Praktik

Vad konstigt det kändes att komma hem utan att Molle stelben kommer framlunkandes och halvt sovandes mot dörren för att välkomna en! Han är med husse och fiskar. Hussen passar på då matten inte är hemma!
Nu har jag gjort en vecka på min praktik! Har ledigt imorgon då det blir helgarbete nästa helg.
Det ser jag fram emot! Känns faktiskt lite tråkigt att inte vara där i morgon... jag kan alltså sammanfatta det som så att jag verkligen trivs på min praktik och jag är så glad över att ha fått sommarjobb där också! Så snart ska jag gå en introduktionsutbildning.
Och ska vi gå fjorton steg längre funderar jag lite på att söka till Omvårdnadsprogrammet som startar i höst igen och läsa vidare till USKA... Det är ju ytterligare en erfarenhet jag kan räkna in i mina kvalifikationer, samt att fler dörrar öppnas för vad jag vill göra. Skulle det innebära att jag får fortsätta på min nuvarande praktikplats skulle jag tveklöst söka och plugga till det!

I morse kom pappa in till stan på lite ärenden. Vi var på Jula och köpte massa färg till garaget. Så i helgen blir det att åka hem till byn och hoppas på sol och sitta och titta på när fadern arbetar!
Sedan hittade vi present till faster som fyller år sista april! Så då ska vi skjuta raketer och elda brasa för hennes skull, som lillebror trodde när han var liten.

Såhär ser garaget ut, eller såg ut förra helgen.
Hur mycket som har hunnits med under veckan vet jag ju egentligen inte.
Och eftersom jag var hem förra helgen med kravet på att få en balkongsoffa gjord så gick det ju bort lite tid där också. Men bra som tusan blev soffan i alla fall och jag är mer än nöjd! Ska ta och fixa till den med dyna och kuddar imorgon när jag är ledig! Moltas älskar den och har legat ute hela tiden medan jag varit hemma och solat.
Påsken

Har varit hemma i byn hela påsken, och det har varit så skönt! Att få komma bort från stan. Tror det är både jag och Moltas som har lite ångest när väskorna ska packas igen och det ska beges mot staden och lägenheten.
Visst trivs jag i vår lägenhet som fan, men det är just tanken att det är just en lägenhet, och att det är såhär i stan.
Jag ska ha en timrad stuga mitt ute i skogen med minst en mil till närmsta granne!

Det har varit en lång och skön helg hemma! Moltas har varit helt slutkörd varje kväll då han kan vara ute precis hela dagarna och grisa på med sin boll, som han i helgen lyckades förstöra.
Så han kutade ner i stugan där Laban var med sin boll istället några gånger!

Danne har varit iväg på två pimpeltävlingar. Den i Laxsjö var i ett begränsat område i sjön med tanke på den svaga isen. Så där var fiskelyckan katastrof! Dagen efter åkte han till Flykälens arrangemang där man kunde vinna stora pengar på startkortet, lite som ett lotteri. Tro på fan det var en från deras by som vann- i år igen!
Och ingen fisk fanns det i tjärnen heller!

Pappa och Danne har snickrat ihop en balkongsoffa åt mig under helgen, så pappa kommer in med den på torsdag. Jag tror det kommer bli hur bra som helst där ute på balkongen. Typ ett lågt träbord, fast man lägger på en dyna och några kuddar så blir det en mysig soffa inne i hörnet av balkongen, och så kan Molle sitta där och titta ut.

Råttor något så djävulskt har det varit hemma, så idag tog vi och krattade ihop den hemska slänten där råttorna levat loppan under vintern. Danne hittade en plånbok medan vi höll på kratta, och det är tur världen är så pass liten. Nu när vi kom hem till stan lämnade vi tillbaka den till tjejen som blivit av med den under dansen i Laxsjö! Hon bodde bara i huset några meter bort, så då fick hon tillbaka sitt körkort också!
På tal om råttor så agnade vi efter dom med munkar, och pappa och Danne stod med luftgeväret i högsta hugg.
De fick bara en. Jag tror jag vågar skriva ut det. Den djurrättsaktivist som har något att säga till om att skjuta råttor... ja, precis!

Vad har vi mer gjort då? Fikat! Pappa har snart slipat klart ute i garaget så vi bara väntar på tårta! Den dag han tar in Forden i det nya garaget ska vi fira med tårta, har mamma sagt!

Imorgon börjar jag min praktik också! Faktiskt så tycker jag det ska bli både roligt och intressant!
Så nu ska vi väl ta och sova då vi måste kliva upp tidigt imorgon bara för att lämna bilen på verkstan.
Moltas har redan tjuvstartat med den biten, han dog på soffan när vi kom hem.


Felmeddelande

Nu blev det en sån där jobbig början, där man inte vet vart man ska börja då det var så länge sedan man skrev och inte vet vilka delar man ska ta med. Vilka som är värda att klottra ner och vilka jag kanske helt glömt bort.
Moltas fick ett nytt koppel igår. Det minns jag. Var egentligen ute efter allt annat men det blev ett koppel. Helt sjukt, samma koppel hittar man på internet för 200 spänn mindre.
Moltas är bortskämd...
Vår bil håller på gå i pension. Det är mindre kul. Så nästa vecka ska han in på verkstaden och genomgå en X-treme makeover. Vi tar allt när de ändå håller på. Det är något datafel i bilen så det står att vänster bakdörr är öppen hela tiden. Varningslampor å texter kommer fram i bilen. Sen igår vägrade ju bilen starta så det är nåt knas med tändningslåset tror jag då datorn- säger "försök igen". Sen rullade det upp en massa andra meddelanden eftersom datorn i bilen hängt sig.
Så nu ska vi inte vilja ha nåt nytt. När jag ville ha ny datorskärm strejkade computtern, när vi pratade om ny bil blev bilen lite ledsen. Så en ny säng ska vi inte ha...
Nu får det inte hända mer oväntade, jobbiga saker.
Älskling fick ju åka hem från utejobbet i tisdags med rekommendation från läkaren att ta ledigt två månader...
Av en hemsk anledning...

I helgen blir det pimpeltävling och Danne siktar in sig på att ta hem vinnartiteln i år igen!
Om vi får igång bilen och kommer iväg vill säga...


Will the misty master break me

Will the key unlock my mind
Will the following footsteps catch me
Am I really dying...


Jesbocks!

Om två veckor praktik.
Sen sommarjobb på samma ställe!
Gissa om jag är både glad och helnöjd just nu. Jag får inte bara jobba med det jag vill, jag får även vara på ett kanonställe som är perfekt på alla vis. Gångavstånd och eftermiddagsarbete. Kan inte bli bättre!
Och så var personalen där helt underbara!
Jag vill ha min praktik nu!
Och så slipper Molle vara hemma ensam längre än 1.5 timma de veckor Danne är på verkstaden.
De övriga veckorna han är borta på jobb är lillebror snäll och har honom mot lite kebab och övrig föda.
Danne ska ju ut på jobb igen nästa vecka med... och veckan därpå... och veckan därpå.
Sen blir det 3-4 veckor till i sommar.
Jag klagar inte!

At a higher altitude with flag unfurled
We reached the dizzy heights of that dreamed of world...


Imimimim

Tänk om jag skulle skriva det första jag tänkte på hela tiden. Det skulle ju inte gå. För det första skulle jag inte hinna med och för det andra skulle det bli galet komplicerat!
Rubriken var i alla fall det första jag tänkte på, och skrev därför det!
Rubriker är så jävla jobbiga!

I alla fall. Idag åkte vi till Dannes föräldrar. Jag tyckte jag hade väntat nog länge på min födelsedagspresent som jag försökt luska ut vad det skulle kunna vara, men ungefär 634 frågor.
Förstår inte hur Danne kunde hålla sig. Hade det varit jag hade jag avslöjat mig på en gång.
Svaren han gav var att det hade något med isborr att göra, att vi båda ville ha det och att det skulle vara bra om jag fick den nu innan snön försvann. Det där sista förstår jag inte riktigt...
Så jag trodde det skulle vara en isborr bara för att Danne vill ha en. Eller kanske nåt att ha på sig, en mössa eller skor. Nu innan det blir sommar.
Men det var en glassmaskin till min Kitchen Aid. Lycka! Har kanske hur många planer som helst på vad man skulle vilja testa! Tänk en varm sommardag och man har jocksat ihop en melonglass, eller sorbé!
Mums.

Jag som påbörjade detoxen på nytt idag.. Ajdå.Jeans

Just det. Jag skickade tillbaka mina Levi's Jeans idag. De har redan börjat gå upp i skrevet och noppade av sig som bara den. Jag har sagt det förut och nu är det absolut sista gången jag gör det också, jag ska aldrig mer beställa från Ellos. Jag tror fan allt de har är från typ Thailand eller 2:a hands sorteringen.
Har beställt Adidas grejer därifrån också som känns allmänt kassa, billiga, tunna. Och nu mina Levi's jeans.
Så nånting är det ju... Även fast det är "märkeskläder".

Men det gör ingenting. Fick hem ett par andra nu som jag beställde från Junkyard. Tacka vet jag Junkyard!
Det var leggins egentligen, men oj vilken kvalitet det känns vara. Superskönt, starkt jeanstyg. Går inte ens att jämföra med tyget till Levi'sarna. Kanonsköna!
Och Danne fick sina nya LRG. De är de enda jeansen han brukar ha, och de är verkligen snygga och otroligt hållbara.Nödlösning

Älskling kom hem från Gävle idag. Nu är han klar där nere! Så då blev det fira med en plankstek!
Helt ointressant egentligen!

Nu har jag i alla fall en dator. Min stationära valde ju att gå i pension i fredags. Så det här blir en kul pluggvecka.
Jag överlevde helgen, kanske världens segaste helg någonsin. Skit på teven, skit ute, skitont i huvudet!
Folk säger att man får ont i huvudet av att sitta med datorn för mycket, jag har inte haft dator på två dagar nu och har haft konstant huvudvärk!
Men det hade ju kunnat vara värre, jag hade ju kunnat vara helt utan dator om Danne hade blivit kvar ute på jobb i två veckor till!


Min lilla nödlösning...Run log

Run och run... Man har väl Moltas med sig?
Jag har bestämt att nu jäklar ska hunden bli biff. Och jag fit!
Så på med mina yberskor och iväg med hurtiga hunden som just nu i vårvädret ser ut att sväva över vattenpölarna. Han är verkligen så mesig, så rädd för att bli blöt om tassarna.
Enligt min Run Log på aJphonen så tog vår lilla rutt 40 minuter. Men då fick jag börja om efter att ha träffat taxarna. Och sen fick jag börja om igen efter att ha träffat Olle. Men 40 minuter stannade klockan på.
Och distansen vi gick blev 2.61 km. Enligt GPS:en som ser ut att stämma fruktansvärt bra när man kollar upp vår gångväg på kartan!
Vi gick precis samma sträcka i förrgår, så min tanke är att vi ska gå den här svängen varannan dag så hans muskler hinner återhämta sig något. Det är backträning vi pratar om.
Så känner ni till Räntmästarvägen på Frösön så vet ni vad jag talar om. Vi börjar nere vid sjön och går hela dödsbacken upp mot Byvägen.
Tog ju en bild på Molle igår för att husse skulle ha bildbevis på hurtiga vi!


Så ser det ut...

Nu kurrar magen, och inget godis har jag kvar!Point me at the sky...

... and let it fly!
Daniel blev hemma en dag längre, oväntade situationer är aldrig roliga. Så imorgon åker han till Gävle igen och blir borta över hela helgen.
Jag har tagit paus från mitt studerande ett tag och ägnar tiden till Pink Floyd. Danne får lite kvalitetstid med tv-spelet innan han åker. Det tycker jag är rättvist.
Idag fick jag reda på att jag hade till imorgon på mig med inlämningsuppgifterna som i vanliga fall är ett fem-dagars arbete. Läsa 3-4 kapitel i boken för att sedan sätta sig med de tunga frågorna i inlämningshäftet där man ska utveckla, förklara, komma med exempel, redogöra och alla andra hemska studera-ord.
För till på fredag hade jag den här veckan ett annat arbete, som jag också ska hinna med att göra.
Ska se I Am Sam. Igen. Sedan skriva ett långt, skojsigt arbete om den filmen. Ni som känner mig vet att jag är ungefär kär i Sean Penn. För 20 år sedan.

På eftermiddagen idag hann jag även med att besöka boendet. Jag kan bara säga att jag längtar till min praktik!
Det här känns så bra, allt känns så bra!
Bara tre veckor kvar nu!

Fearlessly, the idiot faced the crowd

Smiling
Merciless, the magistrate turns 'round
Frowning
And who's the fool who wears the crown?