Frost

Tänk om det kunde ta och komma snö som hade tänkt ligga kvar!
Det är ju skittråkigt att det kommer lite, sedan smälter det bort. Snacka om att väcka falska förhoppningar.
 
Hemma i byn var det vitt på backen av frosten.
 
 
 
 
 
 
 
 
Så nu har jag uppdaterat bloggen lite också. Ska väl ta och se vad det blir för middag.
Kräft- och fiskpanna med dill och tomat, faktiskt.


Och så var det tydligen Astrid idag.
 


Räka

Solen sken idag, och tänka sig att man fick med hunden ut under dygnets ljus timma. Och tänka sig att han aldrig heller ville sluta gå. Full fart framåt hela tiden.
Ända tills det blir dags att vända hemåt, eller när han vet att det är hem vi ska. Han gör allt för att få fortsätta längre, så när man kommer till en korsning eller kurva så ligger han och drar åt helt fel håll mot för det vi ska åt.
Gulliga, envisa Moltas!
Men över en timma blev vi ute i alla fall! Skönt!
 
 
Sedan när vi kom hem slet jag ut dammsugaren. Det måste ju ändå göras någon gång. Så över en timma har jag stått och slitit för att få bort alla Molle-hår från soffan. Kult vetande.
Men det är här det händer grejer! För när jag skulle gå ut på balkongen och hämta in Molles pläd så ser jag två hundar nere vid vattnet. Det måste vara en bulldog. Står och glor som en och annan pensionär där på balkongen.
Måste springa in och se vart de tar vägen. Rotar fram kikaren och ja - jävlar det är en bulldog!
Så jag sliter med mig Moltas ut och nästan halvspringer fram till ägaren.
Jag kan väl säga som så att det var nog mest jag som var överväldigad av att få träffa dom.
En sju månader gammal tik som kom från Sundsvall satt man då där och klämde på medan Molle gjorde allt för att få sätta på henne. Så fin var hon. Knulen.
 
Så jag är ju galet valpsjuk nu, nu också. Och det jävligaste är att jag har ju nästan kollat upp allt. Till och med vad det kostar att flyga till London om vi nu skulle ta en från England. Fast jag vet ändå om många fina kombinationer som kommer att komma här i Sverige också.
Satan.
 
Nej, nu ska jag skala potatisen och ställa in laxen i ugnen och göra en räktsatsiki!
 
 


Klirr

Om du har ett hus i närheten av Östersund/Krokom och skulle kunna tänka dig sälja det i kväll så hör av dig!
Kravet är att inga grannar ska finnas inom en radie på fem-tio mil. Gärna längre.
 
Är lite seg i skallen efter att ha haft min första natt på jobbet. Men det känns skitbra att jag nu jobbar på "min rad". Ska även göra 12 timmar i morgon. Så jag blev lite orolig nu när grannen stampade upp för trappen med händerna fulla av dessa system-kassar. Klirr-klirr.
De har seriöst varit uppe varje natt, och det blir fan inte tyst därifrån förrän efter 3-4 på morgnarna. Sedan ska de knulla också. Javisst. Hon skriker ju hela tiden hon är vaken så ni kan ju ana hur hon låter då.
 
Danne har legat med världens migrän idag. Så jag var nära att gå upp där ett tag och be dom binda fast ungen en stund.
Så jag tyckte Danne skulle bli bra i skallen så vi kunde gå ut medan vi lämnade ljudsystemet på maxat medan vi var ute med Molle.
Hämnd.
 
Nej, men hör gärna av dig om huset så jag kanske får sova några timmar i natt!
 
 


Hälsningar Desperat.


Eclipse

Danne påpekade en bra sak under den här otroligt sega filmen i den här Twilight-serien som vi nu tvingats oss själva att genomlida.
När hon har mens då?
Ja precis! Det tänkte dom inte alls på!
 
Vi hade halva filmen kvar eftersom vi började titta på den med Bea och Tobbe förra helgen. Jag tror det var därför de somnade i vår soffa faktiskt.
Så vi skulle ge den en chans till i går och faktiskt se slutet nu när vi ändå börjat kika på filmerna då de sänts på teven.
Det första man ser är en gapande Bella och då övervägde jag att vrida om på Böda Camping istället.
Men vi höll ut medan hon velade fram och tillbaka mellan vampyren och varulven. Hon är mest kär i honom men är kär i han med, lite. Och sedan världens klichéer hela jävla tiden!
Jag ljuger ju inte direkt om jag påstår att Solsidan påverkar ens liv.

Så vad var det för intressant som hände under de där 124 minuterna egentligen?
Det blev lite action i 10 minuter och då visade de samma coola sekvens minst 10 gånger där vargarna hoppade och tog ner och dödade de nyförvärvade vampyrerna i luften.
Sedan återgick Bella till sitt velande - och gapande.
Så har du inte sett filmen så behöver du inte nu heller göra det. För jag har förklarat precis vad den handlar om.

Är det två skådespelerskor som gapar sig igenom hela filmen så är det den här Bella och Keira Knightley. Hon den sistnämnda förstörde ju alla The Pirates of the Caribbean - filmerna.
 
Sitter och förbereder mig inför första natten på jobbet också. Ska väl inte bli några problem. Jag lär ju inte sova mindre där än vad jag gör här i lägenheten TACK VARE VÅRA JÄVLA GRANNAR OVANFÖR!
 
Och sedan kan man ju bara bli för trött på de människor som hela tiden måste hävda sig hur bra de har det på Fäjsboka. Det är ju tragiskt.

Är man verkligen så osäker på hur man har det så man måste övertyga alla andra?
 


Resultat

Resultaten från gårdagens spontana nattfotografering. 
Jag hoppas Bea också får till att lägga upp några bilder på sin blogg någon gång! Eventuellt. Kanske. Möjligtvis. Aktuellt.
 
Och bara för att ni ska veta så ni inte tror att första nattfotografiförsöket blev det enda bästa så skyller jag allt på min utrustning. Klent stativ och så får jag trycka manuellt på slutaren var 30:e sekund då jag inte har någon remote så jag kan ställa in lång bulb-slutare eller köra intervall.
Och så blåste det. Sedan kom det moln. Jag var pissnödig och hade ont i huvudet.
Såatte.
 

Ett försök till startrails. Men molnen kom och förstörde. Thelma och Moltas är också i bilden.


Bea ljusmålade sig själv. Ser ni Karlavagnen?Cirka två minuters exponering
.

 

30 sekunders exponering.
 
 


Stativ

Inte var det jag som väntade på Danne när han kom med taxin från flygplatsen förra torsdagen. Nej det var Tobbe som stod där på parkeringen och välkomnade honom hem med öppna armar.
Bea hade ju tvingat med mig ut för att fota schärnor fast än jag påpekat att det var Tvillit (Twilight) på televisionsapparaten där varulvarna skulle bli arga på vampyrerna sen skulle ju Bella vela mellan grabbarna och se så där besvärad ut och 124 minuter till av mitt liv skulle ha gått till spillo.
Så det blev stjärnorna. Vi skulle ju hinna det på 30 minuter. 
 
Efter man kommit in efter att ha varit ute i det som känns evigheter så blir man lika besviken på att det är egentligen bara 3-4 bilder man tagit. För den här bilden med stjärnspår, bara den tar ju 20 minuter att exponera.
Sedan blir inte alla bilder bra heller. Som i ett gäng bilder jag tagit för att få stjärnspår över hela himlen kom det med reflex i linsen från en lampa.
 
 
Stjärnspår taget ut mot Frösöbron
 

Experiment med stjärnfilter
 

Spöket Bea vid Hornsbergskyrkan, eller vad den heter.


Så mamma. Jag glömde ju att jag vill ha ett nytt stativ. Det pappa har haft är inte så bra. Skruvarna fastnar, benen lossnar, huvudfästet är sprucket.
 
Men det funkar ju!
 
 


Shopping

Efter att ha vankat runt på Kista Galleria i allt för många timmar så kommer man ändå inte hem med något mer vettigt än en laddare till bilen, för mobilen. Eller blir det tvärtom? Till mobilen för bilen?
Skitsamma.
Storshopparen i mig. 99 spänn på hela den shoppingdagen. Eller just det! Vi passade ju att gå på 5D bio också, och det kostade ju sina pengar. 70 spänn för sex minuters bio där stolarna rörde sig och där Frankenstein luktade parfym.
Men jag slapp ju gå omkring på klädaffärer och verka intresserad och istället vila arslet i en stol i sex minuter!
 
Sedan tog Ante med mig till Sollentuna. 44 spänn för att sätta röven på en pendel som åkte en station som tog tre minuter. Där visade han mig vart han jobbar, och en galleria till. Fan Stockholmare och gallerior.
 
Nästa sträcka - Sollentuna - Upplands Väsby skulle vi "planka". Ante kom med den briljanta idén att han skulle lämna kvar sitt SL-kort på läsplattan till de där satans svänggrindarna som jag alltid ska lyckas fastna i.
Sedan skulle jag bara snabbt ta upp det och läsa igen. Ja visst. Det stortjöt och visade bara stora röda kryss. Error-kryss liksom. Viftade frågande med kortet i näven mot Ante, som i sin tur viftade ännu mer frågande mot han Zlatan i buren. Så jag fick gå igenom grinden för mitt kort "funkade" inte.
Och mest troligt är SL så smarta att de gjort att man inte ska kunna göra så, att det finns någon slags tidsgräns innan man kan lägga på det igen. För jag testade att byta sluss, eller vad de nu kallar de. Grind. Öppning. Genomgång. Passage.
 
Innan all den här galleria-vandringen och innan Danne skulle på Gamex-mässan och träffa alla i klanen, så kunde han faktiskt, eller fick så lov heter det, att köra ut oss till Barkarby så jag kunde handla mina kuddar på Chilli!
Surt att det bara fanns en sort. Jag ville ju ha de andra två också som de hade på hemsidan.
 
 
Bulldogkuddarna och den mjukaste pläden köpte vi då på Chilli.
 
Sådana här har varenda bulle-ägare nu!
 

Och Danne ville absolut ha den här bulldog-lampan också!
 
 
 
 
Vi åkte förbi Chilli i Uppsala också på vägen hem, men de hade inte de där kuddarna där heller.

Och för att klämma in en historia till här så hade jag ju letat febrilt på internätet efter de där ljusslingorna jag bara skulle ha i år! Till och med testade jag att göra en beställning hos tillverkaren men fick som svar att de var slutsålda för säsongen. Mitt enda hopp var att K-Rauta, Bauhaus eller City Gross skulle ha några kvar!
Operation hitta ljusslinga i stor-Stockholm då.
Vet jag har skrivit ett inlägg om detta redan.
Kände hur stort hopp jag hade kring detta, att finna något där nere. Hur tur skulle man ha?
 
Men så började bilen bli törstig så vi körde in i Gävle och åkte förbi något nytt köpcentrum där det fanns City Gross. Vafan tänkte vi. Danne var ändå hungrig så en korv skulle väl gå ner om inte annat.
Vi kom in i butiken. Det första jag såg var ljusslingeavdelningen som jag skuttade lyckligt till. Tappade hoppet då de inte hade de slingorna uppsatta. Grät en skvätt. Rotade igenom hyllorna.
Men dääär! Längst ned längst underst hittade jag massa kartonger med mina ljusslingor! Hittade vita. Hittade blåa. De blåa hade sedan länge varit slut på nätet. Och det bästaste av allt var att på City Gross kostade de 50 spänn mindre än på internet!
 
Ibland ska man ha flyt!
Så nu ska vi bara lösa hur man ska dra kabel ut genom fönstret och skaffa någon smart, väderbeständig sladdosa. Sen vill jag upp med dom! Men inte än. Fast det kliar i fingrarna!
 
Så där i Gävle med de två kartongerna i mina händer hade jag kunnat vända och åka hem igen. Då var jag nöjd.
 
Så ser slingan från Konstsmide ut. Små bollar. Köpte en vit och en blå!


Skogskyrkogården

Som Jämtlänningar kände vi oss aningen vilsna på den här stora kyrkogården. Också.
När det till och med går bussturer inne på kyrkogården, ja då är det lite större än hemma.
Och där i Gamla Enskede vart nu det är för det säger mig ingenting mer än att det står på Wikipedia, var man då på självaste Alla helgons dag.
 
Ett stort tack till Malin och Thomas som tog med oss dit, det var verkligen fascinerande med alla levande ljus som lös upp och värmde den kvällen!
Aldrig sett något liknande, det går inte att beskriva med ord vad fint det var så jag gjorde ett tappert försök att ta några bilder.
Danne tyckte till och med den kvällen på kyrkogården var bättre än Gamex-mässan.

Moltas och Klumpen fick ju också träffas då vi gick ett bra tag där mellan minneslundarna, i hopp om att Thomas verkligen visste vart vi befann oss.

 
Jag ville ju inte stå i vägen för de smarta satarna som stod längs efter vägarna med kamerorna på stativ.
Själv fick jag stå ut med lite brus på grund av höga ISO:n, men vadå. Man är väl stadig på handen?
Sedan hade jag även på mitt stjärnfilter.
Fin effekt.
 
Tänkte skriva mer om vår Stockholmstripp, bland annat om hur det gick till när jag hittade mina ljusslingor.
Men jag orkar inte nu.
 
Bilderna:
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Fyra månader

Precis. Snart har jag haft mina dreads i fyra månader! Om några dagar bara så jag har väl haft dem i fyra månader nu då.
Jag skulle gissa på att under dessa månader har dom växt cirka 6-7 centimeter. Det går trögt. Jag vill ha långa dreads NU!
Och mina är helt mina. Inget som helst konsthår eller extrahår i dessa inte!
Jag känner nämligen i dreadsen vart det är man har börjat med cirkelmassagen. De blir lite tunnare där. De är som allra tjockast och hårdast ute i ändarna. På nåt vis har väl allt hår som glidit ner och packats där, vissa är riktigt tjocka i änden. Men, varje dreads är på något vis unik!
 
Så när de här bilderna togs var de alldeles nytvättade, och inte hann jag rulla alla heller som jag vanligtvis gör efter varje tvätt. Det är ett gympass i sig vill jag lova. Man får skitont i armarna!
Men i går skulle jag ju ut direkt efter tvätten så fick föna dom torra, också något som jag aldrig gör utan jag låter dem lufttorka.
Tar ju sin lilla tid, men vem ska ha brottomt?
Nu är de alltså fluffiga!
 

 
 
Min dreadsmössa!
 
I kväll kommer gubben hem igen. Den här veckan har också gått undan!
Och i morgon kliver vi upp tidigt för att bege oss mot Stockholm.
Lite ledsen blev jag allt i morse då man drog upp persiennen och såg att all snö nästan tinat bort helt. Så nu är det mest grönt igen. Och regnar Tråkigt!
 
Och jag har ju glömt nämna att jag har ju fått en tjänst nu. Tanken från början var att jag skulle få ett vikariat på varannan helg. Men då tyckte chefen att jag hellre skulle gå på en rad, men på timmar, för då kan jag plocka på mig mer timmar och styra mer själv hur jag vill jobba. Perfekt!
För hade jag gått på vik hade jag inte fått jobbat mer än de % jag skulle ha varit anställd på.
Så nu vet jag ju ändå hur mycket jag kommer få jobba - 75% eller mer om jag vill.
Och frågar ni mig så älskar ju jag den där semesterersättningen man får när man går på timmar!
 

Det löser sig!