Hylla

Vad blir egentligen snyggast?
Har suttit i Photoshop och lekt lite med tanken på att jag ska upp med hyllor, eller hylla, bakom soffan.


En eller två?

Och ursäkta röran. Så här brukar det normalt inte se ut. Hunden brukar ligga där, men jag får lite smått panik nu när jag ser på bilden hur mycket skräp det är på bordet, kudden är vänd åt fel håll och pläden är inte hopvikt!

Åtgärdat nu!
Men som sagt, hyllorna har jag med mina avancerade Photoshopskills pillat dit på väggen.
Ska det vara en enda lång, eller två?

Hyllorna heter Lack och finns på Ikea i två storlekar. Antingen 190 eller 110 cm.

Och sedan! Vet ni vad! De där Kitsch-Bulldogarna som jag sett ut på en annan sida nu ett tag och dreglat över, finns på Mio! Blev lite förvånad när jag fick hem katalogen och den där bulldogen, eller dörrstopp som det egentligen är, fanns med på mest varje sida!Kitsch dörrstopp på Mio

Svart eller vit?Jobb

Det finns dom som försöker, sedan finns det de som inte försöker alls.
Är det att vara lat, eller att vara lat?
Jag blir faktiskt riktigt förbannad när jag hör folk i min närhet som struntar i sitt jobb, för att det är bekvämare att vara hemma, då man nästan "tjänar" lika mycket pengar på att vara hemma och få bidrag! Vart sitter då felet?!

Är det meningen att man ska ha det så bra när man inte gör något, så kommer ju snart varenda jävel gå hemma och sluka skattemedel. Det är därför man måste varsla folk och dra in personal här och där, för att kunna ha råd att betala de som går hemma, och då blir det ju fler som går hemma.
Snacka om ond cirkel. Jag ska bli politiker. Jävlar vad det skulle sparas då!

Faktiskt, så har jag hört det det här resonemanget flera gånger. Att jobbet är så dåligt betalt, så då kan man lika gärna gå hemma på diverse stöd och bidrag. Få sovmorgon och slippa allt vad ansvar heter. Bli bekväm.

Det finns faktiskt de som varit arbetslösa länge, och som faktiskt vill det. De finns de som har arbete, men som inte vill ha kvar jobbet längre, de som inte vill behöva ändra på sin "fria" tid, de som aldrig vill behöva göra något! Någonsin.
Alltså.

Jag säger så här. Det går att få jobb bara man försöker, anstränger sig lite, och kan tänka sig att ta på sig något som kanske inte är så vackert, lite ansträngande, skittråkigt.

Jag var arbetslös förut ett bra tag. Sedan kom tjänsten "Svar på allt" till stan. Där skulle jag jobba!
Någon månad senare hade jag jobbet. Blev inte så långvarig då jag var inhyrd av Manpower.
Men sedan fick jag anställning som telefonist. Blev inte så långvarigt då företaget i själva verket är efterblivet.
Så jag ville jobba på Eniro. Fick det.
Visst, nu är det inte superjobb jag pratar om, sökte McDonalds också och fick intervju, men den avböjde jag.
Alltså, pruppjobb, men med dessa skitjobb kunde vi skaffa Moltas, vi kunde flytta och köpa massa nya möbler och det var kanske hur kul som helst!
Att kunna välja det där dyra soffbordet, och den största soffan.
Ohyes, jag är ganska pengakåt. Och det är mitt problem.
Därför blir jag upprörd när folk säger att de kan klara sig gott på bidrag. Nähe!

Jag tror jag har sagt det jag har tänkt på nu. Det är alltså förjävla sjukt att många vill vara arbetslösa, då de får nog med pengar ändå. Det blir liksom kravlöst.

Stora guldstjärnor i kanten  till er som ändå kämpar!

Fan jag blir ganska frustrerad, och det här betalar man skatt för.
Nästa inlägg kommer handla om invandrare som får sina körkort gratis...

Rundar av här med en så bra låt som gör att man börjar gunga i takt, den som jag saknar men ändå, och som går på repeat en grådaskig morgon som denna.
Med alla Yankee Candle ljusen tända, hunden som snarkar i soffan, och jag som inte vet om jag har skola sen eller inte.

Det skulle jag också skriva! Egentligen är den största anledningen till att jag läser den här utbildningen en högre lön. Nejdå, men en stor del. Men det är att jag ska få jobba natt. Jag ger mig inte.
Så jag återkommer när jag har fått ett nattjobb!
Jag vet att man aldrig lyssnar på ett Youtubeklipp någon bäddar in i bloggen.
Men gör ni inte det går ni miste om något. Xavier Rudd - Come Let Go.
Jag typ tvingar er!Gravid

Det känns som jag är gravid...
Men det är nog bara en fis på tvären.

Skulle bara få mamma och pappa att svettas lite.Vilket vackert väder!

Känns som solen har tagit lite i ansiktet i dag. Har varit ute på isen i det fina vädret och tröttat ut hunden, och husse. Men det blir inte fullt lika många hål borrade när han har hunden uppefter sig, som älskar att stå och skälla och bita efter borren, som det blir när han vill fiska på "riktigt". Då blir det många, många hål. Vadå leta efter fisken? Den hittar ju maten själv medan man sitter och solar.
Moltas är så söt, han står vid husse hela tiden och väntar tålmodigt på att det ska komma upp någon fisk.
Ska bli finväder i morgon med, då blir det väl en sväng till ut med kameran på isen.
Du vill så du kan!

Just nu sker något som jag tror är meningen ska hända. Det är rätt häftigt om man tänker både ett och två steg längre, som jag. Ett invecklat steg. Men ändå är det som en slags mening med det hela.
Jag ska förklara för den nyfikne.

I min blogg tror jag att jag skrev om dreads för första gången i september 2008. Några dagar senare hade jag fått kontakt med en tjej jag hittat på ett dreadsforum. Följde hennes blogg slaviskt, sedan avtog den där perioden. På något vis.
Men nu är den värre än någonsin. Jag bara ska!
Har funderat på att åka ner till Huvudstaden och hälsa på min bror, och gå på African Magic Salong och få de gjorda.
Men vet ni vad som är vad? Den här dread-tjejen har flyttat så hon bor nu granne med oss! Jag kan om jag vill, sitta och vinka till henne och hennes otroliga dreads. Hon måste tycka jag är ett freak när vi gått förbi varandra här på stora Frösön.
Jag glor som en och annan snorunge och funderar vad jag ska våga säga till henne för att inte verka helt vrickad.
Och vad vill jag. Hej, gör mina dreads!

Visst, ibland kan jag tycka att jag har fint hår. Jag hör det ofta. Att de hade velat ha en del av det, då det är så fruktansvärt tjockt. Men de gånger jag har fint hår är när man verkligen stått och mödas med eländet, även fast jag inte kan ett dugg om hår och styling.
Hej jag heter Linn, jag är livrädd för locktången!

Men desto mer tycker jag att jag är tråkig. Jag har alltid håret uppsatt för att det inte ska vara i vägen. Sedan har jag alltid luggen snett över huvudet fastspänt med en hårnål. När jag står och gör den här vanefrisyren på morgonen får jag hemska tankar om hur folk skulle beskriva mig. "Ja, men ni vet hon med snedluggen som alltid har håret uppsatt". Eller hur kollegorna på jobbet har charader och ska beskriva mig med min hårtofs.


Nu är jag trött på det här!


Jag har till och med hittat så fina pärlor. Jag brukar inte tycka det är snyggt med massa tjafs i dreadsen, som träbitar och kulor, men de här var sjukt fina! Finns i flera färger också, men den här bilden var bäst.


Dreadstuff.comStyrd av någon annan är inte verkligt fri...App app!

Ibland blir jag förundrad över hur rätt SMHI:s app kan ha! Var in i morse och tittade. Okej, man ska inte lita på den långt i förväg, utan max ett par timmar framåt så spår den rätt. Det skulle snöa från morgonen, och mycket riktigt så snöade det. Rejält. Sedan ska det bli uppehåll till nu, en stor sol har de till och med satt ut. Och sen klockan 16 ska det börja regna. Det får vi väl se. Trodde lite mindre på det, kanske snöblandat regn.
Men till 16 har jag då på mig att fundera på om det är värt att snöra på sig guppskoan och gå en sväng.
Lär ju inte vara plogat. Och är det plogat lär det vara snorhalt.

Fick för mig att jag skulle börja fota med med apparna jag har i mobilen också. Tröttnade lätt på Hipstamatic så jag har en annan, Leme Cam. Rätt skojig då man kan välja vilken kamera, linser och vilka ramar man vill ha.
Så tog upp den en sväng under Molles korta morgonpromenad, och hann knäppa några kort i alla fall!

Fast dom två sista är tagna med Hipstamatic!Lat

Jag har börjat pröva de här Eeze mot min migrän. Det är lite lustigt att jag alltid ska läsa bipacksedeln och se eventuella biverkningar. Det är lite som en hobby för mig. Så oj så kul det skulle vara att utbilda sig till Receptarie - "En receptarie är en läkemedelsexpert" - snodde den från Saco. Bra lön också. Men fy fan vad sjuk jag skulle vara, tänk er jag, plugga biverkningar!Jag skulle egentligen ta en flashig bild på pappersbipacksedeln. Men då jag hittade den i soporna dränkt i korvspad fick det bli såhär. Jag tog kort på datorskärmen. Går ju det med.
En über alles tablett mot huvudvärk, kan alltså ge biverkningen - huvudvärk.
Märskunnerla.

Så jag tänkte ju att det skulle vara skönt med "sovmorgon", idag med. Alltså det här med tidiga mornar har blivit lite av en pina för mig. Jag har typ ångest hela kvällen innan och börjar redan klockan 20.00 räkna timmarna sömn jag bara måste få för att ta mig upp morgonen därpå. Måste nog söka hjälp för det här. Ena sidan av mig säger kliv upp, det kommer fler sovmornar, medan den andra kämpar för att hålla mig kvar i den varma, sköna sängen.
Nu är ju mina lektioner inte heller obligatoriska. Men man ser ett mönster. De som varit på morgonen har jag oftast missat.
Men i morse då. Telefonen började ringa vid 08.00. Orkade inte svara. Sedan ringde de från Ö-bostäder.
Alltså, jag anmälde felet innan jag somnade om och de ringde upp efter mindre än två timmar.
Så nu har de varit här och fixat felet också. Så nu ska det inte lukta mer bajs från toaletten!

I alla fall inte när Danne inte är hemma!Storm

Efter frukosten igår som bestod av hembakade semlor... så blev jag sådär pepp på att gå runt berget, fast än att det snöade, fastän att det stormade. Men det kunde ju inte vara så farligt?
Danne följde med, vilket kanske är det mest häpnadsväckande med det här inlägget. Att han självmant släppte ifrån sig PS3-dosan och följde med mig ut i skitvädret.

Det började ju lugnt här nere i den platta civilisationen. Lite snö som dinglade ner lätt. Lätt som en plätt alltså.
Jo tjosan. Den allra jobbigaste delen på hela rundan är när Byvägen börjar slutta, den sluttningen blir allt brantare och brantare, sedan är det ungefär stup-mode ända upp till Utsiktstornet. Och där jävlar i mig ska ni veta att det blåste orkanvindar, i motvind!
Danne gick framför mig för att jag skulle få lite lä, men det hjälpte inte mycket. Kom han några steg framför mig såg jag honom inte ens på grund av all drivsnö. Det blåste så mycket så att, ni vet när man inte ens kan andas med munnen för att den blåser så hemskt? Så hemskt var det!
Man såg ingenting och vägen den var helt igensnöad. Alltså, sjukt jävla jobbigt. Men vi tog oss runt, och det var Danne som peppade mest till det, fastän han hostade blod hela vägen, dumma ansträngningsastma! Hade det varit jag som gått där själv hade jag typ börjat grina och ringt Danne som fått kommit och hämtat mig.

Och vi gick hela svängen, sju kilometer på en timma och 10 minuter. Det är oerhört bra gjort, för att vara vi.

Ibland ångrar jag så hemskt att jag är så dum!
Nu har jag fått sommarjobb också...Mini

Min konsultbror borde verkligen skaffa sig en liten konsulthund, tycker då jag.
Så jag tror jag gick och hittade den sötaste Bullterriern någonsin på Blocket, så jag själv blev sugen på honom!
En liten kille på snart fyra månader! Swedstaffs heter kenneln.


Klicka på en av bilderna för att komma till deras hemsida.

Visste ni förresten att det finns något som heter Miniatyr Bullterrier? Precis som en bullterrier fast de blir inte fullt lika stora.
Oerhört söta. Enzo på bilderna är en Mini.

Och jag kan också säga att de hade verkligen några fina staffar också den här kenneln. Jag gillar normalt inte Amstaffar, för oftast som oftast brukar de se ut som taxar i ansiktet med långa fladdriga öron och avlånga, smala nosar. Sedan är det ju oftast som oftast "fel" folk som skaffar dem också. Därav min lilla skepsis.
Dom ska ha korta, små, spetsiga öron och kraftigt käkparti och kropp. Då är de fina.
Men jag skulle aldrig i mitt liv vilja ha en sådan ras ändå.
En Fralla eller en Bullterrier om man fick välja. Men jag kommer aldrig byta bort den Engelska Bulldogen!

Ante, köp Enzo nu!Kaloriförbrukning

Började dagen med att slö-gå halva svängen med Moltas. Han har kommit på att när han är sketen och klar ska han in, om inte husse är med. Då går det gå hur långt som helst. Han ska ha med båda ut. Försöker jag gå ut med Molle själv när Danne är hemma, så ställer han sig och tvärvägrar ute i trapphuset.

Så i och med det underbara vädret tog jag och letade fram gupp-skoan (Reebok EasyTone faktiskt) och en mindre tjockare jacka. Sedan lämnade jag hunden sovande i solen som sken in genom fönstren hemma.

En timma och tio minuter tog det. Och när jag har måttat sträckan i ett program på datorn får jag den till nästan precis sju kilometer. Och 384 kalorier.
Startade ju en app precis när jag gick, Fitness Pro, för att få en precis sträcka på rundan genom gps:n. När jag var vid Frösö Zoo märker jag att den inte alls fungerar. 0 kalorier och 0 meter. Men jag hade gått en 50 minuter i alla fall.
Tiden fungerade, det fick väl vara så då.
Och när jag kommer hem kollar jag på mobilen igen, och då visar det sig att jag bränt bra många kalorier, och kanske gått lite väl långt också.
Men tiden stämmer!Så nu har jag suttit och jävlats med min Vårdplanering sedan jag kom hem. Förstår läraren det där så gör hon det bra. Väntar mig bara en ruta där det står komplettera, och då vet jag inte vad jag gör. Jag gav ju allt på det där, även fast jag inte fattar något av vad jag egentligen skrivit.
Det kanske är det som är hemligheten?Wajn

Hade inte Grooveshark stavat Reggae fel på deras radiostation så hade jag inte betalat 49 kronor i månaden till Spotify.
Men nu har de valt att stava fel, ReggEA, så därför betalar jag för att få det åtminstone rättstavat på Spotify.
Vilken jävla skit kan man ju tycka!
Det är lika surt, faktiskt, som när min svensklärare hade rättat mig med sin röda jävla penna som hon gladeligen missbrukade. Strukit över mitt rättstavade reggae med det röda bläcket till oigenkännlighet och satt dit sin version av ordet. ReggEA.

Nej, nej, nej, nej!

Lite tisdags-wajn. Men jag är inte bitter för det. Lyssnar på Kultiration och sitter och funderar över varför jag inte lyssnat mer på dom tidigare. Samtidigt försöker jag lista ut om det blir någon mer URF. Blir det en festival i sommar måste jag åka. Det kan alltså vara sista chansen att göra något man alltid velat. Uppleva musiken live.
Och inte nån jävla Winnerbäck!

Annars hade vi en temadag idag. Mobbing. Som att man aldrig haft det tidigare. Dagar om mobbing alltså. Inte mobbing. Då man mobbas. Alltså information om hur man gör. För att inte mobbas.

Jag vill ha bilder på bloggen, annars är det kanske megatråkigt om man ändå klickat sig in här, och man inte får se någon bild utan bara massa meningslöst textande.
Så därför tar jag några från Molles blogg. De flesta hamnar ju där.

 

 

 

 

Kultiration - Seaside

 Hej

Jag är trött. Ska gå och sova nu... snart. Efter vi varit ut och slaktat lite snö och slickat piss med Moltas.
Danne tog en bild på oss när vi var ute på isen igår.

 

I Moltas blogg finns massa bilder jag tagit under helgen hemma i byn. Och det kommer upp flera.
Kanske i morgon. Då är det exakt två år sedan vi hämtade hem vår lillegris!

Och jag har inte sovmorgon förrän på fredag nu... Skitliv!

 10 veckor kvar

Vi såg The Rum Diary igår. Hemma i den sköna soffan med apelsiner och torrostade jordnötter.
Men jag förstod inte så mycket av filmen, helt ärligt - vad gick den ut på?
Helt plötsligt var den slut och allt det som trappats upp under filmens gång kom som en tråkig sluttext.
Jag hade varken tid eller ork att sätta mig in i vad det skulle betyda. En film med öppet slut där åskådaren själv får skapa sin egen syn på the end:et.
Ska jag vara ärlig så kollade jag inte så inbitet under filmen heller. Jag satt och googlade symtom på hjärtflimmer, kärlkramp...

Helt ärligt måste jag börja kunna säga nej ibland när jobbet ringer. Jag måste kunna lägga skolan åt sidan.
Det har varit så mycket skit i skolan nu på senaste tiden. När jag löst ett problem dyker två till upp. Minst.
Förstår inte vad som ska vara så svårt med att sätta betyg och hålla reda på eleverna. Vi är ju inte så många.
Nej, tack och lov är skiten snart slut, och då ska jag aldrig mer i hela mitt liv utsätta mig för något så psykiskt lidande igen, som skola.

Jag funderar hela tiden på vad jag ska fundera på sedan när skolan äntligen är över?

Har en avstämning senare idag. I den kursen och de uppgifterna jag gjort som jag ännu inte fått godkänt i.
Och den jag fick godkänt på skulle jag komplettera. Det där gjorde dom bara för att vara ännu dummare!try to feed the fire but it bring down the rain
try to fight the feeling but it only bring the pain


Liquid Luck

 Ris

All världens jävla ris du kan tänka dig, häller jag över Biostaden i Östersund! Kokt ris!
Fyfan!
Vi åkte på bio igår kväll. Och den här gången var det inga fel bilden, (förutom ett vitt streck mitt på duken) ljudet, eller kvalitén. Filmen var bra och man fick se bulldogen Gladstone ganska mycket!


Han var väldigt lik Molle, förutom att Molle är finare!

Även fast jag satt hopkurad i min varma vinterjacka och hade lindat halsduken kring benen och satt med huvan på så frös jag! Tror alla frös, för de få som kom under gårdagens föreställning satt då med ytterkläderna på under hela filmen.
Vi som hade stor popcornmeny och allt. Man skulle ha behövt vantar skulle man äta utan att behöva frysa om fingrarna. Colan höll sig ju kall, och det var de enda positiva.
Så nu har jag bestämt mig att aldrig mer ska jag gå på bio!
Sen är stolarna ganska obekväma där också. Och sedan ska man alltid bli kissnödig 15 minuter in i filmen.

Nej, ska det vara Bio ska det vara Bio Regina!
Annars ser jag helst på film hemma i soffan.

Och för att göra hela inlägget aningen positivare så lägger jag upp en print från mobilen. Laddade hem den värdelösa appen aLike, och här är mitt resultat:Och dom hade ju inte alls fått in några nya saker på Ixo!Bio

Jobbade en sväng i går kväll. Medan hjälpte Danne en kompis att flytta. Det var meningen att vi skulle flytta honom idag, men eftersom de blev gjort igår så tar vi tre och går på bio idag istället!
Det blir Sherlock Homles istället eftersom Östersund är så efter och inte kan visa The Rum Diary.

Ska åka och lämna tillbaka släpkåpan nu, sen ska jag nog se till att få gå en sväng på Ixo idag också!