

Tiden rinner iväg, men jag börjar ju inte förrän 10.40 idag ;)


Glasblåsare!

Hur kunde Martin veta precis idag att han skulle göra mig så satans begeistrad?
Till saken hör att jag länge har velat testa på det här yrket, jag har länge läst allt och mycket mer om vad det innebär att blåsa glas, jag har sett videor, bilder och sugit in verkligen allt jag hittat.

Projektskissen som ska vara inlämnad till handledaren senast i morgon ligger någonstans helt oläst. Jag har haft många ideér, men inte någon så bra som Martins!

Martin Norling, en otrolig kul Frösöbo i sina bästa snart 19 år (på måndag), har en far som är länsveterinär och tog hand om våran hund Felix då han jobbade i Skellefteå... fick jag reda på av mor nu. Det var bara övrig kuriosa. Han har en halvbror som bor i Ramnäs och han är just glasblåsare och som nyligen även startat sin egen hytta.
Idén här då?
JO! En fotobok! Mästerligt Norling! Vi ska fota glasblåsare, konsten, historien bakom, prova på, beskriva, analysera, fotografera, kulturen och så mycket om så mycket mer!
Är det inte fantastikt! Och så har vi en glashytta här i Östersund som vi skulle kunna ta oss an också. Designers och inköpsställen, glas, glas och åter glas!
Jag är så entusiastisk till detta förslag så det är inte helt sant!

Jag kan se våran fotobok framför mig!
En blåsvartlila aktig framsida i tjockt påkostat material, nästan som väv, ska prydas utav ett glödande gulrött klot som omsvärmas utav glasmassan som blänker av den externa blixten. Röken som stiger och där bak i den suddiga bakgrunden ser man ingenting, förutom kanske den glödande ugnen och röret som håller det svållande klotet som försvinner in i oskärpan.

Bra idé eller ej? Kommentera!
Och jag blir skitsur om någon skulle våga på sig att dissa den!


Inget blogghumör

Jag är verkligen inte på blogghumör idag.
Det är en hel vecka kvar till Danne kommer hem. Det har bara gått fyra dagar, igår kändes det som en dag, men idag är det en evighet sedan han åkte.
Jag är så depp...
Var med på både bilden och idrotten idag så egentligen borde jag känna mig stolt.

Carro hade fått sin lönespes från 118100 och ana vad avundsjuk jag blev! Jag har verkligen snart gjort allt för att få jobb där. Måste höra med Kristoffer, men det känns som att det inte kommer hjälpa.

JOBB! Vart i helskotta håller du hus?!

Hoppas Martin och Thomas kan komma ikväll. Då blir stämningen lite högre kan jag lova. Men nu ska jag bara sitta här och uggla in i väggen, känns som det enda rätta just nu.


Älskling, om du råkar veta vad jag heter på bloggen, och om du nu skulle orka läsa ända hit ner, och om, om du orkar forstätta läsa lite till så vill jag bara säga att jag älskar dig jättemycket!


Det regnar!

Det finns nästan inget bättre än regniga dagar. Jag tillhör den skalan som tycker att oväder är härligare än finväder med sol och bad.
I ett sådant här härligt regnväder som det är över Östersund just nu så kan man inte mer än mysa. Det är grått och mörkt. Regndropparna smattrar mot det nylagda tegelplattorna, och jag har ju även lägenheten med snedtak, så jag får njuta extra mycket!
Det är sådanna här dagar man slipper vara ute bara för att vara det bara för att solen skiner. Det är just precis de här dagarna jag ser fram emot mitt under sommaren. De svarta molntäcket som sakta drar fram och sedan lägger sig som ett magplask och blöter ner hela marken. Höra ljudet. Och efteråt, känslan av hur gått det luktar, regnet har renat luften på någon sätt. Allt känns så fräscht, ja förutom de gigantiska maskarna som ringlar sig på asfalten.
Jag kan stå i timmar och vänta på att orosmolnen från Brunflo ska nå hit så att jag också kan få ta del utav åskväder och häftiga regnskurar!

Jag minns i somras då jag och älsklingen åkte upp till Dammån. Nere i Hallen sken solen och vi satt på Jacobssons nybyggda altan och sörplade saft. Solglasögon, shorts och fäktningen med getingarna som ville åt sötman på våra nybakade bullar.
Då vi lämnade Hallen och påbörjade den kurviga, gropiga, kälskadade gruslervägen upp till stugan var det som att någon drog ur proppen till badkaret. Det kom från ingenstans och det verkligen vräkte ner. Vi hann knappt låsa upp vägbommen så kom allt. Och det höll i sig. Flera timmar. Packningen hann bli blöt den lilla biten vi var tvugna att bära den från bilen.
Vi tände en brasa i den öppna spisen. Regnet slog mot taket och fönstrena. Det var bara jag, älskling, brasans knaster och myggornas surr som vi djävulskt förintade med hela två flaskor Radar under den helg vi var där.
Regnet föll ned fortfarande. Och så höll det i sig ändå till nästa morgon, och då var det så kanonfint!
Att vakna tidigt i ottan mitt i ingenstans är så härligt. Man går ut på verandan så som man steg ur sängen, man behöver inte ens ha kläder på sig. Sätter sig i en stol där morgonsolen redan hunnit värma upp. Det ligger en svag dimma över det höga gräset, de liksom flyger sakta fram. Fåglarna kvittrar så fint ändå tills det att Danne vaknat och kommit fram med luftgeväret. Dammån porlar en bit längre bort.

Jag älskar att vara i Dammån. Jag älskar regnet!


image31
Jag lyckades komma nära en liten harunge vid en fisketur i Dammån!


Temadag

Hela onsdagen är en ända lång temadag. Hade jag varit i fullkomligt normal balans hade jag stannat hemma den här dagen och myst ner mig i soffan med en massa film, men inte idag.
Jag gör allt för att få tiden att gå lite extra fort, då kommer älsklingen hem snabare och så har jag faktiskt även insett att jag har det rätt kul på skolan!
Tänka sig att det skulle ta nästan två år!
Första delen av dagen har vi någon livserfarenhetstjosan. Då ska jag gå och lyssna på yrket journalist och sedan reklam-något. Går man media passar det inte så bra att gå och lyssna på skogshuggare, även fast de kanske skulle vara intressantare. Nu tänker jag bara på en sak, och det är att göra allt för att få min framtid så ljus som möjligt med små verktyg på vägen!
Har redan (läs snart) läst ut Börja skriva som är kursboken i Text A.

Andra delen är Livskvalité. Bara ordet för en ju genast till idrott och hälsa, och det var juust precis det de var också. Men tydligen ska vi bara se film och lyssna, så jag hoppas vi slipper röra på oss. Jag rör mig inte på skolan, men på fritiden går det kanon! Jag tror att jag behöver gå på den här grejen, så jag hoppas fan att närvaron tas! Den brukar ha en förmåga att aldrig göra det då jag väl är med.

Annars då? Mitt bonsai träd har drabbats utav rotmask. Det låter fruktansvärt och det är det också! Små, små, pyttesmå larver som slingrade sig i jorden. Och detta upptäckte jag inte förrän jag dränkte blomman i gulsåpa, de tyckte de små kräken inte om så då kom de upp till ytan. Det var orsaken till att trädet helt plötsligt tappade alla sina blad, utom tre.
Nu har jag gjort snart allt som står i min makt så jag antar att trädet är dött nu. Var ju synd. Det var fint de första veckorna, men sedan råkade det sakteliga dö ut mer och mer.
Jag har läst till mig att det är bananflugornas larver. Även fast jag inte har bananflugor hemma.
De äter upp roten och bonsaiet ser inte så kry ut vill jag lova, Önskar jag upptäckt det tidigare...

Nu måste jag hurra på mig, ska ta tidiga bussen in var det tänka, ja...


Ping Pong Kingen

Vi blev tillslut hela, galna gänget som drog iväg på bio denna fina, gråkyliga tisdagskväll. Jag, Martin, Thomas, Jennifer och Linus.
Martin kom snällt och hämtade upp mig i hans föräldrars Volvo, för vissa utav oss har ju till och med körkort, och då han ändå skulle köra den vägen som gick förbi mig så slapp jag gå! Väl inne i stan kom Jennifer. Martin skulle ta ut pengar och tack vare honom så höll vi på att missa bion totalt! Och tack vare att han även på det skulle ha godis från Tjockiskungen så fick jag träffa kusin Kristoffer, som jag såg sist för exakt ett år sedan. Mycket kul att få träffa min trevliga kusin! Synd att man ser alla allt för sällan.

Ok, åter till biotajmet! Vi fumlade på ett bra tag därinne innan vi kommit fram till vilken plats vi skulle erövra. Regina är ju känt för att inte ha så många besökare, så man gör i princip som man själv behagar därinne.
Längst fram, längst i mitten, så perfekt det bara gick!
Och så "tjänade" jag 40 kronor. I tior även!

Jag blev verkligen kär i Rille! Vilken stark personlighet och vilka kommentarer. Han pratade u-båtar och dykning, politik och sådant som man förstod att han verkligen brann för.
En sådan go och fet norrlänning kan man inte mer än bli lite smått förälskad i (fråga mig). Eller så är det bara jag personligen som gillar de lite knubbigare barnen. Det blir mer att älska, som jag fått lära mig att det heter.
Det var norrländsk natur och fjällandskap och vad är inte bättre än att få avnjuta den hemska, nordliga vintern än inne på en biosalong på våren i goda vänners sällskap?

Rille är en överviktig nolla, men han har nyckeln till skåpet och pingisutrustningen. I skolans pingisrum är han någon och det får man erfara under filmens gång.
Han och hans borsa Erik är helt olika människor. Som Rille beskrev det; Ying och Yang. Erik är populär, får tjejerna, och är snyggare än Rille.
Det är under sportlovet allt förändras för de två bröderna, som sedan visar sig att inte vara det.
Deras far, som egentligen bara är Rilles, kommer hem och allt förändras till det drastiska. Rille kör över sin egen bror, flyr i sin fars bil, kommer åt ett gevär, gömmer sig på fjället. Som tur är blir han stoppad då han tänkt hoppa ner i isvaken i sjön.
Filmen fick plötsligt sin vändning, en vändning som var ett måste för att lyfta filmen från filosofiska tankar och tysta dialekter. Från en vanlig, lite halvt seg drama mellan två bröder till en mer fartfylld, roligare, rappare och hemskare film.
Känslorna i den här filmen är många, och det är åter igen Rille som får dessa att gå hem. Han tänker mycket och man inser att han inte har det lätt.
Hela hans barndom har varit kantad av orättvisor och missnöjen.
Jag tycker den här filmen var mysig. Den var inte komplicerad, den var gjort på ett sätt som fick tittaren i en sitts där man nästan kunde lista ut vad som väntade, men ändå blev slutsatsen helt annan.
Av svensk film förväntar jag mig inte så mycket, speciellt inte då min favorit i svensk filmproduktion är Kops, då förstår ni vad jag menar.
Denna är på god väg in i den favorit-topp-fem-svensk-film-listan!
Tack Ping Pong Kungen och norrläningen Jens Jonsson!

Nu ska jag in i bokens värld en stund!


Regina ikväll!

Jag har lyckats övertala Martin att följa på Ping Pong Kingen trots allt! Thomas skulle också med som det hördes, han gillar "pingisfilmer", vad nu den genren innebär? Inte för att jag tror att just den här filmen är det han kanske menar med snabba kineser och schyssta moves. Men han är en kul figur så hoppas han står fast vid att han skulle följa!

Vi får väl se vad som händer om tre timmar! Jag har börjat gilla Bio Regina, som ni kanske märkt.
Nästa tisdag är det min tur att följa Martin på den film han vill se; The Darjeeling Limited och det är en film jag kan tänka mig är underhållande utav det man läst hittills! Indisk hostmedicin, jo hejsan!

Visst de finns på dvd redan, men jag har fått något slags måste att gå på bio, och då speciellt Regina, dit vanligtvis djupt filmiska, insatta människor går.

image30Idag fick vi reda på hur nationella proven i matten gick. Jag blev faktiskt stolt över mitt resultat som var inringat på framsidan utav häftet, men efter snacket med idiotläraren blev det bra mycket sämre. Jag måste läsa in procenträkning innan jag får sommarlov, jag som redan satt in mig i den situationen. Det var många som gick därifrån med ett VG i bagaget, men ändå så besvikna. Denna lärare har sänkt hela klassen! Då vi hade Kaj hade även jag VG på mina prov. Och då är det bra vill jag lova. Men så kommer den här utarbetade komvuxträlen in och sänker oss alla. Vi är så dåliga, vi kommer aldrig bli något, vi är ett gäng efterblivna elever som han har till uppgift att se efter fyra timmar i veckan!
Allas betyg har alltså SÄNKTS utav det nationella provet. Av Jan Erik Ersberg!

Och jag har bara 130 kronor kvar på mitt konto. Vad less jag blir på Swedbank. Jag ringde ju och kollade kontot för två dagar sedan, och då hade jag 1700! Men nu stod de 130 kronor. Ska det verkligen ta tre dagar innan det egentliga saldot registeras eller?!


People, gangstas, and pimps and people
Smokin that deeper reefer
Up in the club wit speakers
I had some base and tweeters
Dj is jockin needle
Sweat till I catch a fever

- Missy Elliott - 4 My people -


Stolt!

Segern i debatten om fildelning tog team Elofsson- Skoog hem!
Med endast ett poäng från laget emot "Reklam riktat mot barn" vanns titeln årets debattör.

Nej jag skojade, men vann gjorde vi! Härlligt som fan!
Det var så sjukt nervöst i början, alla jagade upp sig lite för mycket och det smittade av sig på mig som innan varit lugn som en filbunke. Varför skriver man så egentligen?

Vi började så otroligt bra redan i starten utav våran debatt. Motståndarna satt ner då de läste sin inledning, då tog vi tillfälle i akt och reste på oss då det var våran tur. Med raka ryggar och ett hållbart tal fick vi åhörarna i första skedet. Så underbart! Jag ska bli politiker!
Adrenalinet pumpade ett bra tag efteråt, känslorna blev ibland väl för blandade. Fyra tjejer som tycker två olika saker blev ibland för mycket. Men vi sopade golvet med dom!

Jag hoppas verkligen Alee blir kvar till nästa år så att han inte flyr över till USA igen. Han är vekligen så grym! Vi får göra hur roliga saker som helst, men ändå lär vi oss så himla mycket på ett kreativt och annorlunda sätt.
Han har många egna erfarenheter som han kan berätta om, så att man lättre fattar då det dyker upp något konfundersamt.

Idag hämtade jag också min Text A kursbok. Så skönt det kändes att ha den i handen, oja!

Sedan stannade jag kvar med Thomas och redigerade lite mer på vår film. Supberb!
Tanken var att ta bussen, men då jag såg den komma och veta att jag inte skulle ha en chans att hinna ifatt den om jag inte råsprang så fick det bli en promenad hem, i spöregnet och blåsten. Men nu skiner det sol och är kanonsommar!
WHY!?

Den här sparrissoppan var inte så tokig ändå!

Härligt!

Ping Pong Kingen imorgon, någon?!


Debattdags!

Idag inträffar den stora dagen då vi äntligen ska få debattera. Skrev jag äntligen? Tydligen så gjorde jag det och då måste det betyda något! Jag är jättepeppad just nu! Jag går igenom för varenda, minsta, lilla detalj som motståndarna ska kunna hoppa på oss med.
Jag satt uppe till 00.00 igår och letade och lyssnade och såg på allt jag hittade!
Det här ska verkligen bli kul, jag ser fram emot att få slå ned motståndarna med den fakta jag funnit, och även min medståndare!

Whey!

Nu kom jag på en sak till jag måste kolla upp! Artister med egna skivbolag!

Ses efter debatten!


Ryckt upp mig!

Äh, vad är en pojkvän mer eller mindre att grina om? Jag menar han kommer ju hem igen, och då är vi mer kära än vanligtvis i varandra för ungefär 20 minuter.
Men det är just de 20 minuterna som är värt att redan nu börja länga efter!

Jag har ryckt upp mig! 11 dagar går fort. Jag ska gå i skola och pina på med allt vad som nu kommer hända och ske där. Jag kommer tvinga med Martin på Ping Pong Kingen på tisdag. Sedan har jag mer eller mindre alla dessa 11 dagar redan planerade, allt för att tiden skall flyta på.

Jag har även börjat "rycka upp mig" för idag gjorde jag en makaber upptäckt;  till min förtvivlan, att jag har gamnacke. Jag kommer aldrig kunna ha håret uppsatt, never ever. Förstå vad less jag blev då jag insåg att jag är på god väg att få puckelrygg, en välartad sådan med eftersom denna är på fin väg.
Så nu sitter jag här med ett engelskalexikon på huvudet och letar tangenter. Inte lätt, men vad fan gör man?!

Och imorgon kanske jag till och med får höra om mitt jobb! Ja om jag får det nu vill säga.
Ska jag vara ärlig tror jag att den där Camilla vill ha någon mer lik sig själv. Fyraochenhalvmeter lång på spetsiga högklackade, skinande, lackerade, svarta skor (pumps, vad är det?) med de senaste, hippaste jeansen som täckte de där flaggstångssmala benen ändå upp till över naveln tamejfan! Hon hade håret uppsatt i en prydlig knut därbak och hela ansiktet var väl sminkat.
Så kommer lilla jag in. Ruffsigt hår för borsten och jag kommer inte bra överrens. Peak jacka, hur ordinary är inte det? Och ett par slitna jeans. Jag hade faktiskt anträngt mig den dagen genom att ta på mig ett halsband för att se lite "smyckeintresserad" ut.
Se då om det fungerade, och om jag får jobbet på Hallbergs Guld!

Suttit nu i tre timmar och gått ignom nästan allt material som fanns i Debattpaketet om fildelning som jag hittade på The Pirate Bay. Segt som bara fan, men vad gör jag inte för att det ska gå bra imorgon på debatten.
Denna debatt är ju en stor del utav betyget i Mediekommunikation A också, så visst anstränger jag mig!

Fast nu saknar jag hans dåliga skämt och hans illaluktande pruttar... litegrann...


Kom hem igen!

Det har gått två minuter sedan jag såg den röda, nya Andritz bilen sakta rulla nedför den branta backen, som jag såg försvinna bakom de blommande träden för att sedan svänga ut på den stora vägen och därifrån försvinna helt ur mitt synfält.
Vid 7-tiden ikväll är han framme i Gävle. Där ska han vara i 11 hela dagar och jobba på storstopp vid ett pappersbruk.
Den här dagen har inte varit rolig. Jag har räknat timmarna sedan nio i morse. Sex timmar går så väldigt fort då man inte vill att de ska göra det. De sista 10 minuterna utav väntan på att telefonen ska ringa och påvisa att han ska gå ifrån mig är däremot fruktansvärt, plågsamt långa.

Allt är så tomt. Inget GTA som står på. Ingen som ber en att hämta snusdosan eller vill gosa med en. Det är bara jag och grannarna nu.
I 11 dagar till...

image31
Kom hem igen till mig älskling, jag klarar mig inte utan dig!


Vicious Delicious

Infecteds Mushrooms senaste platta. Jag vet inte riktigt om jag njuter av den ännu. Ändå är jag inne på sista spåret på skivan. Det hela kan ju bero på att jag idag har ihållande, jobbig huvudvärk. Då är det inte så passande med psychadelic trance får jag uppleva nu, men jag pinar ut, ett spår kvar!
Artillery låten är så skön så den hade jag kunnat lyssna på även om jag legat här på golvet med kräkningar av svårartad migrän!
De här Israeliska pojkarna är långt ifrån någon annat inom genren Psychadelic. De här går att lyssna på! Deras stil är så udda och så bra. Jag älskar Infected Mushroom!

image28
VICIOUS DELICIOUS

Tänkte ta det här som ett exempel på måndag då vi ska debattera fildelning; Vem känner ni mest till? En Jämtländsk känd konstnär vid namn Gustav Edwall eller en psy-trance duo från Israel?
Bara det är ju en orsak till vad fildelning betyder.
Vem har markandsförst sig bäst? Edwall som inte kan använda sig utav reklampelaren internet eller Infected Mushroom som nu är skitkända och vars musik som lyssnas på runt hela världen? Kultur säger jag bara!

Klev upp vid 8 i morse för jag var tvungen att få upp Danne som skulle till jobbet idag med. De där kaminerna tar aldrig slut verkar det som.
Skulle sen försöka somna om och sova långt och länge fram till mitten av dagen hade jag tänkt. Jo tjohej vad det gick bra. Hon med den fula hunden började dunka musik halv 9. Fan vad less jag blev! Varje gång jag hörde någon öppna dörren nere i trapphuset så önskade jag att någon skulle gå och säga till henne. Men ikke. Istället började hon som-ser-ut-att-ha-skitit-på-sig-tanten en våning under med sin hårfön. Och jag kan lova att denna lägenhet är lyhörd.
Bara det är ju en orsak till varför jag vill bosätta mig på en öde ö långt ifrån allt och mycket!

Så jag tog boken Flyga Drake och började läsa den. Jag fick sådan inspiration från filmen så kunde inte hålla mig ifrån den längre. Har räknat ut att jag kan ha den hemma tills på fredag, det är nog max eftersom det redan kommit två kravbrev på biblioteket.
Jag som var en sådan bokslukare då jag var yngre, men ända sedan svenskaläraren i 9:an tvingade oss att läsa Hemsöborna så har jag inte läst en ändå bok sedan dess!
Jag jobbar på det. Inser att Herman Hedning inte är så mycket att komma med då bokrecensionerna i svenskan ska vara klara!Text Mediekommunikation!

Min framtid är kanske inte förstörd trots allt! Äntligen fick jag det där mailet jag väntat på i flera veckor där det nu står bekräftat att vi redan nu ska börja läsa in text A kursen! Nu och under sommaren som en distanskurs, men vad gör det, jag skriver så gärna så!
Ana om jag är glad.
Denna dag är det även medie 3:orna som har gjort dagens ÖP, och jag måste säga att jag längtar tills den dag det är jag som är en del utav den tidningen!
Nättidningen ÖP hittar du här!
Hoppas bara på att det är Alee som har mediekommunikationen nästa år med, han är verkligen så skän som lärare! Och den bästa saken av allt! Jag slipper foto med Eva!

Jag och Thomas var på mediehuset fram emot fyra, och så länge är man inte ens där om det är skola. Vi gick till och med efter lärarna därifrån. Och nu är filmen inne på sin sluttamp! Vi jävlades hur mycket som helst med ett klipp, och tro på fan Mac jävla in fan tosh laggade så vi var tvugna att tvångsavsluta skiten, och inget sparades!
Bara att börja om, tur Thomas är så hajp på det där nu!

Jag och älsklingen har nyss tagit världens mysigaste bad med tända ljus. Vi ska bara rå om varandra i helgen (och svulla en massa godis och chips såklart!) för på söndag åker han till Gävle och jag ser inte fram emot det. Hela fem månader är det sedan han var borta på jobb sist, och under de fem månaderna har vi suttit ihop som tapetklister, dag in natt ut.

Vi älskar varandra mycket jag och min murvel!

Jag måste hitta någon som är duktig på att rita/designa! Jag och älskling vill ha en liten tatuering, en förlovningstatuering som, och vi måste bara hitta den perfekta som verkligen passar in på oss, så ska vi göra en!

Nu ska jag lägga mig i Dannes knä och vänta på loadingrutorna i spelet GTA så han kan klia mig på ryggen mellan pauserna!


Smokin Buds

Jag är jättenöjd över lurarna jag köpte som present till Danne igår. Jag har även lyckats övertala honom att lämna dom hemma så de inte går sönder medans han är borta på jobb. Och så fick jag honom att lämna lurarna hemma idag med så jag ska ha något att lyssna på medan jag ska gå in till skolan!

image27
SkullCandys Smokin Buds lurar - rasta! =)

Jag är ledig idag, helt ledig! Ändå ska jag in på skolan! Det kallar jag en sann medianörd. Jag tänkte göra Thomas lite sällskap i redigeringen. Vi ska finputsa våran otroligt bra film lite så den blir som vi vill ha den. Lägga in lite musik, droner, mjuka filter, se till så miljöljuden stämmer. Och så för och eftertexter såklart!

Sedan ska jag gå på Alhoa och köpa det där Billabong halsbandet jag såg igår. Det var så jävla fint, men 300 kronor... Det var de som slog emot, men nu har jag bestämt mig, jag SKA ha det!

Det snöar idag med, är en ynka grad varmt!
Jämtland vart är växthuseffekten?!


Aftonbladet snack!

Ville bara göra er uppmärksamma på vems nunna som pryder Aftonbladet Snacks reklam!
En av 3000. Hur många procents chans är inte det!

Ja! Jag kan ju räkna ut det men orkar inte såhär sent ju! (...?)

image26


Löprunda

Det här var första löprundan sedan i söndags då vi tog ut oss så rejält att vi nästan blev helt avskräckta från att forstätta träna. Men vi kämpar på med vikten.Säger vi.
Danne har gått ner hela fem kilo och jag tre. När han kommer hem från jobbet i Gävle ska vi börja träna på gym också!

Idag har det varit grått och mulet hela dagen, och tro på fan att det skulle börja ösa ner både regn och snö under de 20 minuterna vi skulle ut nu på eftermiddagen.
Så i snöblask sprang vi runt i gyttjan i bara fem graders värme. Mysigt det, men nu ska vi ha ännu mysigare och krypa ner under en filt , spela lite GTA och äta upp det som återstår utav tårtan.
Annika och Kissen kom ju hit och hjälpte oss med den igår och det var mycket trevligt!

Tårtan lockar nu såhär efter ett träningspass!
21

Först nationella i engelska. Varför det inte gick bra för mig var därför att det var så sablans kallt i aulan. Fläktarna blåste stormvindar på en där man försökte tänka på ett annat språk. Engelskan gick inte bra alls alltså!

Sedan hade vi gymnastik, och eftersom jag ändå var på skolan var det svårt att komma med en bra ursäkt. Visst jag hade ju en men den tycktes inte fungera i den situationen. "Alla sa att vi inte hade någon idrott" men i själva fallet var de där "alla" ombytta. Förstörde ju allt. Men vi blev ändå några som latade oss rejält och spelade 21 en omgång. Det var skittråkigt för jag vann inte. Och Martin sabbade för alla oss andra och så fuskade han!

Sedan fick Thomas sin dröm i uppfyllelse, han fick sin kebabrulle på Daffys, äntligen. Jag och Jennifer var nyttiga och tog oss en sallad medan Martin och Linus tjockade på med flottiga pizzor. Martin tyckte de var goda, så nu kanske han har börjat gilla Daffys med än Sibylla, vem vet. Vad jag vet är att Thomas är såld till rullarna!

Sedan gick jag och Jennifer en sväng på byn och tittade. Jag köpte Skull Candy Smokin Buds lurar till Danne i 21 års pesent. Han ska ju bort och jobba tillsammans med "löken" i två veckor så jag tyckte ett par fräcka lurar skulle sitta fint. Rasta även!
Sen kunde jag inte hålla mig, utan jag köpte de där jävligt dyra Adidasskorna på Gabriel! 800 spänn för ett par ballerinaskor. Det är emot min natur om jag säger så. Eller plånbok.

Idag fick jag en adress av Caroline så jag ska in och söka samma jobb som hon har. 118100 Svar på allt. Verkar så jävla schysst och så jobbar man mycket kväll och helger = OB!

Nu ska jag laga mat till darling kommer hem!

21


Förbannade fiskpinne!

Nu har jag något väldigt viktigt att berätta! Det skedde under lunchen och det var kanske det värsta jag varit med om så länge jag levat. Jag har aldrig kännt mig så orättvist behandlad någonsin!
Vi kom lugnt och sansat in i Wargens hemska matsal. Matpolisen göteborgaren Anders (betona det på göteborska med så låter det ännu bättre) stod och vaktade passagen som vanligt. Töntigt att man måste ha ett kort med sig för att få komma in och äta av skolans lågbudgetmat.
Aja, åter till det hemska som inträffade. Mina kamrater roffade åt sig de sista fiskpinnarna som låg och gottade sig i öveflödsfettet och satte sig i lilla matan för att vänta på mig och Jennifer. Vi stod där i kön och väntade på mer fiskpinnar. Vi väntade och väntade. Och väntade ännu längre. Så kom de in en tant med ett fat fiskpinnar, men den jävlen serverade den andra kön före oss bara för att det stod en gammal gubblärare i den!
De tog slut snabbt, så stod den kön också utan sina fiskpinnar, och då, notera! Då hade vi redan stått där utan fiskpinnar en runda. Så kommer de efter en skitlång stund in ännu en plåt med fiskpinnar, och tro på faan att den andra kön får den med!
Då har vi stått där utan i TVÅ rundor!
12 otåliga minuter senare står vi där och blir serverade kalla, halvklara, bleka fiskpinnar som inte ens smakade sådär krispigt chipsgott som de brukar.
Då vi gick bort till kamraterna hade de ätit upp och var på väg för att lämna disken. KUL!
Förbannade fiskpinne!
Jag var skitirriterad, och tur inte Danne var med mig, då hade det blivit som igår då vi började mucka med två idioter då vi köpte godis på Coop Forum. Idiotjäveln trängde sig före i kön där vi stod, och då hans fula, tjocka flickvän började mumla om att hon skulle ge Danne stryk fick jag nog! Nog om det!

Efter lunchen, ack så misslyckad så var det konsert i Aulan och den gick vi självklart på för Martins kompis Erik spelade keyboard. Han var verkligen den som ägde hela scenen, vilken inlevelse! Hela bandet var bra, men ibland stod de bara och såg ut som att de önksade att allt skulle ta slut!

Våran film blir bara bättre och bättre för varje minut vi lägger ner på den! Så nu är den nästan så bra som den kan bli! Den är kanon rätt ut sagt!
Lovar att lägga upp den på Youtube och länka via min blogg!

Nu kommer snart Dannes familj och då ska vi äta tårta!

Grattis älsklingsgubben på 21 årsdagen!! Min Murvel!


Grattis Älskling!

Det SNÖAR på min älsklings födelsedag! Och det snöar inte lite heller, det är ju nästan snart ett vitt täcke över hela Östersund igen!
Snacka om energidödande! Snacka om att känna sig opepp på skolan!
Men det är  ju onsdag!

Idag fyller min älskling 21 år och jag har inte hunnit gratta honom mer än att smöra en macka och soda liten bubbelvatten, för mjölken var slut. Ana om det är gott med bubbelvatten och flingor!
Men det får bli när han kommer hem, ska gå och löpa en god tårta på Tages. Så då får man hit hans föräldrar som ska fortsätta tjata på kaminer och blomkrukor och är det inte de så är det något annat tjat. Och så ska de såklart fördärva vår goda tårta!

Nej jag är inte på humör idag. Är svintrött för jag stannade uppe och kollade på Wag the Dog igår, en film som Alee sa att vi kanske skulle få se på mediekommunikationen. Jag tyckte inte den var bra. Jag trodde den skulle vara mer samhällsinriktad och ärlig, men detta var ju en komedi! Inte en bra sådan heller!

Aja, ska sörpla i mig dessa flingor innan de blir sådär äckligt mjuka...

Kan köra en dagens outfit med baar för att dryga tid: Dannes svarta mjukisbyxor utan något specifikt märke som han aldrig använder och som är så ubersköna! Och så har jag på mig en urtväddad vit Billabong t-shit som då också är Dannes.

Och en konstig sak till! Igår hade jag ett x antal läsare på bloggen, den 13 maj alltså, sedan då jag var in och kollade nu så står det att den 13 maj bara hade två läsare (på unika) och idag är det väl självklart att det inte är så många. Men vad hände? Vart försvann alla läsare? Jag blev arg!

Rörlig bild idag! :D

Råkes


Tänka sig!

Att tänka sig något man aldrig skulle kunna tänka sig är en sak att tänka sig!
Ett exempel är ju att tänka sig att det gick bra för mig på matteprovet idag, och tänka sig, det gick det!
Jag tyckte del II var lättare än del I, och det säger jag inte för att skryta med mina minimala kunskaper i detta enormt onödiga ämne. Men det var det! Jag kunde allt, kändes det som! Eller så var jag så trött så det kändes som att det gick bra. Jag gjorde alla uppgifter förutom den sista för där orkade jag inte ens bry mig. Var något i stil med att "i en klass är det 27% flickor. I en annan är det bara 3% som är tjejer. Den första klassen är dubbelt så stor som andra. Hur stor andel är tjejer?" Hur FAN ska jag veta det då jag inte vet hur många dom är?!

Idag har jag varit in på Hallbergs Guld med mitt CV. Hoppas hoppas hoppas! En sak jag gjort allför mycket nu den senaste tiden. Det är meningen att jag ska hem till byn och slava bland tyskar ser det ut som. Men jag har ju ännu inte hört om de jobbet jag sökte förut. Nej men Hallbergs verkar bra. 6 timmar i veckan så det är inte mycket tid, bra på ett sätt men det blir ju lite betalt. Man får hoppas på helgsjobb då! =)

Shit vad INXS är bra! Sweet och Iggy Pop lika så! Och Thin Lizzy, vilka sommarminnen!
Dagens Namnsdag: Linn

Det är en gång om året man får höra sitt ack så vackra namn på radion förberett. Den gången missar man det också! Så typiskt att jag skulle stå i köket och smöra en jävla macka åt Danne som fortfarande låg och snuttade i mystäcket.

Idag är det tisdag den 13 och jag har namnsdag. Imorgon är det onsdag den 14 (tänka sig!) och då fyller pojken min 21 år! Vad gamla vi börjar bli.
Jag och älskling träffades då vi var 15 och 17 år gamla, och nu ska vi till och fira hans 21 årsdag med tårta och kebab!
Ok, det sista är bara min sagda mening än så länge.

Idag är det också nationella i matematik, del II dessutom. Jag har gruvat mig hela veckan så det ska verkligen bli kul att se vad för slags uppgifter det är. Två hela timmar har vi på oss och det känns som att den tiden tar det inte för mig. Jag har inte tålamodet att sitta så länge, för det händer inget uppe i hjärnverkstaden ändå.

Jag har fortfarande ihållande träningsvärk efter löprundan som jag så fint beskriver om i inlägget "En nära-döden-upplevelse" och det är väl ett par dagar sedan. Känns ju lite pinsamt...

Slutar efter nationella, eller har svenska i 30 minuter och då är det meningen att vi ska redovisa boken Flyga Drake i våra bokcirklar, som vi egentligen skulle ha gjort klart för flera veckor sedan.
Så jag sistaminuten såg den filmen igår för mig själv i sängen på bärbara datorn för Danne var osocial och nöter som vanligt GTA. Den filmen var ju skitbra! Kan bara tänka mig hur boken skulle vara. Emelie rekomenderar den starkt på hennes blogg, och jag kan verkligen förstå varför hon beskrev den som sorglig. Nu har ju jag bara sett filmen eftersom jag varken orkar läsa boken eller lyssna på ljudboken.

Grattis mig på namnsdagen!

Vad kan jag köpa till min pojkvän i födelsedagspresent?!


Ingen debatt!

Vilken råtur jag har idag vill jag kalla det. Ingen debatt nu på eftermiddagen, det var väl tur. Jag har ännu inte förberett mig tillräckligt för att klara av en intensiv debatt i förmån till fildelningen!

Så till nästa måndag måste jag hinna hitta en sådan där t-shit med ett slipstryck. Man ska ju vara propert klädda, för i en debatt är det mycket klädseln som avgör hur man blir bemött utav åskådarna. Så jag måste ha tag i en sådan slajsig tröja!

Anledningen till varför det inte blev något debatterande idag är den att vi ska på något seminarium som ingen har någon aning om vad det är. Ska ju bli kul att se vad det är, men inte om det är något jobbigt.

Jag var lat i morse och dissade restlektionen i Hjärt och lungräddning. Måtte nu ingen dö i min åsyn i framtiden!

Nu sitter jag här i mediahuset i min ensamhet. Måste ju ta och dyka upp någon snart tycker jag väl. Alla dissar mig idag känns det som. Men orka bry sig, jag trivs bra i min ensamhet, då slipper man låssas bry sig och spela överglad för lilla minsta alla säger. Sån är jag!

Ska läsa ihjäl mig på fildelningsforum nu för att få inspiration. Och så tror jag att jag hör rektor Von Dobbler i korridoren, det fick mig att genaste tänka på det där mailet som jag ska dra iväg till studievägledaren!

Ajöken!

image21
Hittade en rolig bild på mig i min Foto A mapp ;)


En nära-döden-upplevelse!

Det är inte sant vad jag tog ut mig i löpspåret! Jag har aldrig ansträngt mig så mycket sedan i lågstadiet då man spelade fotboll på rasterna. Nej, jag ansträngde mig inte ens så här mycket då jag spelade damfotboll i div.4 med klubben FIK(A).
Det var inte jag, utan det var Danne som nästan tvingade med mig ut i spåret alldeles nyss. Jag satt hellre nedbäddad i soffan under min mjuka pläd och smaskade på mina förträffligt goda chokladgodsaker. Kinder Chocolate, en chokoladbar som smakar precis som de dyra men ack så goda kinderäggen som jag inte vuxit ifrån än!

Mumsfillibabba!

Danne ville springa på ett "roligt" sätt, så han hade suttit och tänkt ut en plan för att få ut mig. I normala fall brukar det vara han som är trött, utsliten och med en ständig värk i varenda kroppsdel så är det jag som får tjata i evigheter, men inte ikväll.
Han tyckte vi skulle tävla, så vi skulle ta löprundan från varsin ände. Han som bara sovit sex timmar i natt och jobbat som en full arbetsdag fick välja håll. Han tog det med mest nedför. Såklart. Sedan skulle vi se vilken som kom först tillbaka till sträcket vi drog i leran. Eller bilen om man så ville det.

I mitten av spåret, eller inte ens i mitten utan mindre än hälften, så fick jag panikhåll. Det gjorde så jävla ont så de enda jag tänkte på var vad som skulle hända om jag fick en hjärtattack mitt ute i den ödsliga skogen? Det är så ödsligt så det är t.om snö kvar på vissa ställen runt om i spåret runt Frösöberget.
Innan halva banan mötte jag Danne. Där var det kört tänkte jag, han hade ju hunnit en bra bit längre än mig.
Pinade mig uppför alla nedförsbackar som Danne haft förtur med. Där började det bli riktigt läskigt!
Blicken flackade och slemmet smakade plåttak, ett gammalt sådant. Jag kunde inte andas och jag var tvungen att trycka in handen i sidan för att mina håll inte skulle göra så ont. Vid det laget hade jag håll i bägge sidor. Det var tur jag inte mötte någon annan motionär, då hade de tillkallat ambulans, tvärsäker!
Och så var det bara uppför! Sista etappen var en kort brant nedförsbacke som tur var!
Det första jag tittade efter var om Danne redan skulle sitta i bilen, stolt och självbelåten att ha vunnit, men nej! Det gjorde han inte. Ökade på farten och tänkte, "dör jag nu orkar Danne gå och hämta mig!" Bära eller brista som man uttrycker det.
Men så kom den skitstöveln ur skogen och hann till bilen före mig.
Om jag var nära döden, då skulle ni ha sett honom. Han tog tre stycken bricanyl (astmaspray) innan vi började springa. Jag antydde lite på doping där,men han blev så grinig så det fick vara!
Efteråt tog han den minst fyra gånger, han hostade blod och låg som en utslagen bäver över motorhuven.
Sedan körde han på 1:ans växel hela vägen hem för han orkade inte trycka in kopplingen.

Ni ska höra hur jag låter nu. Jag har maxpuls ännu, och det är 30 minuter sedan vi kom hem.
Jag har sådan där krasslig hosta med slem i hela lugnorna så jag låter som en gammal kärring som röket fem paket cigaretter om dagen från det att hon var 11 år. Minst!

Säger ju det; träna är livsfarligt! Gör man inte illa sig under passet så gör det ont dagen efter i form av träningsvärk!

Aja, lite choklad på detta så ska det nog bli bra!


Svets?

Det blev ingen svetsning för mig idag. Då klockan ringde före 7 en söndagsmorgon så fanns det inget annat alternativ än att ligga kvar i sängen och må gott!
Men jag är fast besluten att lära mig, så det får bli en annan gång jag följer med honom till Waplans!
Danne drog sig i alla fall iväg efter mycket om och men och godis och energidryck.
Han hade egentligen inget annat val eftersom han ska ha fyra badtunnekaminer klara helst till på fredag. Och så har hans mor beställt någon slags kruka som ska vara svetsad, ingen förstår hur men det var bara för Danne att hålla med för att få tyst på hennes planer.
Blir ju lite extra pengar på det hållet och de är ju bra! Största anledningen till varför jag vill lära mig tigga, då kan vi båda svetsa svartjobb!
Ingen i Östersundsområdet som vill ha kaminer svetsade till ett bra pris? Jävligt bra pris! ;)

Så jag sitter hemma i det dystra, gråa skitvädret. Jag har ännu en massa som ska göras. Jag hatar den här pressen skolan för med sig. Jag ser faktiskt inte ens fram emot till i morgon då vi ska debattera. Nej, nej!
Och så ska jag ha rest i Hjärt och lungräddning från 8 på morgonen då jag egentligen börjar 10. Så det sket sig ju.
Den större anledningen till varför jag inte tänker gå på den där restlektionen, som jag verkligen skulle behöva för att höja mig till ett IG, är den att jag inte vet vart teorisalen är i Sporthallen. Och då vill jag poängtera att jag har gått på skolan i 2.5 år.

Och denna vecka har vi NP i matte. Del II dessutom. Kan ju inte gå sämre än att jag kommer behöva få ta extralektioner då alla andra har avslutat kursen innan somarlovet!

Nu ska jag förhöja denna trista, deppiga dag och titta på The pirates who don't do anything!


Baj!


Fem timmar i solen!

Idag har jag legat ute och solat hela dagen lång!
Jag och älsklingen åkte tidigt i morse iväg till Rödön för att fiska. Det är bara på det viset man får upp honom tidigt en lördagsmorgon. Vi åt våran frukost vid Storsjöodjursspaningen vid Rödöbron och det var jättemysigt att få avnjuta en skagenmacka ute i solen en tidig vindstilla morgon. Sedan åkte vi vidare till guldstället i Backviken. Danne sprang runt och kastade utefter hela stranden, jag däremot gav upp då jag efter andra kastet blev av med ett drag som inköpts på Dollar Store, som tur var! Har den förmågan att bli av med dragen väldigt fort, men däremot vid säsongens slut har jag blivit en hejare på att få lös de flesta med!

Jag har legat och solat på "stranden" på Dannes jacka under större delen av tiden vi var där. Det är så praktiskt nu då det är lite vatten i Storsjön, då kommer det fram ställen som har underbara strandstränder som man i vanliga fall inte kan vara på, de som är flera decimeter under vattnet då det är den riktiga vattennivån.
Och ett plus till är ju att man slipper alla dessa getingar och mygg! Brons och knott!


image17
Mitt solarställe under bron i Backviken.


Danne fick en gädda på 1.6 kilo, det var dagens enda fångst. Det enda jag har åstakommit är ett par röda axlar som i skrivande stund svider som bara fan. Någon mer färg har jag inte fått. Möjligtvis på nästippen, allt som sticker ut tror jag.
Sedan då vi skulle till och åka så fastnade 2.5 tons bilen i leran. Vi parkerade på en gräsfläck, men tjohej vad genomblött det var där. Innan vi kommit loss från den där lilla vändplanen såg det ut som 25 grisar löpt amok. Hoppas det inte finns någon markägare!


image18
Bild på bilen efter gyttjepölsincidenten


Så då var det bara att åka till Waplan och sätta igång högtryckstvätten och skura.
Den är väldigt fin denna bil, jag älskar den! Bara fälgarna kostar fan mer än vad bilen i sig är värd i dagsläget!


image19
Någon som är sugen på att köpa en fin Sigma?

Och tro på fan att vi hade den turen att bli bjudna på middag i Lugnvik också av Dannes föräldrar? Grillad oxfilé med bakpotatis och ostgogga och grillade tomatspett och alldeles perfekt tzatsiki! Har jag nämt att Dannes mor är kock? ;)

Nu ska jag tjata så vi kommer iväg och får oss lite snacks till ikväll! Jag har ju en massa bra filmer vi ska se!
Fast det blir en tidig dag imorgon, då ska Danne iväg och jobba på sina kaminer, då ska jag hjälpa honom, så då ska jag fan lära mig svetsa, inom media finns ingen framtid!

-Norge; here I come!


Årets första fiske!

Isen hann knappt försvinna från sjön iår innan vi tog oss en tur ut med kastspöna!
Det blev inte en lång tur kan jag lova, jag kastade två kast sedan var jag less. Och så luktade det död råtta för vi stod vid ett utlopp av något slag. Mysigt!
Sedan gled vi runt i finsigman på stan och tittade på alla fulla fjortias och alla coola gangstassmåttingar.
Mycket roande. Eller kanske inte.

Men talang var inget att se på idag. Bara en massa sång och de där "rapparna" som hette som nån skotermodell kan ju bara gå och dra något skitigt över sig. Så himla pinsamt dåligt! Ändå så, jag tror de var Sofia som sa att det inte gjordes sån "typ" av rappmusik i Sverige. Jo heller hur kärring! Alla "rappare" sjunger om hur fulla de blir och blir utslängda från krogen, att de vänstrat och att de aldrig ska supa mer.

Aja hoppas de blev dissade så inåthelvte.
Blev ingen Control för mig idag. Lite synd men man kan ju få tag på den på annat vis. Tänkte köpa en blue-ray film till ikväll men ofta man pungar ut över 200 spänn, då en sådan också går att få på annat vis ;)

Förresten har jag gått ner tre kilo nu (min metod fungerar! =D), så nu fattas det bara precis 9 kilo innan jag skaffar dreads.
Fråga mig inte varför det är så, det bara är det!image16
Årets första fiske!
Idag har inte varit en kul dag.

Det skiner ju sol och är fullständigt sommar, så varför ska jag klaga egentligen?
Gick in till skolan i morse. Tog på mig mina fina skor, de som är lite för trånga men ack så mycket snyggare än mina vinterskor. Jag fick skavsår fastän jag plåstrat och plåstrat, redan innan jag kom utanför porten till trapphuset.
Gick och pinade de 30 minuter det tar att gå in till skolan. Gör så ont!
Sedan hade jag min muntliga redovisning om min film I'm not there och det gick skitdåligt. Jag hatar att ha muntliga föredrag! Har ingen aning om vad jag svamlade om men det blev nog bra. De insåg nog att jag tyckte filmen var intressant, för det är de enda ordet jag har i minne om att jag sa... cirka 13 gånger under fem minuter!

Sedan har jag pinat på med mitt skavsår. Fast nu var de på tre ställen. Båda hälarna och uppe på lilltån som, mysko!
Åt lunch, korvstroganoff som det var bra mycket lägre klass på än min delikata korvanoff! Sedan gick jag raka vägen till de sakerna jag skulle uträtta på jobbiga staden.
De där tofflorna tänker jag inte köpa. 500 spänn för något Danne kommer ha en gång och sedan aldrig mer. Han klarar sig gott med sina ullstrumpor och adidasskor. Nje, han ska få ett par shyssta shorts istället!
Tänkte att jag skulle gå på Sporttjänst och köpa de där fina pumaskorna, men tro på fan de var helt slutsålda.
Så då hade jag gått hela den biten till ingen nytta, genom hela stan till och med!
Passade på att gå förbi två skoaffärer till, men jag som är så intresserad av skor gick mest med händerna i fickorna, såg sådär lagomt uttråkad ut och kom därifrån ungefär lika snabbt som jag kommit in.
De är så fula skor man ska ha nuförtiden. Ne man ska ha med sig Danne, han är mer skoälskare än mig och jag är tamejfan kvinna!

Gick ner till Hobbyboden för att fråga om sommarjobb. Hur tror ni det gick då? Nej som vanligt, det går skit för mig! Börjar sakta inse att det blir hembygden för mig och denna hemska jävla affär! Dessa jobbiga kunder och alla frågor. En kassaapparat för oika ändamål. Fan jag dör nästan hellre!

Träffade födelsedagsbarnet Shöbba en sväng... sedan fick jag stå och vänta på bussen i 20 minuter, för tro på fan jag precis missade en! Och i denna värme skulle jag ha velat gå hem, men icke, mina hälar måste få kureras.
Så iprincip inget har gått bra för mig idag...
JO! Danne har fått sina sommardäck med kromfälgarna till gambil'n nu, så äntligen slipper man oroa sig för ännu en böter ;)

Astronaut...Varför vaken då jag kan sova?

Antagligen är det för att jag är otroligt pressad till att göra klart mitt arbete som ska presenteras muntligt på filmkunskapen idag.
En fruktansvärt onödig dag, börjar 10 och har lektion en halvtimma.
Så vad gör jag vaken nu?
Jag är sjukt jävla trött, blev en sen kväll igår för jag och älskling hade en liten dispyt. Men det gick över snabbt som tur var. Har ont i huvudet nu också...
Men faktiskt så tänkte jag göra den här skiten, mest för Martins skull så han slipper vara själv i gruppen med en massa okända hemska människor! Men också för att jag ska ha en anledning till att gå på stan sedan och köpa något till min älskling som fyller år snart!
Ska gå på We och köpa de där coola rastasandalerna =) Säg inget!

Så kanske att man skulla ta och börja skriva något på min redovisning kanske, skulle underlätta något om man visste vad det är man pratar om...

Och så får jag se om jag orkar gå på Control ikväll eller ej... Det mesta pekar mot det som det känns nu.

Sooooova!!


Fildelning

Nu har jag fått nästan för mycket information och allt talar verkligen för att det inte kan gå på något annat vis!
Vi måste göra fildelning lagligt och sluta jakten på miljontals människor som sitter framför datorn och upptäcker nya kulturer! Spara den tiden på våldtäktsmän istället!

Allt pekar mot det just nu, Bodström kan inte säga emot! Internet blir allt snabbare. Datorerna blir större och smartare och de utrustas med de senaste processorerna. Filformaten blir bättre och bättre. Snart kan vi uppleva biokvalite även hemma. Vi har feta uppriggade högtalare och mp3 utevcklas.

Tänk på´t

Min lillebror aka lammet är så smart! Tack för all hjälp, jag ska vinna debatten på måndag! ;)


När samvetet får tala!

...Så blir torsdagarna automatiskt till en sådan där mysig hemmadag där man kan ägna sig åt att göra läxor och allt annat som skulle vara praktisk att få gjort, eller så kan man göra som jag och inte göra ett enda skit! Bara ta det lugnt och njuta utav härligheten!

Jag håller faktiskt på lite smått på med filmkunskapsgrejen tills imorgon då jag ska redovisa en film. Men jag har inte lyckats välja någon än. Det blir nog I'm not there ändå i slutänden.

Då jag nu inte gör det jag ska göra egentligen så sitter jag och gör efterforskningar på Rockgruppen Joy Division istället. Jag har laddat hem några låtar så jag vet ungefär vad det handlar om. Jag ska ju på Regina imorn igen och se filmen Control med Martin, kanske! Om inte annat går jag med Danne och om nu Krille skulle med. Mysigt!
Control är vad jag vet än så länge en film som den värlsberömde rockfotografen Anton Corbjin gjort. Den skildrar Ian Curtis korta och intensiva liv på 70-80-talet tror jag. En svartvit rulle om han som tog sitt liv. Intressant må jag säga! Ser fram emot den imorgon!

Gällande mitt projektarbete så ska jag nog göra en animerad film. En animerad film i stil med den här otroligt häftiga men simpla videon jag hittade på Youtube!


Oxygene IV med såklart Jean Michele Jarre ;) Se den!

På tal om nedladdning så ska jag och Charlott ha våran debatt FÖR fildelning på måndag, kom men länktips på allt nyttigt jag kan läsa om det!

Tvättstugan kallar!
Filmredigerardag!

Onsdagar är ju helt klart den bästa dagen på hela veckan. För det första så är den det för jag har inte varit frånvarande en enda onsdag sedan vecka 3, då vi startade kursen. Ana om jag är stolt!
För det andra så behöver jag inte göra någonting annat än att sitta på min röv och styra och bossa över Thomas som sitter vid redigeringen ;)

Men idag har det varit så mycket mer än en vanlig filmdag. Jag har hunnit med otroligt mycket. Bland annat har jag fått veta att mina framtidsutsikter kanske inte alls är som en upprökt, dyr cubansk cigarr!

Eller med en närmare eftertanke så är det kanske även värre, om jag tänker så rikigt noga. Tänk om jag måste gå om årskurs 1 bara för att matteprovet i nationella idag gick så fruktansvärt dåligt.
Jag vet, många säger att de gick skitdåligt, och så får det VG, MVG eller något, men för mig gick det sämst på riktigt! Hur får man annars 12/0.3 att bli 0.9*? Det var huvudräkning och jag kan avslöja att jag inte är så bra på det. Och när man ska skriva plus och minus på det där finare mattespråket men inte vet vad som heter vilket, så fick det bli mer eller mindre! Man får inte vara dum!

Rektor Von Dobbler var på mediahuset idag, och bara på något sätt så råkade jag och Malin ordna så vi fick ett möte med den sönderstressade honom, helt bara sådär vips!
Han är precis som en politiker. Lovar och ljuger, ljuger och lovar, så man ska ta det han sade till oss idag med en liten nypa salpetersyra. I början visste han inte ens vad det var frågan om, han hade totalt glömt bort vårat ärende som han skulle behandla efter påsklovet för att sedan kunna meddela oss hur det blev med kurserna. Det var ju ett tag sedan.
Lasse sa till mig igår att det var jättekört med den extrakursen som vi försökt få. En annan lärare säger att alla kan byta. Von Dobbler tror att vi redan nu kan börja läsa text A kursen själva så ska allt ordna sig som smort till nästa läsår. Ärligt så vet han inte vad han säger, han vet ingenting, bara mumlar och pratar bort sig- precis som en politiker!

Våran film blir bara så bra! Vi har redigerat hela dagen lång och Thomas har lovat att inte waina något på mig idag i hans blogg ;) Vi har inte bråkat nånting!
Vi måste seriöst få upp den på Youtube sen, så alla kan se mästerverket! Erja (läraren) sa till och med att det var det bästa projektet hon någonsin skådat. I alla fall försökte jag henne att säga det!

Vad har jag varit med om för något mer otroligt idag då? Jo! Tamejfan det var god mat på skolan idag. En mustig, pompös (lite Thomas slinker in) pepparsås, men den smakade svampstuvning så den var jättegod!

Imorgon har jag min fruktade torsdag. Jag funderade på att skita i bilden, men då kommer jag inte gå på halvtimman med svenska och då kommer jag inte på idrotten och det är inte en chans att jag kommer gå på matten!
Får se hur det känns i samvetet imorgonbitti, (haha) men jag har varit ute och sprungit nu så jag kanske är skitdålig imorn, vem vet?

Måste ta och skriva och fråga studievägledaren hur jag ska göra med idrotten. Vad som händer med mina poäng om jag nu en gång vid nästa big bang vill söka vidare till högskola, för det blir ju inte ett G vill jag lova!
Och så måste jag informera henne om att Von Dobbler är lite som en fiskwobbler... hoppar smidigt undan oss smågäddor på vattenytan...typ.

Nu ska jag lira Youtube ;D

*Svaret är: 40

Mycket reklam för tooompi idag känner jag, men de behöver du om du ska börja tjäna pengar på din blogg ;)
(15% av intäkterna? Aight?)


Där dog mina framtidsutsikter!

Jag får inte Text- Mediekommunikation B kursen nästa år. Jag får den inte och jag som börjat hoppats allt för mycket!
Enligt rektorn var det bara ett simpelt möte med mina föräldrar som var den enda knuten på repet. Han planerade allt, vilken lärare jag skulle ha då jag läste in A kursen i text, när och hur och hur mycket tid som skulle gå åt. Men jag fick inte den utökade kursen!
Där dog mina framtidsutsikter! De slogs platt och hårt till marken och där kommer jag nu att stanna... Mörkt, dystert och ont!

Istället nu ska jag få ha Foto B. Jippe! Jag hatar läraren very much men jag älskar att fota, Men frågan är vad har man för möjlighet senare i livet? Hur kan man livnära sig? Fota har jag klarat av att göra utan en utbildning. Fotograferat har jag kunnat fortsätta med senare i livet utan en utbildning i det.
Grunden i mediekommunikation kan man åtminstånde ta sig en bra jävla bit på vägen, vägen till min informatörsutbildning.
Jag har ingen lust att gå ut 3:an. Inte den minsta! Jag vill inte leka bort ytterligare 1 år på något som inte kommer föra mig någon jävla vart!

Jag ville ha mediekommunikation just för att det är här uppe jag vill vara kvar. Jag vill inte åka ner till Stockholm och trängas med massa människor och fula, stora byggnader bara för att få ett jobb inom media. Jag vill inte jobba med en sak jag älskar i ett samhälle jag älskar att avsky!
Jag ville ju stanna kvar här i norrland. Jag vill ha min utbildning i närheten och jag vill kunna bli det jag vill bli i närheten av mina jämtländska rötter! Hade jag fått Text och Mediekommunikation hade jag kunnat utbilda mig till journalist för en liten skittidningen i ödemarken, jag hade kunnat bli PR konsult, jag hade kunnat bli en informatör.
Där raserades mina drömmar totalt!

Jag ser mig själv i framtiden, jobbandes på ett ålderdomshem där jag torkar gamla gubbar i arlslet.
Det finns inte ens en liten gnista som tyder på att jag kommer göra det jag vill längre... Det här har förstört allt.
Jag skulle aldrig valt media.
Jag kommer aldrig gå ut media. Så mycket står emot det nu så det är redan kört!

Man behöver ingen utbildning för att bli något! Det är min åsikt. För varför jobbar då de som gått Natur Internationell och andra världspluggarlinjer med att sitta och sälja Svenska Dagbladet?
Bara en frågeställning.
Det är kontakterna det handlar om. Om kunskaperna, inte någon jävla 3-årig gymnasieutbildning!

Där dog min framtid!


Linns guide till ett (miss)lyckat hemmaspa!

Jag kunde inte förmå mig något bättre efter denna slitsamma dag än att skämma bort mig själv med ett mysigt hemmaspa!
Efter en lång hård dag med ett nationellt prov och ett hårt arbetande team på mediekommunikationen så var jag helt slutkörd. Jag kom på i sista stund att jag skulle ta och fixa mitt eget spa och rena min trötta kropp från depressionen och allt annat joks.
Satt och letate upp den bästa (och billigaste) kuren för trötta, slitna kroppar. Eftersom jag nu inte har alla dessa eteriska oljor och vaniljstänger och extrakt så fick det bli ett recept med en banan.
Jag skulle även slänga till med en härlig, återfuktande ansiktsmask och en kur för mitt slitna, torra hår. Jag är för snål för att klippa mig, och klipper jag mig blir det kortare, så inpackningskurer, here I come!
Ett härligt honungsbad skulle få min kropp att bli babystjärstmjuk.
Tände ett ljus i min ensamhet och mådde jättegott och hörde endast några polissirener och skottlossningar genom toalettdörren. Bilar som totalkraschar och människor som svär. Hektiska biltutor och ganska tråkig barmusik.
Danne märkte inte att jag var borta på ett bra tag, han är så inne i sitt spelande.
Tillslut hörde jag honom ändå resa sig upp för att gå ut i köket och leta efter mig. Ana om han blev besviken över att hitta mig liggandes så oskyldigt i badet med en påse över huvudet för att vårda min bananinpackning, banan i hela ansiktet, en tom burk honung låg flytandes i vattnet. Bananrester som börjat bli bruna prydde hela handfatet och det fula kakelgolvet, honungen hade runnit utefter badkarskanten. Han trodde jag gått för att göra i ordning något gott och smaskigt åt honom. Stackaren!

Sagt som gjort...så nu, tre bananer och en burk honung fattigare sitter jag här. Skitbesviken!
Nästan lika besviken som Danne blev då han upptäckte att de bananerna jag jävlades med att mosa inte skulle bli någon smaskig banan-chokladmojs.

Resultatet? Ja, förutom att mitt badrum har bananrester ända upp i taket, bruna, små klippa klumpar som dinglar så svider och stramar det i ansiktet och jag har fortfarande kvar banan i håret. Honungen i vattnet gjorde ingen skillnad, det smakade bara lite extra gott. Om inte fastnar allt damm i sängen på mig som en hundhårsroller. Mitt torra, slitna hår blir definitivt inte kurerat av denna hemska häxkur. Never ever try to try this! Jag trodde det bara var att skölja ur lite lätt, men nej då. Banan är ju strävt som fan, (i all afall om du tar en omogen, det stod att man skulle ha en mogen i guiden, men jag orkade inte vänta) så det satt fast hårt och håret kändes lika strävt som en kattunga, mothårs. Efter 30 minuter hade jag fortfarande inte fått ut all banan ur håret. Det såg ut som att någon gått och lagt en spya och det hängde bruna, vita äckliga klumpar, som dessutom luktade spya desto mer jag tänkte tanken. Jag shamponerade håret ett antal gånger och hade i mängder av balsam.
Ska bli spännande att se hur det ser ut då det torkar. Lär ju lukta rutten banan hela jag!

Lärdomar utav detta då?
1: Kamma igenom håret innan, och se till att, inte som jag, ha mängder utav stylingprodukter i innan.
2: Ta en mogen banan!
3: Mosa den som fan!
4: Skit i hela spagrejen!

Imorgon ska jag testa ett filmjölk och apelsinspa ;)


NP Engelska

Writing dessutom! Jag har hittills lyckats klara mig undan dessa hemskheter med hjälp från min lillebror, men nu är det på rikigt! Det är verkligen på riktigt, nu är det mina kunskaper som räknas, och det är det som verkligen skrämmer mig!

Tidigt som fan är det också, min sovmorgon till 10.00, vart tog den vägen? Med endast 4 timmars sömn inatt så känner jag redan nu att detta kommer gå käpprätt åt helvete! Längsta dagen på veckan ska man börja tidigast.
Längsta segaste dagen innebär mediekommunikation, vilket är kul i och för sig, men det är så segt. Och jag har inte skrivit mitt pressmeddelande som vi haft två veckor på oss att göra till idag heller.
Skoj! Nej då men veckan har knappt börjat! Är det någon vecka man skulle vilja ta semester från livet så vore det denna... Semester från matematikproven!
Men det är ju solväder ute...

Oxygene IVVårstädning i musikbiblioteket!

Det är märkligt vilken konstig musik jag har lyssnat på i mina dagar. Och vilken varierande musiksmak jag har. Det är allt från Enya och Rammstein,  Beatles och Slagsmålsklubben.

Roy har äntligen åkt hem och på kuppen blev jag av med Danne ett tag också! Det är meningen att jag ska dammsuga upp de högar av hårtussar som flyger omkring efter listerna, (och för att inte tala om de under sängen!) men istället hamnade jag här, med den stationära datorn!

Ett tag sedan jag satt vid den här sunkhögen nu, men de är ju trots allt här jag har all musik!
Visst, högtalarna som jag snott av lillebror börjar lira på sista strängen, ljuddosan är glapp så jag får hoppas den klarar sig ett tag till, den måste!

Jag sitter och slänger en massa låtar idag, det var på tiden med en stor vårstädning. Hittills har jag slängt över 170 låtar, och jag säger då det. Hur ofta lyssnar man på Bonka Bäver och Tampong Tomtarna? Det måste ha varit en svår period i mitt liv eftersom jag satt och tog hem sådan skit! Och den sjukt irriterande låten Fotbollsplan! Jag hade inte mycket till liv då vill jag lova. Och plats på datorn tar de, så jag hoppas den här gamla Dellskrutten kurerar sig lite efter min rensning!
Jag har även hittat hundratals DJ mixar som jag går igenom, men jag har jättevsvårt att slänga dom! Det kommer upp så många minnen till dessa blöjtechnolåtar och jag blir så glad, så de får vara kvar även fast jag alltid irritersamt trycker förbi dessa låtar om jag har på random.
Svenska låtar som anspelar på fest och sprit åker i soptunnan med en gång! Winnerbäck får vara kvar, och Looptroop såklart! Kanske nån fler...

Det blir ju mestadels reggae eftersom mitt bibliotek i huvudsak består av det, men nu är jag faktiskt förbi Frankie-Wilde-trance-perioden och har istället gått över till en ny idol!
Jean Michele Jarre
!  Och jag vet, han var som störst på det härliga, trippiga 70-talet, och jag har inte hört talas om honom förrän nu!? Men vilken snubbe! Sitter och halvskummar igenom Wikipedia, min bästa vän, och läser det här: Jarre har gjort sig mest känd för sina stora utomhuskonserter, där den största, i Moskva 1997, lockade över tre och en halv miljon åskådare.
VA? Är det inte otroligt! Vilken epok, vilken otrolig händelse jag gått miste om! Ljuva 60-70- tal! Kläderna, bilarna drogerna! Frisyrerna och musiken!
Jag har som bekant suttit och varit med i Dannes GTA spelande, och låten Oxygen IV från 1976 är med som soundtrack i spelet, det var där jag hittade Jean Michele Jarre, och tur var väl det! Megaskön!
Teo & Tea, som jag lyssnar på nu, den släppte han faktiskt förra året! Så han är aktiv än, denna flummiga fransos!

Undra om jag ska ta och börja dammsuga någonstans innan älsklingen kommer hem. Han är och klipper sig, äntligen!

Jean Michele Jarre - lägg det på minnet!


Helgdepping

Inatt har jag sovit sju timmar. Det är hela fem timmar för lite om det ska vara normalsömn för mig. Vaknade av att regnet smattrade sådär härligt mot det nylagda taket. Danne fick ta på sig skorna och gå ut och hämta ännu en hund. Hans syster ska på dop idag, så nu har vi två hundar!
Sedan spydde Roy på mattan!

Jag är svinigt trött! Det är lördag och jag har redan deppat sönder mig inför imorgon och den kommande måndagen. Känns så jävla jobbigt så det är ju nästan obeskrivligt. Och det där pressmeddelandet kan ju bara ta och försvinna ner i en översvämning eller något, jag tänker skita i det!

Så lördag, jag är skitdeppad, trött, irriterad och en Roy på det gör allt till ett rent helvete. Han kan vara världens sötaste helleforsare, men fan vad mupp han är nu! Han ligger och småskäller hela tiden åt grannhunden som skäller i trapphuset. Danne får psykbryt på honom men det hjälper inte, han fortsätter småskälla. Den andra hunden, rottweilern Ella, gör ju inte saken bättre. Hon retar upp Roy som får damp å så är bråket igång.
Jag tänker inte vara hundvakt på ett bra tag nu. Mina fingrar är sönderslitna och inte ens Cesar Millans knep fungerar på hundjäveln. Han drar som bara fan!

Igår såg vi Hotel Rwanda. Då filmen rullat på ett tag insåg jag att det var filmen som vi pratade om på mediekommunikationen förrut. Att vi skulle se den någongång. Jag tänker då inte sitta på skolan i över 2 timmar och titta på den här hemska filmen, så det är ju bra. Finns inte så mycket att säga, helt sjuk film. Hitler II om man så vill. Galna människor i ett galet land där allt blir ännu galnare!

Aja... ska se om det går få tyst på hundjäveln någongång... vettefan vad som sker annars!

Skithelg!Hata shopping!

Idag slet jag Danne från sitt GTA en stund och drog med honom ut på staden. Här skulle shoppas i mängder! HAHA! Jag? Ne skulle inte tro det va?!
Det känns himla kul innan man tagit sig iväg ut, innan man har kommit in i staden. Jag har massa ideér och planer inför vad jag ska köpa och vad jag vill ha, men det blir aldrig av.
Varje gång säger jag att det inte kan vara så mycket folk ute på stan och att det är då vi ska passa på, men för varje gång blir det bara mer och mer. Det kryllade av folk och de där hemska barnvagnarna som tror de ska ha fripassage fanns överallt!
Jag stör mig på allt och alla, små fjortisar och stöddiga små pojkar som går i lika stora kläder som Danne har och tror de är så bäst!
Alla dessa äckliga busstorgare och lodare.
Jag hatar att gå på stan! Jag hatar att shoppa! Är jag normal?
Internet säger jag bara, för Östersund är verkligen en sunkstad med massa störiga människor!

Mitt mål idag var att köpa en oversize t-shit, men inte ens det blev de. Alla har dessa fina, färgglada, fitloose tröjor nu, men jag hittar de fan ingenstans! Varit in på varenda affär och de finns inte!
Junkyard hade en sådan fin Nikita tröja men nu är den slut. Jävla skit också!
Jag hade bestämt att jag skulle köpa nytt puder, det jag har nu har jag haft sen 1999 typ. Jo, eller hur att jag pungar ut 145 spänn på lite puder? Noway!
Sedan gick vi in på JC, de brukar ha schyssta kläder där ibland, men det var någon där längst inne utav de finare modetjejerna som dragit av världens äggmök så vi tog oss inte längre än till kassan, Fyyyyfaaan säger jag bara. Danne hade aldrig varit med om sådan stank förut, och tro mig, han är van vid det mesta! Så där blev det inte heller några fynd! Stackars kunder!
Det blev ett hundben till Roy tillslut. Nu slipper han bita på sina tassar hela tiden.

Aloha, min favoritaffär i denna hemska stad! Den är miniliten och ligger lite i utkanten så man är alltid själv därinne med de trevliga killarna. Den är liten men man får ändå plats, och så har de skitnajsiga "surfskläder". Vi kan säga att den är som Junkyard. Gabriel, en annan liten klädaffär där man får klaustrofobi om det är mer än en kund åt gången, den är som Zoovillage, lite brat och överwannabesnygg kläder. Inte snyggt alls! Där är det hemskt att vara! Men i alla fall! På Aloha fick jag två jättefina tröjor av pojken! Billabong på rea båda två så nu är jag jätteglad, så nu får han spela ett tag innan jag tvingar honom att börja med ryggbiffen! Mums så gott, jag är redan hungrig!

Hopp fredag, då är helgen i princip slut då... och jag har inte skrivit något pressmeddelande än!

Orkaaa!


Ren bil, skitigare Roy!

Vaknade i morse efter att Roy spydde upp sina tånaglar som han legat och gnagit på heela natten! Eller klor kanske det heter om de sitter på en hund. Eftersom jag har fått plocka upp varenda skitkorv efter den hunden såg jag det inte mer rättvist än att det var Danne som fick ävla sig upp ur sängen allt för tidigt och torka spya!

Så glamoröst började min dag.
Det har blåst och varit otrevligt väder hela dagen, så vi åkte bort till Waplan och flidde bilen. Eller jag gjorde.
Danne hade fullt upp med svetsning utav badtunnekaminer som han får en peng för. Svart och bra!
Jag tog med mig min lilla vän dammsugaren och städade hela bilen invändigt, så nu får ingen sitta i den! Jag tyckte den blev så fin så egentligen borde vi passa på att sälja den nu innan den blir nedsmutsad igen!
Hittade något mirakelmedel inne på montör och det fungerade verkligen superbra att tvätta tyget i bilen med! Får se då imorn om det är stora, vita uppfrätande hål, men aja, rent som i en Vanishreklam blev det!

Sedan var Roy besvärlig och skitjobbig under hela tiden vi var där. Han satt ute och skällde på varenda bil och hoppade efter massa barn på cyklar. Tog jag in honom i verkstan skulle han döda vantar och rulla sig i järnspån. Helst ville han in i bilen och rulla runt så att hans små hårtussar skulle fastna överallt invändigt!
Kan lova att nu är han jätteren och fin! Vi fick honom nyduschad igår, nu ser det ut som vi haft honom ett halvår. Eller i alla fall använt honom som en plöjmaskin. De vita små tassarna är kolsvarta! Han gosade runt där inne på det dammiga golvet och på Dannes illaluktande overall! Men det är sånt som händer.

Nu har vi nyss kommit hem från Kinarestaurangen, mätta och belåtna! Danne skulle bjuda mig på Thai, men det var knökat överallt så det fick bli mongolisk buffé på kina istället! Men gott var det! Hamnade oturligt nog bredvid ett stockholmarpack som nog suttit där inne lite väl för länge och smuttat på husets alla viner. Och vilken hemsk gubbe, och kärringen, ne fy fan vad pinsamt och tragist det är med så fulla vuxna människor inne bland massa annat folk! Jag blir så jävla arg! Inte konstigt ungarna hade gått ut och roat sig med annat!

Igår såg vi filmen Hot Rod. Det var verkligen den roligaste filmen jag sett på länge. Komedier har nuförtiden en tendens att vara förutspådda och tråkiga, men denna var något helt annat! Hela filmen gick ut på att tönten och stuntmannen Rod skulle få in pengar till en opertaion till sin döende svärfar så att han skulle kunna spöa skiten ur honom och bli respekterad som en man! Det var den coolaste humorn jag varit med! Början var bäst, det var också den som gjorde att man starkt betvivlande att han skulle klara 15 skolbussar i slutet av filmen. Hela hans gäng är en ansamling utav de stördaste människor som går att hitta. Jag höll på att dö av skratt då de utanför en koisk stod och dansade. Eller sättet som de firade sin plan på! Haha, säger då det, lätt den bästa och roligaste filmen jag sett på väldigt länge, kanske ända sedan jag såg Dum och Dummare för första gången och kunde läsa undertexterna! Nej, kanske Hot Fuzz då! Någon slags likhet där, jätteskön, ovanlig humor som går ut på att göra något helt oväntat! Sånt gillar jag! Som i The big Lebowski, som också hör till en utav mina favoritfilmer, där börjar allt med att någon av misstag pissar på hans matta, och historien utgår sedan därifrån och allt blir bara värre och värre!

Har märkt att mina inlägg blir allt längre och längre. Kan det bero på att Danne sitter vid teven och sitt GTA? 14% avklarat av spelet och han har spelat konstant sedan i tisdags! Säger då det, PS3!
Men jag tycker det är jättekul att titta på och jag kommer in i storyn och tillslut sitter jag och styr och ställer. Jag sitter med den stora kartan i knät som jag vore Tina Törner och ser fram emot att åka till den andra änden av det stora Liberty City staden i den fetaste bilen man kan sno från gatan. Jag ser fram emot att slå ner snutarna brutalt och blodigt och att få träffa de coola Jamaicanerna och förfölja dealers som man sedan ska ta livet av.

Ne nu börjar det bli för spännande på teven igen!

Snart ska Roy ut och bajsa!