Sista dagen i april...

Det är onsdag, mitt i veckan på mitt jättesköna, avkopplande, stressfria extralov! Jag riktigt njuter utav friheten... eller nja, jag överdrev kanske lite.
Jag har världens depressionspaniksångest över projektarbetet som ska utföras i 3:an. Det är hur långt kvar som helst, jag vet, men det är just pressen att hitta på något grymt överlägset som gör allt så jobbigt just nu. Och våra ideér ska vara färdigspånade bara någon vecka efter detta lov, bara för att få lite feedback utav handledaren redan nu. Vad ska jag göra som kräver 100 timmars arbete? Vad kan jag hitta på för storslagen idé som gör mig unik? Vadsomhelst kan det vara lixom! Bygga en egen showbil? Starta och driva mitt egna chillraggamuffincafé? Eller fotografera kottar...
HJÄLP MIG!

På måndag ska vi även ha vårat pressmeddelande klart. Jag har haft hela veckan på mig nu att skriva det, men jag har fortfarande inte fått tummen ur röven och gjort något. Nej istället har jag jävlats med The Sims som helt enkelt vägrar fungera i deamon! Det kan jag syssla med, weird! Jag har inte ens kommit på ett revolutionerande ämne att skriva om ens en gång!
På måndag försummas även min sovmorgon för då ska vi upp tidigt i ottan och skriva engelskauppsats i tre timmar! Det känns ju inte sådär himlasupemegaskoj precis.
Sedan är det något nytt helvete varje dag i veckan. Nationella på tisdag i matteballen är ett rimligt exempel. Hoppas vi har en annan lärare som vaktar oss!
Men på fredag nästa vecka är det bara en lektion som förstör hela min dag, nämligen filmkunskapen. Jag ska dit i 40 minuter och lyssna på fem personer och deras presentationer av favoritfilm. Just de, var ju de med...

Det här känns inte kul alls! Inte ett jävla dugg! Och det är bara onsdag...

Jahopp. Sista aprildagen idag då. Faster drar ifrån mig igen så nu är hon äldre (47, men hon har alltid sagt att jag kommer ikapp henne;) ) och så fyller kungen år men det var mindre viktigt! Brorsan har alltid haft majbrasa och smällare för bara Carina!

Det är över 10 grader varmt ute idag, det skiner sol till och från och är helt underbart! Och är det över 10 grader så är det sommar enligt de meteorologiska termerna, som de sa cirka 14 gånger under en och samma nyhetssändning på 4:an. Tänkte på Morgan Pålsson och nyheter på lätt svenska. Så jävla kul! (youtube)
Ne men sommar, det var som fan!

Sista april, vad ska jag göra då, kanske nån intresserad undrar? Vad ska jag göra den sista april? Dagen som de försöker förbjuda män att dricka alkohol? Dagen då hundratals snorungar tycker det är jättecoolt att bli fjortisar? Dagen så slynarstorms klotter fylls utav ordet "supa" hundraåttatusen gånger? Dagen då många kommer råka utför div. våldsbrott? Rätt åt er!
Nej jag är inte ond, jag är bara rättrådig!
Men om jag ska svara på frågan ändå och visa upp min tråkiga sida så ska jag titta på film, ska åtminstånde se två stycken ikväll! Om jag får låna teven av Danne vill säga. Han klev upp jättetidigt i morse av egen fri vilja till och med, bara för att hinna spela GTA den lilla kvarten innan han skulle åka till jobbet =/

Nu är hårbobban Roy här och vi ska vara hundvakt åt stackaren ända tills på söndag!

image15
Bjuder på en vårbild !


Lite röta måste man ju få ha!

GTA IV, eller Grand Theft Auto fyra har sitt spelsläpp idag.
Vi var in på Videoteket och letade, men utan framgångar. Frågade i kassan och han kunde inte mer än beklaga. Inte ens hälften utav de förbokade spelen hade kommit till butiken! X-box var det mindre problem med, där hade de fått hem en större last, men till PS3, där var det torka.
Game inne i stan är ju inget att ens tänka på, hade det funnits där hade det kostat 1000 spänn. Minst. Game är helt värdelöst i min mening. Det är en pytteliten affär som man går in och backar ut från. Bara några få meter bort ligger Videoteket, samma spel är där ca. 400:- billigare.

Vi åkte upp på Lillänge i större förhoppningar. På elgiganten brukar de ha billiga spel. Till X-box kostade spelet där 399. Men det fanns inte. Ett äldre par kom och ställde sig bredvid mig vid spelhyllan. Gubben hade med sig en lapp och han läste högt: GTA IV. Typsikt sånna som ska köpa till ett födelsedagsbarn, barnbarn eller något. Så fruktansvärt otroligt generöst att ge sig in på något som den typen människor har minst koll om. Där stod de och gick igenom varenda skivomslag utan att veta vad de letade efter, de gick efter just de bokstäverna som han kluddat ned på sin lapp. De gick till och med igenom Wii hyllan. Jag kunde inte hitta det heller, Danne som tittat bakom varenda spel, fast på PS3 hyllan, var arg. Det brukar kunna vara så att folk ställer spelet bakom ett annat för att kunna köpa det senare, men han fann inget.
Gubben märkte att vi letade efter samma spel, och frågade mig om jag visste vad det var för något. Jag berättade och så förklarade jag för honom att det kanske kunde bli svårt att få tag på eftersom det var sådan brist i butikerna. De gav upp, men jag stod kvar där, kollade bakom de andra frodralen. Jjag ville såå gärna hitta det och sedan kunna springa efter dom, men resultatlöst...

Onoff. Hyllorna där var mer utrensade än hyllorna på Systemet efter en löning. Onoff har också tendensen att vara dyra. Ratchet and Clank har funnits där jättelänge, de tar 599 för spelet. På videoteket kostar de 299. Sjukt.
Danne var jättegrinig och hungrig. Krille hade ju köpt det, men till X-Box. Han var helt borta då Danne ringde och störde mitt i spelandet, han hade till och med sjukanmält sig från jobbet denna dag.
Danne frågar ändå mannen i kassan.
Sån jävla röta måste jag säga! Då tar han fram ett spel under kassan och säger; Där hade du tur, det är vårat sista!
Han sken upp som en sol och utan att veta vad det ens kostade så drog han kortet och gick lyckligt därifrån, ett GTA IV rikare.

Nu sitter han och spelar, det är därför jag skriver blogg. Nu kommer jag inte ha någon kommunikation med honom förrän i morgonbitti då jag ska till och väcka skitstöveln!

Tänker på det gamla paret, de fick inte sitt spel, undra vad det är för stackars bortskämd unge nu som inte får som den vill... Det är inte lätt!

Och så tänkte jag lite längre på en sak till, tänk om Onoff gör så med alla deras exemplar av GTA? De väntar tills någon frågar, då först är de villiga att betala priset för att få det otillgängliga spelet, de kör med metoden; det är de sista spelet...

Ahh? Man får inte vara dum!

image14
Alltså, det är sjukt snyggt!Det här med codecs...

Och så var det ju det här med codecs...
Jag fattar verkligen ingenting!
Det är alltid lillebror som har fått hjälpa mig med att utrusta min mediaplayer så att den ska kunna spela upp vice versa format och få dit texter och allt annat.
Då jag nu skulle testa att få till Transformers med kvaliten 1080p och hela 16gb stor, så gick allt åt helvete.
60 spänn fattigare är jag på telefonen nu också, allt för en dum kod till ett program som jag inte fattar ett skit utav.

MVK fil. Så heter de nuförtiden ja, jag hänger inte med alls!
Försökte spela upp filen i alla mediaspelare som finns på datorn. det laggar, hoppar och ljudet är eftersynkat som bara fan! Då jag fick till undertexten fungerade det i två sekunder sedan lade allt av.
Efter att jag pjollrat på med diverse program med keys and cracks så lade hela datorn av tillslut. Jag är verkligen inte haj på detta!
VLC strejkar totalt, "det här programmet svarar inte" den där fruktade rutan man hatar mest utav allt dyker upp sedan får man sitta och vänta på att datorn kurerar sig.

Då jag skulle testa en annan film hade jag plöstligt tre undertexter till en och samma film.

Man ska inte ge sig på sådant här då man inte vet ett jota! Jag blir bara extremt förbannad och det slutar med att det är min stackars bärbara dator som får ta smällen.

Ibland kan det vara värt att köpa film!


Fabös äckligaste lägenhet!

Och jag ljuger inte direkt om jag påstår att det är jag som råkar bo i precis just den!
Fabös. Fastighetsaktiebolaget Östersund-Storsjön...
Jag gillar vekligen inte Fabös längre! Jag har något emot varenda lokal, varje liten kvadratmeter de äger utav den här staden, (ok det är nästan hela kommunen) kontor som privata fastigheter, för tänk om allas ser ut som min!

I lägenheten nedanför har det pågåt kontinuerliga renoveringar i badrum. Det ser så mysigt ut med dessa ställningar och gigantiska dammsugare som får med sig alla rester av kakel och fogdamm! Byggare som klättrar genom fönster och som väcker oss som ligger och sover vid 7-tiden på morgonen. Varför Fabös, har ni inte tagit er an min lägenhet ännu? Den är i slutfasen vad gäller alla regler och bestämmelser angående radon, mögel, fukt och andra microorganismer!

Jag läste nu att den här lägenheten byggdes 1956. Det är fan 52 år gammalt avfall som vilar under mitt badkar! Jag lovar!
Det har varit stopp i avloppet vid bakaret än längre tid. Jag och Danne var på ÖB igår och inhandlade borstar, gummihandskar, munskydd, propplösare, klorin i litertals och massa andra frätande kemikalier. Det var dags! Vi skulle upp med gallret och rensa avloppet!
Lättare sagt än gjort. Skruvarna som höll fast de 52 år gamla kakelplattorna hade vuxit sig fast så alla gick sönder. En fick vi inte ens ur så det var det!
Men det som väntade sig bakom de där fyra plattorna vi fick bort var inte en rolig syn! Det såg ut som ett grävligsgryt. Tallbarr och grankvistar, grus, sand, torkad lera blandad med 52 år gammalt damm som legat och gottat sig i det sönderfuktiga badrummet. Det var som att se in i en historisk källare, en grotta!
Inte konstigt att vi hittat massa fornhistoriska djur, bokskorpionen Greger är ett exempel. Nu vet jag även också vart de stora larverna som liknar gamla fossiler kommer ifrån. Kanske ska jag be ett museum komma hit och titta under mitt badkar!
Med stor respekt staplade vi tillbaka plattorna med tanke på att det kanske var något djur som vilade där under.

Det fick bli en hel flaska propplösare istället.

Nu är det ju inte bara badrummet som är det äckligaste i Fabös historia, nej om det ändå vore så väl!
Jag börjar längst ner.
Ytterdörren till trapphuset. Jag vet inte hur grannarna får den att smälla och dåna så mycket, men de kan konsten! Jag har inte lärt mig ännu. Hela dörren är äcklig! Den är också en antikvariat som kanske om några år blir värdefull. Den är långsamt nedsliten på ett hederligt sätt! Dörrhandtaget är en fin blandning utav uppmurknat trä som fått den där härligt svarta färgen som en sliten hundkoja. Det är cirka 20 människor som varje dag blandar sina baciller och härligheter på det härligt träiga handtaget. USCH!
På tal om det låser sig inte dörren om nätterna heller, så är det nogon som behöver tak över huvudet, testa Fabös!

Så kommer vi in i det yttert fina trapphuset. Nyrenoverat för 52 år sedan! Gula fula väggar som inte heller varit städade sedan 1952. Det hänger spindelväv lite varstans. Påminner mig lite om Vasamuseét i Stockholm...
Och nu den senaste veckan har det kommit upp en massa prydande blodfläckar runt om. Inte för att vara kritisk, men gult och rött matchar inte. Nej men seriöst, dessa blodfläckar slutar där den äckliga hunden bor, men han är ju kille, de löper inte. Och det är stora blodfläckar, precis som att någon hasat sig skadeskjuten uppför trappen och tagit hjälp utav väggen! Och då samtidigt passat på att snyta ur sig stora snorlobbor, svart, gröna stora slajmknular som hänger likt julgranskulor efter den gula väggen! Dessa slutar också vid den fula hundens bostad. Räckerna är absoluta smittofärden, dessa tar man inte i om man inte vill ha kolera eller något annat mysigt i den stilen.
Jag hatar trappuppgången!
Längst upp, sista trappan innan vår lägenhet, är det ett litet mysigt fönster som vätter ner mot den branta jävla backen! Och i det fönstret står en fin, stor kruka där någon lustig jävel lägger sina använda örontopsar. Det ligger en hel drös där i! Hur jävla dum får man vara som topsar öronen i trapphuset och går upp en trappa å lägger dem i krukan? De har säkert legat där i flera år, för de som städar här gör det verkligen så glamoröst så!

Badrummet har jag redan beskrivit lite hastigt, där bor det forntida bakterier och skalbaggar.

Köket. Ska man steka, vi säger oxfilé så, måste man diska stekpannan innan, fast än att man gjorde det innan man stoppade tillbaka den i skåpet. Köket är uppbyggt på överblivet virke och hyllorna är bara uppsmällda på måfå.
Bakom dessa hyllor spricker betongen fint och det är stora glipor så man får akta sig så inte något gjutjärn försvinner ner i grunden av huset! Det är sand i alla lådor, i alla skåp och på alla hyllor. Jag hittar faktiskt silverfiskar i lådorna!
Under slasken är det värst. En rutten träplanka håller sophinken på plats. Även där sprickor och stora gruskorn. Avloppet där vill jag inte ens nämna, jag kanske ska tillbringa två år till i den här lägenheten, respektera!

Det enda som jag är nöjd med här så är det vårat vardagsrum/sovrum med det extremt billiga och nylaggda trägolv! Det blir repor på det om man dammsuger och man kan göra stora djupa revor med bara nageln. Det är som ett slags skummgummi! Så vid datorbordet där vi har våran fåtölj ser man snart ner till det gamla golvet.
Fast då har vi ju de stora garderoberna där inne... Också efterblivet material som gamla spånplattor där larver och andra tygätande föremål tycker om att föröka sig.

Hoppas ni har en klar syn över Fabös äckligaste lägenhet nu. Kanske jag jag börja bedriva en verksamhet här? Spökprästgården i Borgvattnet har ju sin inkomst på spöken, här kan folk få uppleva hemska saker på riktigt!

Nej fy på dig Mats O Sundqvist! Dagens tistel och Årets ris går till dig och ditt Fabös!
I'm not there

Wow! Var min första tanke då jag kom upp från stolen och eftertexterna fortfarande rullade på vita duken.
Jag var på bio Regina med pojken, Martin och Wille. Regina är en supermysig liten biograf som tar sig an filmer som de stora biograferna inte tycker platsar hos dem. Det är en liten folkbio som drivs utav ideella ungdomar med ett brinnande intresse för film.
I'm not there, en film om Bob Dylans liv som gestaltas utav sex olika skådespelare. En utav dom var Cate Blanchett. En tjej! Ana vad jag var tveksam till en kvinnlig person som Dylan. Inte lite heller, jag gruvade mig hela fredagskvällen och tänkte hur har de gjort, hur det skulle låta, skulle det inte bli aningen... "flickigt"?
Men nej och åter nej, hon var fenomenal! Cate som Dylan, vilken stjärna! Hon var helt fantastisk, att kunna spela en mansroll sådär, och speciellt under hans, vad ska jag kalla det, slitna år?

I'm not there. Den mest filmiska film jag någonsin sett. Jag har tänkt på den hela dagen. Vilka fantastiska fotografiska bilder, vilken historia om en man som en gång, och ännu är en stor och viktig artist och som så många älskar. Kanske det var den stora anledningen till varför jag betalade hela 60 spänn, fick världens skönaste soffa längst bak i den lilla källarbiosalongen och med den bästa tänkbara sikten utöver den vita duken? Kan hända!

De sex olika skådespelarna tog sig an Dylan under olika tidsepoker i sitt liv, och ännu en gång vinner Blanchett stort! Från allra första ögonblicket hon kom in i storyn dominerade hon. Det var fint att se på, jag blev som ett barn framför den teckande hunden Balto, håret på armarna reste sig under konserten och under alla dessa Dylan-låtarna. Blanchett gjorde entre då hon kom in på scenen och shockade publiken - elgitarrer!
Publiken svek honom likt han svikit den akustiska gitarren, men det var även början på en ny storhetstid för denna poet!
Detta blev även början på "Like a Rolling stone" - tiden. Han blev aningen matt efter alla piller och ännu en gång måste jag berömma Cate! Jag är helt frälst i denna kvinna!

Jag kan nog hålla med Martin, vars första ord då vi kom utanför biosalongen var: Jag förstår inte riktigt någonting!
Sex skådespelare som under sex delar av stjärnas liv ska hållas reda på. Det blir nästan sex för mycket utav allting! Alltså siffran sex!

Jag kan inte mer än älska dessa svartvita fotoscener som verkligen får en att känna, detta är en förbipasserad epok, jag kommer aldrig få uppleva denna tid. Beatles och Elvis. Det var härliga 60-talet det! Syra och piller var lika inne som det är idag att bära omkring med en chiuaha i en strandkasse!
Dessa scener avbörts titt som tätt med dokumentära inslag då ex flickvänner och forna storartister fick berätta sin version av Dylan. Mästerligt!

Det här är en film jag kommer att ladda hem och se om åtminstånde tre gånger till! Det var en film som fick mig, Dylan fan som jag är, att inse hur lite jag vet om honom!
Igårkväll då vi kom hem jag hade migrän och allt snurrade. Hade inte ätit något på hela dagen så det kanske var en bidragande faktor, men jag stod ändå här inne i köket och läste allt jag hittade om honom!
Cd skivorna går i bilen och vi måste åka extra rundor bara för att få höra mer!

I'm not there, se den!

Och tack till er som gör det möjligt att se nya, udda filmer på Regina till ett sådant pris!

http://www.regina.nu


"Göra en bong av Globen"

Igår hade jag t.om ställt larm på mobilen så att jag inte skulle missa Morgonsoffan. Jag har av ren händelse bara blippat igenom kanalerna och kommit på det här programet då det varit i slutfasen.
Roligare program måste jag säga!
Ni som såg igår, eller dan innan igår kan inte ha missat nyhetsinslaget om mängden cannabis (typ 565kg) som smugglats in i Sverige. "Avsikten var inte att sälja vidare, utan smugglarna hade tänkt borra ett hål i Globen, fylla den med vatten och sedan avnjuta världens största bong" Nåt i den stilen. Så förbannat jävla syggt!
Jag gillar morgonsoffan, de är så fula. Nästa gång tror jag man skulle få följa med i Göteborgs horsklubb. Säger då det!
Men söker man på Youtube efter just det här klippet så kommer det bara upp en massa klipp med Benjamin, eller Björn Gustafsson som han är mer känd för.
Ärligt talat, han är inte rolig, han har det där söta oskuldsfulla ansiktet som jag tror varenda tjej är kära i, förutom jag, men vad är det som gör honom unik? Vad är hans USP, som Alee skulle säga?
Men som Benjamin måste jag erkänna att han var grym. Okej då, lite rolig, men det blir en dag för mycket av honom med.

Sovmorgon idag till halv ett... vad jag göra nu då? Tänkte gå in till skolan. Vi har bara engelska och då ska vi ha nåt prov tror jag i grammatik ( ! ) och sedan något inför nationella. Segt!

Men sedan är det helg, och ännu bättre, efter helgen är det loooov! =)

Morsning korsning!


Torsdagar innebär matematik!

Torsdag, veckans absolut sämsta och tråkigaste dag.
Vad gör jag, jo jag stannade hemma och gottade mig i solen istället.
Den mest avgörande delen är den tidiga bussen som brukar vara fullsmockad med barn. Jag har tur om det finns ett säte till övers att vila min stackars röv på. Och så ska man konka med sig en ryggsäck, eller en konsumpåse i mitt fall, med gympakläder. Ännu värre.
Från morgon har jag bild i över två timmar med min absolut bästa bildlärare ever! Ohjo vad jag ljög där. Det är så segt och tråkigt och på två timmar hinner jag inte mer än att sabba min fina mapp ännu mer.

Efter det har vi en världelös svenskalektion. Tror den är en halvtimma lång eller något sådant, och på den tiden hinner man inte prata och slösa bort värdefull tid som under det långa passet. Vi gör inget på svenskan, har aldrig gjort och kommer antagligen aldrig att göra heller.
Vid den här tiden är jag så hungrig att en kebabtallrik inte är långt ifrån mitt sinne. Det svenskaläraren säger associeras med kebab. Allt blir till en enda kebab.
Inte blir det lunch efter svenskan, nej då, då ska vi ha idrott i ytterligare 1.5 timma. Och tills idag hade idrottsläraren förvarnat att det skulle bli jobbigt och svettigt, så här sitter jag och är nöjd =)
Ne, jobbig idrott är inte kul. Då måste man duscha och jag HATAR att duscha på skolan.

Äntligen lunch, men på torsdagar serveras det ALLTID denna jävla äckliga, förpestade "soppan". Det är verkligen en frysrensning. -Äh lite korv, släng i det, gamla köttbullar, i me´t!
Och så serverar de hamburgerbröd till. Gamalt fruset hamburgerbröd. Pinsamt!

Sedan, efter en god lunch, mätt och god och med den där eftersmaken av härsket té så går man glatt upp till matten. Vi brukar inte vara mer än 10 pers på mattelektionerna och jag förstår varför!
Matteläraren.
Han är en gammal goding som tagit hand om elever på komvux. Det säger väl allt? Komvux och sådanna som kanske haft enorma problem med sin matematik och helt slitit ut hans tålamod. Det finns inget kvar utav det. Det är inte mycket alls som finns inom honom. En självegoistisk gammal jävla gubbe är vad han är! En som gör precis allt som står i hans makt för att göra gymnasietiden, framför allt mattelektionerna till ett rent helvete för oss elever.
Visst han kan räkna, det är han skitstolt över. Men han kan inte lära ut.
Jag sitter på wikipedia och lär mig alla funktioner, men räknar vi nu inte på det sätt han har lärt ut så blir svaret fel även fast uträkningen är rätt!
Jag bad om hjälp förra lektionen, det var bland de första gångerna jag gjort det, men jag kan lova att jag hellre går till en begravninsgbyrå nästa gång. Ett sånt ställe skulle passa honom mycket bättre. Dödgrävare; gubbjävel!
Jag sa att jag behövde hjälp, - men kan du inte det där? Han förlöjligade mig i första meningen.
Sa att jag hatade ekvationer. Betonade hatade extra mycket. Nu var han dödens! -Det märks, fortsatte han och ironin växte. Han gav mig massa exempel som han då påstod att jag skulle kunna räkna ut med huvudräkning, varför i helvete ber jag lärarjäveln om hjälp om jag inte vet hur man ska räkna?! -Har du inte varit med på genomgången nånting alls du? Sa han bittert, precis som att han tänkte; nu fick jag till det! Såra såra såra!
Jag fortsatte, ännu tjurigare, att ekvationer var helt värdelöst, att jag hatade dem, och det gjorde jag, jag hatade dem ännu mer då han stod nära! Så mycket att jag inte ens kunde räkna ut 1+2.
- Kan du ingenting alls du?

Men jag är som tur vad inte alls ensam om att tycka såhär. Vi har tagit upp med rektorn och förhoppningsvis får vi en ny inom en snar framtid.
Att jobba matte med någon som är så jävla dyster gör att man inte ens vill gå dit, som idag.
Det enda vi får höra är att vi är dåliga, att vi aldrig kommer klara B-kursen. Allt vi gör surar han över och det vi inte gör grinar han också på.
Stackars arme mattelärare, men jag tycker nog att du kan dra åt helvete!


Sökt jobb!

Det är nu man börjar känna sig gammal. Alla runt omkring sig har jobb och det blir allt mindre tid till allt annat som man vill göra. Men vad gör man inte för att få det där glamorösa livet i miljonvilla utmed skön? En brygga kanske och ett stort garage där vrålåken kan få stå och samla dam? Sug på den du!

Idag, precis exakt nu har jag sökt jobb. Inte för att jag har så stora förväntningar men. Manpower skriver så luddigt. "För dig som studerar på högskola eller universitet", men man ska vara över 18 år? Ja är man inte det då, då vet jag inte. Så jag söker ändå jag! Sökte med mitt gamla, det dåligt skrivna CV:t också. Ändrade lite med vadfan, det känns som jag inte gjort annat nu i 2 dagar än skrivit CV:n.
Hoppas hoppas hoppas hoppas i alla fall!
Jag är inte riktigt säker på vad jag sökte heller. Lät bra, 10 platser... Nått telefonistuppdrag, och folket ringer till mig, inte tvärtom så det är ju bra!

Peter Bryngelsson, Brynglesson? Same shit different name, kan lova att jag har helt annan syn på filmmusik efter denna dag! Det var intressant, men långtråkigt som fan! Jag kommer aldrig mer kunna titta på Saltkråkan utan att tänka på historien han berättade. Filmmusik är något magiskt!

Nu är jag skithungrig!

Och matteläraren får bli en annan dag, känner redan att jag börjar bli för tjatig här på bloggen!

Baj baj!


Sommar och sol!

Nu är det väl verkligen sommar även här i Östersund? Fy fan vad härligt!
Igår såg jag min första tusselago. Den hade trängt sig igenom gruslagret i dikeskanten. Så vackert att jag nästan skulle vilja haft kameran med mig!

Idag ska vi redigera våran film, men i våran takt lovar jag att vi inte hinner mer än logga in den i segäckelmac datorn som hela tiden laggar och med den sega äckliga musen som har reaktionstiden som en gammal kärring som ska dra bonuskortet på Ica!
Sedan har vi föreläsning med filmmusikkompositören Peter Bryngelsson också! Spännade as hell!

Men jag har sovit sämst i natt. Huvudvärk som fan och alvedonen för långt borta. Tog en i morse då Danne fick kliva upp och hämta åt mig, somnade om och vaknade nu pigg som jag vet inte vad! Vill på skolan!!


Sen ska jag skriva ett inlägg om min mattelärare! Uuuuuuuusch! Hoppas rektorn tar honom!

Baj baj för nu, flingorna suger upp all mjölk å då blir de inte så goda längre!


Mitt CV...

Nu har jag suttit här sedan... klockan 5 och jävlats med mitt CV! Det är inte meningen att jag någonsin ska få ett jobb, jag som inte ens får till ett CV.
Vet inte varför jag gjorde det heller, men det kändes bara så rätt att göra det precis nu! Jag har inget aktuellt jobb eller ens en susning till vad jag skulle vilja söka, men nu har jag gjort ett!
Jaha vad händer nu då?.... *väntar*
Blev det bra då? Haha, nej fan heller, det blev kanske sämsta CV:et ever skapat!
Men någon ska ju ha det också!

Så fruktansvärt fint väder idag! Har varit sommarvärme och nu har Östersundsborna börjat krypa fram ur sina mörka hålor, och fan vad hemskt det är att gå på stan sådanna dagar.
Jag och Daniel har konstaterat att vi är folkskygga. På riktigt!
Vi tog oss in på det mest folktomma fiket och fikade en macka där. Sedan gick vi världens omvägar bara för att slippa gå på gatorna som var mest befolkade. Sprang, rent ut sagt, in på Stadium och köpte första bästa joggingskorna till mig. Nu jävlar ska det börjas här!
Var ute och provgick dom en sväng och det var så varmt och skönt!

Imorgon ska vi redigera filmen guys ;)


Och så gick det...

Ja, idrottslektionen jag tvingade mig upp för var ju verkligen givande. NOT!
Vi fick skruva i en och annan skruv, dammsuga rätt och lyfta med benen. Vi var fem stycken på den lektionen, av kanske 20.
På mediekommunikationen fick vi en ny uppgift, nämligen ÄNNU ett presmeddelande. Satt i sunken (datasalen) och spånande ideér. Måste verkligen säga att sunken har förstört många fina och bra dagar för mig. Som idag. Jävla luft!

Fick panikont i huvudet så efter jag ätit upp de enormt äckliga potatisbullarna ringde jag Danne som fick komma och hämta mig. Kom hem, gick och lade mig och sov fram tills middagen...
Har fortfarande ont i skallen som fan. Känns som jag har feber också.

Inget jobb än, jag blir tokig!
Och nu har jag insett, att det här året skulle jag ha tagit studenten!

Så deprimerande så man vill gå och dö...

Ne lite bubblor på det här!


Så går det!

Då man inte är på skolan då man ska vara det!
Nu hade jag kunnat lega och sussat sött ända fram tills halv nio, men nej då. Jag ska upp NU för jag måste in och ha resten i idrotten som jag missade då jag skulle ha varit där.
Jävla fan också!
Kommer vara dömycket folk på bussen så funderar faktiskt på att gå in från morgonen.

Hoppas mediekommunikationen blir slapp idag, annars avlider jag. Vi kan se en film eller nåt, som sist då vi såg Invisible Children. Den var verkligen gripande, och inte nog med det, våran lärare kännde de tre tonåringarna som åkte ner till Afrika! Woaaw va?

Varför fick vi en ÖP idag och varför i helvete fick vi den 04.50?!

Blädag!Globarn!

Om jag fick välja vad som helst i hela världen som jag hatar absolut mest utav allt tänkbart så skulle det vara globarn!
Uttrycket fick jag klart för mig idag. Fula små barn som glor ögonen av sig. Det spelar ingen roll om man så glor tillbaka med sin mest elaka blick så fortsätter de små kräken! De har ingen som helst respekt för äldre längre, utan de tror vid fem års ålder att de är dominanta!
Så var det inte då jag var liten kan jag lova!

Det kan vara om man åker ut och äter, tro på faaan så sitter det alltid en unge och tittar bakåt och glor som att den aldrig sett en människa äta en hamburgare förut.
Är man ute och går kommer det en unge på en ful cykel och glor och fortsätter tills nacken nästan vrids ett helt varv på dem. Det är då man önskar att det vips! skulle komma fram ett enormt träd som gloungen kunde braka in i.
Det spelar ingen roll vart jag befinner mig så finns dessa satans barn överallt!

Den dag jag blir förälder är det första jag ska lära min unge att inte glo på folk. Och då menar jag inte titta, det fårdom väl, men dessa barn jag pratar om nu, de verkligen GLOR! Glor, glor, glor!
Det är någon spykologiskt som spelar in på mig, jag blir skitförbannad! En blick från en unge mer än tre sekunder och jag blir galen!
Tur att jag inte var på jättedåligthumör när den fula ungen på cykeln kom i spåret idag, och att hon hade med sin mor, annars jävlar! Jag har faktisk sagt åt en sån där unge "vad fan glor du på" och det kändes så jävla bra.

Visst finns det kanske söta, underbara barn, men den skalan är extremt utrotad!
Har du ett globarn? Håll den undan mig, speciellt en söndag!

Rest i ergonomi 08.00 eller sovmorgon till 10.00... det är frågan?

Nu är nog riset klart!


Bristande bantning...

Grillad ryggbiff  (årets första grillat) med massa stekta grönsaker av alla sorter och slag, hasselbackspotatis med extra mycket ost, bröd som tilltugg och en förätt som heter duga! Så går det då man har en svärmor som är kock!
Tar ingen hänsyn alls till att man försöker gå ned lite i vikt här! Nej då.
Men igår var ett undantag, svärfar fyllde år, så på grund av det blev det också en swartzwaldtårta med överföd av krämig krädde och svart blockchoklad i stora mängder. Maräng! Mums!

Nu till frukost dricker jag ett glas bubbelvatten, men det lär ju bli att jag senare (ett stort kanske) försöker få ner en påse utav naturdieten. Det lät inte kul alls!
En annan sak som inte är så kul är att Danne har åkt iväg och jobbat idag. En lördag, hur ofta händer det på Waplan liksom? Men det är ju tur det finns jobb!

Hela denna vecka lång har jag haft kebababstinens. Det har nog inte gått en hel timma utan att jag tänkt på kebab. Precis som då man är nykär, då tänker man bara på den personen hela tiden, men jag tänker bara på kebab.
Jag kan se de perfekt friterade pommes fritsen ligga där vackert upplagt på den vita tallriken. Jag kan nästa känna hur de smakar. Nyfriterade, varma, perfekt frasiga, goda pommes frits!
Ovanpå den exeptionellt goda, blänkande pompan kommer vi till den härligt nysvarvade kebaben. Varm och god och smälter som en dur oxfile i munnen. Det överflödiga fettet rinner ner i salladen som känns aningen för nyttig för tillfället. Kebabköttet ligger som ett varmt slingrande täcke och det hela blir plöstligt så vackert.
Vitlökssåsen som alltid är så pass stark som den ska vara, och med en smak av vitlök som sitter kvar i käften tre dagar efteråt gör att jag, just nu, skulle kunna döda för att få!
En ordenlig skopa sås som tränger sig igenom det fettblanka köttet och når ända ner i botten där den goda pompan finns.
Det absolut bästa resultatet av alla smaker får man då man först hugger några strips med gaffeln. Tar en lagomt lång kebab och snurrar upp runt pompan som är som gjord för att ätas så, Sedan sliskar man på ordenligt med sås, råkar det komma med en rödlöksklyfta så gör det inget, smaken håller sig bara i fyra dagar då, och glöm för guds skull inte pfefferonin! MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM! Kebab!

Ne vet om man skulle ta och mixa en naturdiet = /Hypokondriker

"eller inbillningssjuka, ibland nosomani, är ett tillstånd som innebär att den sjuka är övertygad om att hon har en eller flera fysiska sjukdomar" Som det står beskrivet på Wikipedia.
Läste för någon dag sedan också att hypokondri var en slags sjukdom, och, lite oväntat kanske, men jag är nog drabbad utav denna obotliga symtom.

Fast i morse hade jag ont i huvudet. Och det är sant. Nu framgår ju inte att jag bara hade ont i huvudet en halvtimma - och så får det förbli.

Så jag stannade hemma hela dagen lång och njöt av min otroligt sköna hemmadag för mig själv och den här satans, sega, jävla datorn! Skulle försöka få till The Sims, men Deamon strejkade. Jag har sånna perioder då jag måste spela Sims. Så då tar det först 14 dagar att få hem spelet (vadå illegal nedladdning?) Sedan spelar jag i 4 minuter sedan är jag less.
Men nu har jag hittat något annat jag ska testa, så internet är lite under press kan man ju säga. Lär ju ta cirka 10 minuter att publicera den här dagens blogg!

Har inte hittat något sommarjobb än så nu har jag panik!

Nu fick jag tix i ögat med...


Frysen fotograf

Idag har vi äntligen fullbordat våran film!
Skådespelaren B som vi ordnat sade oturligt nog upp sig en kvart innan vi hade tänkt börja filma, där efter lunch. Då var det kört tänkte vi, men nej då, en vänlig själ ställde tillslut upp efter lite (läs mycket) tjat och gnäll. Tack J-K!
Vid 15- tiden (då resten av klassen slutat dagen för längesedan) gick vi ner till filminspelningsplatsen för att börja bråka om hur, vad, vart, när och varför vi skulle göra si eller så och inte det?

Efter 1 timma anlände skådespelarna, (ett tack till Filip med) och vi satte igång att gnabba ännu mera, men tillslut kom vi överens.
Kan bara säga att jag inte ser fram emot redigeringstiden nu! Fan vad vi har tjorvat till allt.

I cirka 3.5 timma stod vi där nere i Badhusparken och filmade, tog omtagningar, planerade och hade våra dispyter, men nu är det KLART! Så skönt!

Det värsta var att det var bara 3 grader varmt ute och blåste. Kallt som fan blev det och det påverkade våra humör lite. Jag hade verkligen inte skor för att vara ute i kylan, speciellt inte för att blöta ned dem och sedan stå ute i snön. Så tårna pirrar lagomt nu i mina varma, söta duntofflor. Har ingen känsel i dom än förövrigt. Fingertopparna är lite bättre. Håller på att koka bulgur så stoppade ner dom så de fick värmas i det kokande vattnet ;) Efter ett tag blev det skitsvårt att hitta "iris" eller bländaren på kameran för fingrarna var som ett par Twister isglassar.
Och smart Linn Elofsson att ta en tunn jävla sommarjacka med bara en enkel t-shirt innanför!
Men jag är ändå nöjd med min insats som fotograf i våran produktion!

Nu ska jag äta kyckling!

BajNu jävlar är det vår!

Äntligen har den där snön som vrålvräkte ned under en hel veckas tid försvunnit och jag är så glad för det!
Fast nu börjas det ju att tänka på vårkollektionen!
Orka det!
Emma fyller hela 18 år idag så gick lite på staden efter skolan med henne i det fina vårvädret. Jag säger då det: Hjälp! Hur ska det här gå då? Var inne på H&M och irrade runt som en och annan senil påskkärring. Jag har inte den blekaste om vad som är inne. Jag har inte den blekaste om vad som är ute. Jag har inte den blekaste om hur man ska klä sig till sommaren. Nä, Adidasbyxor och en fet t-shirt duger för mig. Jag orkar inte.

Hur många tjejer hatar verkligen att gå på stan och shoppa? Jag!
Hur många tjejer stör sig på andra ubermodemedvetna tjejer? Jag!
Hur många tjejer är egentligen så snåla att de inte ens kan köpa ett par örhängen för 19.90? Jag!
Vilka tjejer beställer hellre kläder från Junkyard? Jo jag!

Faktiskt har jag ett par leggins! Det är väl det modernaste jag kan komma att skryta med, men ingen har någonsin sett mig i dem! Haha nej för jag använder dom som långkalsonger då det är lite kyligt ute!

Men nu är det vår, jag har PANIK! Jag har inget ordnat sommarjobb, jag har inga pengar. Och som grädden på potatismoset så har jag ingen som helst klädsmak eller motivation inför sommar 2008!
Känns bara jobbigt för jag vet att jag kommer få vara hemma på affären i byn. VILL INTE säger jag bara!

Hopp... Blir väl som det blir och det blir oftast som jag inte vill att det blir...

Slänger in en bild på min personliga logga, men jag har inte tid att skriva innebörden med den.

image11


För nu ska jag skriva ett oslagbart CV.

Ge mig ett jobb?

Tjaos


Hälsovakten!

Nu har jag hittat det som kommer att bli min räddning under min bantning, som hittills inte varit så lyckad.
Eller banting är egentligen ett fult ord, viktminskning om jag får be!
Det var ett superbra program, Hälsovakten, som jag hittade igår och som jag kommer ha hjälp utav, verkligen!
Svåraste kommer nog bli att knappa in varje måltid och varende minsta lilla kalori jag stoppat i mig, men jag tar det med lite överslagsräkning.

För att gå ned 10 kilo på 8 veckor får jag bara äta 960 kalorier/dag, och jag vet, det är på tok för lite! Men jag kan äta uppemot 1000, men då måste jag i någon motionsform få bort det där överflödet.
Ne, Hälsovakten var det jag behövde just nu i denna trista, snöiga vardag!
Fast Erik och Mackan förgyllde den lite måste jag erkänna.

Imorgon är det mediekommunikation, och istället för att göra klart min personlina logga så sitter jag här och ödslar värdefull söndagseftermiddagsdepptid till att skriva några meningslösa rader i min fjuttiga blogg! Kul va?
Jag har haft över en veckas tid till att göra den där satans loggan men jag har inte kommit någon vart än!

Lovar att lägga upp mitt resultat (om det blir något att skryta över) i morgon!

Nu ska jag äta pistagenötter, för jag har fortfarande tillgodo i mitt kaloriintag!

Baj för nu


Tänker tillbaka på veckan som gått...

Vecka 15. En vecka som inte varit konstigare än alla andra veckor. En vecka där jag åter igen fått höra hur trååååkig jag är! Ana vad trött jag börjar bli på dessa veckor!
Ni känner mig inte! Ni kommer aldrig lära känna mig heller, ingen idé att försöka ens!

Måndag morgon. Läraren frågar vad alla gjort under helgen. Jag är den enda som kommer med ett sofistikerat svar som fiskat. Vad är det för fel på mig? Tjejerna har festat, strulat och bråkat. Jag har sett en och annan film med min pojkvän. Städat lägenheten och fiskat.
Att de ens orkar gå in på detaljer, men så är det i deras vardag.
Jag kan berätta hur det är ur min synvinkel, men jag vet inte vart jag ska börja rikigt. Det är så himla mycket som snurrar runt i mitt huvud och fastän jag ängnar hela min tid åt att beskriva mina problem kommer alla aldrig att komma fram!
Men vi säger en onsdag, helgens snack om den lyckade festen har äntligen lugnat ned sig. Då det är som frid och fröjd börjas det igen. Och tjejer, säget då det, de är så otroligt duktiga på att planera. Planera, planera och planera! Från färgerna på örhängena de ska ha under kvällen till vilka slags skor man måste ha för att passa in. De planerar in i minsta detalj vilka drinkar som ska göras och vad som ska köpas för att göra helgen till den absolut perfekta.
Så håller de på i två dagar. Fredagen är värst, de är som i extas. Medan en annan försöker göra engelska är det betydligt viktigare med att slutföra planeringen, fast allt är perfekt sedan långt tillbaka. De har ordnat så att någon kan köpa ut, allt är klart!
Det är då jag tar helg från allt jävla tjat.
Måndag igen då. Den där lyckade festen. Jo visst! Är det fler är tre tjejer som planerat något har de oftast slutat i bråk. Alla har varit ovänner och bråkat under helgen. Om det är någon som lyckats ha det trevligt berättar de om hur fulla de var, hur lite de minns, hur mycket de gjort bort sig och alla gånger de spydde under kvällens gång. Så kul!
Det eviga pratet fortsätter till nästa omgång utav planerande. Ibland får man höra det längre, upp till 3 månader efteråt.

Nu i veckan blev jag tillfrågad. Faktiskt. Helt otroligt! De brukar inte ens fråga mig för de vet att jag inte dricker, då är det inte ens någon mening. Men nu gjorde dom det. "Du ska med och supa i helgen Linn" Då jag svarar att jag inte dricker utbrister de; "men vad tråkig du är" får jag höra. Tråkig, tråkig, tråkig. Ni som kallat mig det, jag har gett upp hoppet om er, jag skiter i om ni vet vilka ni är eller ej, men ni märker om jag bryr mig eller ej!

Jag råkade också nämna att jag inte ville vara med på studentdagen, ni kan ju ana vilket jävla jidder det blev då!
Det är överlägset med flickor i MPa. Aldrig i livet att jag skulle ägna en hel dag åt att vara tillsammans med försupna tjejer på ett flak genom Östersund! Skrikande, jobbiga och ja, rent ut sagt efterblivna. Ta inte åt er nu, men det är min syn på er som inte gör annat är dricker.
"Klart man ska dricka på studenten" Nej, inte jag! Största anledningen är att lägga pengarna på något annat. Jag vill resa utomlands med min pojkvän istället för att slösa bort pengarna på en frisyr för en dag. En ful, dyr klänning som jag ska känna mig obekväm i bara för en dag. Att behöva vara tillsammans med tragiska människor som inte kan ta studenten utan alkohol? Att dessutom behöva betala flaket som man ska stå och trängas på bland hänsynslösa människor.

"En drink kan du dricka, det är inte farligt" kanske "Det är ju skitgott med sprit" eller "Fan vad kul vi skulle kunna ha" Och det är där haken sitter. Detta jävla system, denna jävla stat. Alkohol är en social bit. Utan alkohol - inget umgänge. Jag har onekligen bevisen.
Människor kan inte ha roligt utan det, de kan inte vara sociala utan det, de kan inte öppna upp för nya kontakter utan det, de törs inte göra det som de annars aldrig skulle gjort utan det!

Alkohol är ett gift, en fruktansvärt farlig drog. Många och åter många far illa utav denna kemiska skit som finns tillgänlig fan överallt! Att ens tänka tanken på att vara en utav alla dom som stöder det svenska monopolet på denna sjuka substans får mig att må illa.
Det är inte mer än tragiskt att vara Svensk.

Och ni som tror att ni kan få sprit utköpt på systemet av mig inför studenten nästa år kan ju se sig åt stjärnorna.
No fucking way!
Bara för att jag kommer vara en utav två i klassen som är över 20 år...
Ja, ni är då inte dumma då det gäller alkohol!

Nu har jag sagt min mening, jag får ta skiten sen!
Det blir nog ingen smörgåstårta...

Att mamma är jätteförkyld var känt sedan tidigare. Förkylning brukar ofta leda till att man fryser som fan. Men ikväll är det inte bara hon som har frossa!
Det är någon som varit ned till källaren och ställt ner värmepumpen. Vem utav mina föräldrar det är vill de inte komma överens om. 
Pappa anklagar mor bara för att hon den stackaren tillslut ska ge sig och gå ner och vrida upp pumpen.
Mamma säger emot och kör med att hon är sjuk och inte orkar, och att det är pappa som börjat bli lite gubbsnål och sparar in på strömmen.

I lägenheten på Frösön har vi cirkus 23 grader, då mår vi gott! Men där eldas värmeljus för jämnan. Här letade jag febrilt i hela städskåpet som numera är pappas uppsamling med verktyg inför garaget. Jag hittade ett, ett enda litet fjuttigt värmeljus.
Hela familjen sitter nu här och glor på Ugglas program och verkligen känner värmen från det ynka ljuset. Pappa påstår att han nästan svettas.
Och inte fick man se klart Talang 2008 heller. Heja Lill-Elvis, du ägde verkligen!
I alla fall, nu åter till smörgåstårtedispyten!
Pappa nöjer sig inte med värmeljuset, så han sitter och tjatar om värmepumpen nere i källaren.
Mamma säger åt honom servera smörgåstårtan så han får springa fram och tillbaka ett tag.
Men den gick ju inte.
Då måste han öppna kylskåpet och då blir det ännu kyligare här inne, och han som precis fått upp värmen...
Aj då!


Matteprovet idag gick helt åt helvete! 
Men jag kan nöja mig åt att fira min hela vecka på skolan och att ha varit på ALLA lektioner!

Uggla är verkligen inte kul...

2 dagar kvar till Erik och Mackan hela och rena nu!

Baj!Smörgåstårta

Såhär trött har jag inte varit på länge, och allt är Dannes fel. Jag började förbereda mig inför sängen vid 9, men då skulle han se Insider så då fastnade jag framför någon skit på datorn. Jag är lättpåverkad.

Jag ska ha matteprovet jag ännu inte haft än nu från morgonen. Det känns ju jättekul att redan nu veta att allt kommer gå åt helvete. Rent ut sagt.
Försökte igår, men det går inte! Alla k, x, y, variablar, och andra knepiga ord, jag förstår inte! Kan inte ens uttala det vi håller/höll? på med. Exponentexoptialfunktioner?

Sen idag då? Ja det enda jag tänker på är smörgåstårtan jag ringde och beställde från Tages igår. Jag kan se smaken framför mig! Fy fan vad gott! Jag har faktiskt vart in på deras hemsida och dregglat över bilderna minst tre gånger sedan jag letade fram numret och ringde!
Och jag som bantar. Hittills, på två veckor har jag inte gått ned ett enda kilo. Men jag var fan med på gympan igår!

Efter matten ska vi se klart den enormt dåliga filmen Italienska för nybörjare på filmkunskapen. Vi är inne på dogma genren nu. Sedan världens längsta lunch och efter det veckans absolut längsta och drygaste lektion: engelskan!

Så nu funderar jag på (ja förutom smörgåstårtan då) om jag ska skita i filmkunskapen. För efter jag gjort provet kommer jag få vänta helt själv jättelänge innan det kommer någon till skolan, så funderar på att dra hem och sedan bara vara med på engelskan.

Jag måste bara få ge mig själv lite beröm nu: JAG HAR VARIT PÅ SKOLAN EN HEL VECKA I RAD!!! (kanske)
Jag har inte gått hem, jag har inte missat någon lektion, jag har fan varit med på allt! (än) Happy me!
Bara för att jag är skitstolt över mig själv nu betyder inte det att detta kommer upprepas, verkligen inte!

Nu ska jag hämta en skål med flingor och kaneeeel och sätta mig här och söla lite över tangentbordet. Ändå tror jag att det är sveriges renaste.

Nu vet jag vad snålvatten betyder.

Dregglar!

Det är pappa som ska få smörgåstårtan för han fyller år imorgon! Det inte inte bara jag som fått någon fixidé!
Förresten, den 12 april 1961 blev Jurij Alexejevitj Gagarin den första människan i rymden! Då var min pappa jätte liten!


Snälla gode gud i himlen!

Kan du göra så att bildläraren på något mystiskt sätt försvinner, eller åtminstonde får du henne att dra iväg ett mail där hon skriver att hon blivit plötsligt sjuk? Eller du kan göra henne till en ful ljussättning på ett utedass i fjällen!
Och medan du ändå håller på, gör så att snälla svenskaläraren är lite sjuk, bara så pass lite sjuk att hon inte orkar ha oss idag?
Gympaläraren vet jag inte vad vi ska ta oss till med, men idag behöver du inte bry dig om henne. Vi har ergonomi och det låter i alla fall bra. Låter ungefär som att räkna matte. Och vid den tiden idrotten börjar har jag hunnit vakna också!
På tal om matte, snälla gud gör så att vi inte har någon matematik alls idag! Jag brukar vara så törstig på de lektionerna och då kan jag inte räkna.
Eller jag kan inte räkna i boken överhuvudtaget längre.
Mål idag: be om hjälp att förstå pythagoras sats, delen vi gick igenom för ungefär en månad sedan...

Det var gott med kanel på flingorna! Mmm! Mamma sa något igår att kanel var bra för GI-något? Så då lär det ju vara det med, antar ja. Fast på Wiki läser jag nu att de kan ge leverskador?!
Orka det!

Och snart ska jag sitta och rita igen. Kalkylerade ett lejon igår men det var skitsvårt så jag gav upp!

Fortfarande i mina lurar:
<Freak U - Frankie Wilde>


Freak U

Waow vilken titel! Vilket ööös! Vilken energi! Det är Frankie Wilde, DJ:n jag nämde förut i filmen It's all gone Pete Tong!
Freak U. Freak Me vilken så så så så så skön låt! Jag är frälst, hjälp mig!

Mjau!

Idag fick vi till det! Det verkligen gick! Våran omöjliga dialog blev till en Oskarsnominerad svenskdokusåpa i kategorin bäst fantasi ever!
Brats, nördar och fågelbajs, det är de jag kan avslöja. Massor av fågelbajs dessutom! Mängder!
Titeln heter "Avskedet" det kom jag på nu... Vad jobbigt... =S
Ja men folk har säkert sett luddigare filmer än så. Titlen ska ju inte avslöja allt! Som filmen Supersugen, den borde verkligen hetat Super och suger.

Freak U!
Nu ska jag dricka bubblor!


Ännu mer snö!

Våren som var här för några dagar sedan är  helt bortsnöat nu i alla fall!
Vad less jag blir!
I förrgår kom det uppemot 1dm i den statans snöstormen, igår tinade det mesta bort, men nu så snöar de like hell igen!
Lovar att det blir vår i början på juni här uppe i Jämtland. Man får gå på skolavslutningen i långkalsonger och lovikavantar.

Idag är jag tröttare än igår. Bra mycket tröttare. Försöker återuppta den stämmningen genom att lyssna på lite hard-dunk men det tycks inte fungera. Trance på morgonen uppskattas nog inte utav grannarna den här tiden på dygnet.
Men det sket jag i!

Rörlig bild på schemat! Kul kul eller inte. Fått världens sämsta dialog som vi utefter ska filmsätta. Inte det lättaste kanske.
Och mediekommunikationen kommer utlösa hjärnbldöning i tidig ålder på mig! En personlig logga! Hjälp mig hitta på en sån du!

Nu ska jag få i mig lite mat! Hungrig som bara den. Blev ju bara en kebab igår... =/ Den här bantningen går ju bra känner jag!

Bajj


Lämnat Reggaen

Faktiskt har jag börjat lessna lite på min spelningslista på 98 timmar reggae. Bara lite!
Jag har gått tillbaka till min gamla era då de brutala basbeaten dunkade ur mina högtalare.
Och all denna ispiration fick jag av filmen "It´s all gone Pete Tong"
En faktiskt gripande film om den sönderknarkade DJ:n på partyön Ibiza. Succesivt börjar han förlora hörseln och en dag är han totalt döv. Frankie Wilde, den bästa DJ:n på hela ön måst sluta göra det han älskar och man kan säga att hela hans liv trasas sönder.
Men inte ger han upp sitt liv till musiken. Han kämpar och kommer på ett sätt att fortsätta snurra plattor precis som innan, men med hjälp av känslan.
Sedan den filmen var jag bara tvungen att tjocka in en massa härliga trancelåtar på datorn. Och klasskompisen Thomas gör det inte lättare att låta bli att lyssna på trance då man har fått höra det han knåpar med i Fruity Loops!
Det är rikigt skön musik. Snart kommer jag nog komma in i riktigt blöjtechno med tyska förvrängda röster.

Men den dagen!
Och nu vill jag göra klart att jag ALDRIG kommer sluta lyssna på reggae, jag lovar, trancen kommer bara finnas med ungefär en vecka till, beroende på hur mycket nytt jag hittar ;)

Peace


Mannen som talar med hundar!

Är han inte fantastisk? Cesar Millan och hans eviga tjat om energi , harmoni, psyke och kroppsspråk.
Kan det verkligen fungera?
Som medienörd jag är har jag börjat analysera allt mer, visst är det mycket buffel och båg bakom kameran, men den mannen tror jag fanimig på!
Det är inte som tvprogrammet Rent hus eller vad det heter där deltagarna förbjuds städa under typ en månads tid. Vart blir det inte skitigt då lixom?

Nu har jag kommit in i min onda Staffordshire Bull Terrier cirkel. Har tillbringat större delen av den här kvällen och beundrat dessa fina hundar på http://www.ssbtk.net/
Jag vill verkligen skaffa en hund, men jag vet att det inte går. Inte nu.
Först måste jag gå ut skolan, det är om lite mer än ett år. Sedan måste jag ha ett ordnat jobb, ja, dvs om cirka 8 år. Sedan måste vi ha ordnad ekonomi och det kan man säga att vi har om ytterligare 13 år. Sedan blir det barn och skit så då måste man skjuta upp hunden ytterligare. Så enligt mina kalkylationer så kommer jag skaffa en sådan här hund vid en ålder runt 50+
Ne då skippar ja ungen hellre!


Fast jag  vet inte vad Danne säger, han älskar den här hundrasen, men jag förstår om han är rädd för den här sortens hundar då han själv blivit anfallen.
Men jag stödjer helhjärtat att det inte är hunden som det är fel på.  Det är ÄGAREN som har bristningar vilket påverkar hundens psyke.
Jag tycker att ägare till sådana här raser SKA utföra ett slags "körkort."
Bara hunden får en stark ledare så kommer inget ske, det är faktiskt jättesnälla hundar.

Jag blir så arg då en liten ful chiuaua agerar som en sådan stor hund är det i många ögons bara sött. En sån liten krabat kan inte döda något, därför är det charmigt. Men då en pitbulls psyke äventyras av, vi säger en sån liten ettrig sak, så är det helt klart att den vill döda. Det skulle jag också gjort.
Säger bara en sak till alla er som har fördomar mot kamphundar: GO FUCK YOURSELF!


Ne nu ska jag sluta dreggla och utlösa aggresioner mot chiuauor och andra äckliga hundar och väcka min söta pojkvän som somnat så skönt med den varma kornsäcken kring fötterna. Det är ju 100 Höjdare! -Världens skönaste land!
Mitt i snöstormen

Pratet om att det skulle bli snöstorm var bara skitnsnack. Klart det inte skulle bli någon mer snö nu, det var ju VÅR!
Ja den våren är då helt bortblåst nu i alla fall. Av snöstormen. Det har kommit några centimeter så allt det som var upptinat och torrt ligger nu där under den hemska snön.
Denna stormen är en stor anledning att skippa skolan idag. Ska man stå ute och vänta på bussen och sedan gå den eviga vägen upp till mediahuset. Nej tack.
Men jag verkligen måste idag.
Och det där mailet förstår jag mig inte på alls. Personligt varumärke/logga? Och lektionen är bara 5 timmar lång så jag missar en del om jag inte trotsar stormen idag.

Ska ju bli kul!

NOT!


Snälla tiden stanna!

Det är söndag kväll, den absolut värsta tänkbara tiden under en hel vecka.
Klockan är 20 över nio med ändå ses den i mina ögon redan vara tio. Om 20 minuter är den tio och om 40 halv tolv!
Klocka stanna jag vill vara vaken ett tag till!
Jag vill inte gå till sängs 22.00 och ligga och titta hur timmarna flyter iväg, de timmarna man egentligen skulle ha sovit, de timmarna man räknar bort från sin nattliga sömn. 10 timmar, MINST! Annars går det ju inte?

Vad har jag att gruva inför då?
Sova är ju så himla skönt... Att gå och göra det lite extra tidigt kan ju vara lite varieranade... Kul sådär...
Men det är faktiskt imorgon som är den stora stenen på botten som den dyra kroken fastnar i!
Mediekommunikation hela dagen. Jag har ingen koll på något som görs där längre, det är väl det jag ska ta igen imorgon.
Just det som känns så jobbigt. Att ta steget att ta sig dit för att ta igen allt.

Fisketuren blev förövrigt lyckad idag. Danne drog upp en stor och fin harr som absolut ska dissekeras och ätas någon dag. Rökas mmm!
Jag vågar inte lägga upp bilden på den firren här för då lär man komma i dispyt med djurrättsaktivister ute i cyperrymden...

Nej nu ska Attila "the hun" Levin boxas!
Sedan ska jag nocka mig själv till sömns!

Hejs!


Fiska

Igår låg vi på isen i Lugnvik och kikade ner i ett hål hela dagen. Solen sken och det var varmt som satan. Men så kom det ett litet oväder och vi gav upp tillslut.
Idag är det också kanonväder så vi ska ut nu snart igen. Ska bara vänta på att älsklingen ska få lite liv i sig så han orkar kliva ur sängen.
Men idag ska vi vara kvar här på Frösön. Harrarna och sikarna var så små i Lugnvik så de fastnade inte ens på kroken.

Söndag! Vilken hemsk dag! Det betyder sista lediga dagen och att det är början på en lång, seg skolvecka imorgon.

Måste köpa nya gåskor med... Få se om man hinner med det senare idag.

peace


Fredag kväll

Det är inte lätt att banta under en helg. Verkligen inte då man är van att fredagen är den heliga godisinhandardagen, nästan en dag som man ser fram emot hela veckan. Att få stå där i godishyllan och plocka ut de allra godaste choklad, sura, hårda, lakrits jordgubbbitarna som man sedan vet att man kommer få sitta och smaska sig mätt på.
Men inte igår.
Nu är ju inte naturgodis så mycket bättre än vanligt godis, men vi föreställde oss det.

Storm
gick på tv. Det var det enda som gick som inte var tråkigare än ett reprisprogram med Adaktusson.
Ända tills de försökte sig på lite matrix trodde jag det var en komedi. Så otroligt chockad jag blev att det visade sig vara en helt seriös science fiction/action! EN SVENSK ACTIN RULLE! Förlåt jag ska inte säga mer, men det är kul att svensk film försöker.
Men ändå!!
Jag somnade till filmen flera gånger. Från det att DD fick plåtsaken och framåt. Småkollade lite då han likt i en Julsaga åkte från plats till plats i en dimmig miljö och fick se vilket svin han varit. Som han natruligtvis hade glömt.
Somnade om. Vaknade oturligt nog till Eva Röses ballerinakonster till laserstrålarna... Dräkterna, dialogerna...
Sedan vaknade jag inte förrän vid 2 och då fick jag gå upp och stänga av allting.

Idag är det fint väder ute. Snöade igår så det ligger kvar i träden och dimman gör inte det fina vintervykortsliknande landskapet fulare.

Nu ska jag få upp min dingel och gå på en promenad!

Peace


Vår och skitsnack!

Det är verkligen vår nu. Det är fullt av hundbajs i olika storlekar och färgnyanser utefter vägkanterna. Det är inte bara hundbajs, utan hästskit med och det är flera hundra gånger värre!
Jag och pojkvännen var ute och gick en runda nu på kvällskvisten. Han går där utan snus och retar upp sig på de färgskiftande högarna. En del är utkladdade och vissa ligger prydligt som de kom ut.
Sista snusen tog han igår efter lunch, så ana om jag är rädd att säga något som slår fel.

Det är inte bara bajs som gör våren, det är den där lukten som jag upplevde nu under promenaden! Gammal murken skog. Rutten svamp och möglig mossa. Sur gammal sumpmark och kompost. Det är vår. Åtminstånde då man befinner sig inne i skogen ska det lukta så.

På bilden idag ritade jag en pingvin i akvarell! Blev lite stolt över den endå. Nu ska jag sätta mig och rita en teckning i blyerts, fick ett såndant sug efter att vara lite konstnärlig så måste passa på nu då det finns lite intresse.Vad tycks om nya designen?

Peace


Konsistensen av tapetklister

Jag hittade absolut inget att äta till frukost i morse. Kylskåpet består mestadels utav margarin, bords, flytande och stek. En flaska solrosolja hittade jag med och ett oöppnat skinkpaket.
Vad kokar man ihop på det? Skulle haft en fritös...
Men där jag aldrig kollar, där bakanför sodastreamen längst in i skafferiet där det i vanliga fall brukar växa potatis, där hittade jag en förpackning med Varma koppen! Potatis purjolök tror jag det var.
Den har en härlig smak utav gamla coop chips som fått legat och dra åt sig dofter utav vitlök och vice versa i ett kylskåp över en helg.
Soppan har en konsistens som liknar tapetklister, och en och annan torkad purju, om man nu ska lita på förpackningen, och se! Volia!

Är förvånad att jag är så pigg idag med. Har ju bild och allt annat jäkelskap, torsdagar har det inte bklivit många av i mitt liv, och har det blivit så har jag bara varit där halvdag, fram till lunch ungefär.

Nu ska jag fortsätta med min soppa och hoppas jag överlever ända fram till efter 13.30. (Och akvarellmålningen)

I deras ögon är du inget värd
du lilla människa som på oket bär...


Donat med bloggen!

Yes jag är en medianörd och jag gillar design, och trodde jag skulle bli en jäkel på det grafiska, men enda sedan första medieproduktionen i 1an har jag gett upp det här med htmlkodexhexmexkoder!
Jag har mycket kvar att göra innan jag blir helt nöjd med den här bloggen.
Headern t.ex och allt är så skevt det kan bli. Snett och vint.
Men jag gjorde det, och jag har nästan även lyckats!

Allt började med att jag faktist var på skolan! (stor applåd till mig) och såg någon som tittade någons blogg som absolut inte såg ut som mallarna man ser här, och nu har jag suttit och pjollrat på!

Idag har vi börjat! Varit ute och gått en timma nu efter... kebaben!
Imorgon har jag skridskor men jag känner mig fortfarande lite "krasslig". Nej men ärligt så är jag livrädd för sådanna där sporter då ett gäng gymnasieungdomar glider runt som pyromaner på sylvassa skridskoblad och bara väntar att få slå ut framtänderna med en klockren trätt med den stenhårda pucken! Eller så ramlar man de extra 5 centrimetrarna det blir av att stå på de bjängliga skorna och bryter/stukar armar och ben.
Idrott är inget för mig, defenitivt inte om det ska vara farligt, som skridskor, klättring eller studsmattehoppning och kullerbyttor och clownerier...

Ne nu snart pussas å kramas sverige ;)

Lovar att fixa på bloggen mer imorgon!

Hajs!


Satans migrän!

Jag gick och lade mig igårkväll med migrän, jag vaknar upp 05.30 med migrän!
Får inte iväg pojkvännen på jobbet förrän efter 7 och då har jag ännu mera migrän!
Men ändå sitter jag här nu, helt vaken och funderar helt seriöst på att åka på skolan ändå.
Menar jag kan ju alltid åka hem igen ;)
Fast till klockan 10.00 är det en lång, lång tid och vad som helst kan hända, så inga garantier!
Har ju rörlig bild hela dagen, det ämnet som jag inte missat en enda lektion av, så jag hoppas, hoppas jag kommer åka iväg trots allt idag...
Men det är lätt hänt att det dimper iväg ett mail till mentorn där jag sjukanmäler mig och sedan kryper skönt ner i sängen och sover fram emot ett, två.

Ska duscha och se om det bli bättre i skallen, annars får jag överväga lite till!

Peace
Segdag med naturdiet!

Tisdag den 1 april. Jag har inte försökt lura någon och ingen har väl ens försökt lurat mig heller.
Jag är fortfarande förkyld. Men febern är borta nu så antar att det börjar dras till att bli skoldag imorgon för fröken Elofssons del.
Det var ju inte precis uppmuntrande.
Men jag måste börja ta tag i den här skiten nu!
Minns inte sist jag var på en svenskalektion, det var precis efter vi sett filmen Robinson Crusoe.
Engelskan antar jag att jag varit på. Den ska nog inte vara några problem... Jo engelskan har jag varit på under sista tiden! Vad glad jag blev nu!
Matten, har ännu inte gjort mitt matteprov som jag antar att vi hade före sportlovet... Och gör jag det kommer de gå åt helvete så jag vet inte vad som är bäst, försöka mörka provet eller göra det? Får se.
Bilden då? Haha, har inte ens gjort klart min förbannade mappjävel som blev hur mupp som helst. Jag är bara för bryce! Så jag måste sätta mig hemma och rita en bild i blyerts annars kommer bildläraren hänga upp mig i den fula blå granen nästa jul. Om hon nu inte gör en UV staty av mig... Annars har jag ingen aning om vad som händer där nu.
Idrotten... det står iaf "ok i åk 2" på mitt papper. (men i ettan stod det DÅLIGT)
Mediekommunikationen har jag hakat efter i.
Rörlig bild är det enda som jag verkligen har full koll på, inte varit borta en lektion så ana om jag är stolt!
Och så ska jag börja läsa in Text A kursen?!

30 april var det igår, vilket betyder att vi... nästan har dragit igång med våran diet. Med nästan menar jag nästan, vem vet det kan ju komma att bli den sista kebaben idag, som egentligen var den sista vi åt i fredags, men men!
Med att nästan ha dragit igång vår diet innebär också att vi har provat Naturdiet drinkmixar med smak av wildberries, och jag kan lova att det är en upplevelse för kropp och själ!
Endast två påsar hår gått åt, ena slängde vi på direkten efter att smaklökarna fått sig en ordentlig genomgång utav den usch så skummigt äckliga vällingsmaken utav torkade, manipulerade jordgubbsblåbär-nåt.
Jag gav den andra påsen en chans igår. Det gick ner med mycket om och men. Sköljde man ner skiten med vatten gick det ganska bra, det var just sväljandet som hakade upp hela processen. Den där fiberaktika krämen växte i munnen och kräkreflexerna kopplades på. Smaken wildberries gör det ju definitivt inte bättre.
Började ett tag fundera på om chokladsmaken skulle vara godare, men har börjat tvivla på det nu.
Jag hoppas nästan lite att Danne ska anta utmaningen de har på jobbet, då kommer hela den här dieten gå mycket bättre.
Och jag lovar jag behövder den! 15 kilo på 2 år, det både syns och känns!


image8
Vatför utsätter jag mig för detta?!