7D

Kom in till stan idag igen. Jobbet ringer så jag ska passa på att jobba natten nu som jag ändå är hemma.
Får se om vi åker upp till byn igen i morgon eller på fredag, beror på hur mycket vi hinner bocka av från listan vi har med oss. Bland annat att sätta i motor och kupévärmare på Bilbolaget i morgon. Har i alla fall fått bilen tvättad nu ikväll, så nu är den super ren och fin!
Sedan får vi göra resten när jag slutat. Fixa pappas kubik med blästersand till exempel, så att han kan jobba på med bilen!

Julen var hur bra som helst! Jag fick ett macroobjektiv, en Canon kameraväska och så en ny kamera. Min EOS 7D som jag länge suktat efter. Oj så kul den är! Slår verkligen min gamla fjutt 400D med hästlängder, hur långt det nu är? Jag älskar ljudet från avtryckaren, så det blir ju lite bilder. Och så tar den megamånga bilder i sekunden!

Så jag lägger upp några random bilder, sedan ska jag ta och packa väskan och bege mig mot jobbet!
Min nya utrustning!


 

 

 

 

 

 

 

 


I Molles blogg finns också bilder!

Pepparkaksmacarons

Idag beger jag och Moltas oss upp till byn. Husse får komma upp senare i veckan när han bestämt sig för att sluta jobba.
Så igår gjorde vi klart det sista julstöket. Man ska börja i tid?
Pepparkaksmacarons och Snickers, sedan hade jag gjort Knäck. Dagen innan bakade vi Lussekatter och Daimkakor!
Så nu kan julen komma, så man får öppna alla paket! 

Moltas fyllde två år igår också. Men det kanske alla redan vet.


Var bara tvungen att lägga upp den här fula bilden!


Pepparkaksmacarons

Macaronsen blev superbra, jag är väldigt nöjd. Det är första gången vi lägger ner så mycket tid på dom, att torka mandeln riktigt efter man skållat, och sikta om den flera, flera gånger och sedan sikta om igen tillsammans med florsockret. Tror att där har vi hemligheten. Bara några få sprack, men det blir ju till såna där test-kakor!
Fyllda med mörk chokladkräm. Pepparkakskryddan gjorde jag själv.


Snickers med både mörk och vit choklad!

Nu ska jag ta och titta ikapp Tjuvarnas Jul, har missat några avsnitt. Riktigt bra julkalender i år!

Sedan ta och börja packa kanske?


Ut ur kyrkan

Du som är asakristen ombedes att inte läsa detta inlägg då en del inre känslor kommer att riktas kritiskt mot din Gud i himlen.

Så!

Då har jag printat ut blanketter för utträde ur Svenska Kyrkan. Ska bara stämpla på ett frimärke, sedan är Gud ute ur mitt liv. Inte för att han någonsin har varit inblandad i det mer än att synas på inkomstdeklarationerna.
Jo, en gång kanske faktiskt. Då jag och Sanna hade hoppat sönder lillebrors säng. Då bad vi till Gud att mamma inte skulle bli arga på oss, och det blev hon inte. Sanna var skitakristen när hon var liten. Jag tvingade henne att svära en gång. Sedan dess har jag inte haft något mer kontakt med Guden där uppe.

Jag kan ta några exempel här, för den som är intresserad av att veta mitt motiv, varför denna hädelse?

Nu tar jag min sambo som exempel. Han betalar varje år nästan 4000 riksdaler till den Svenska Kyrkan. Och vi säger att han ska jobba 40 år till. Det är i runda ringa slängar 180 000 kronor han betalar till Kyrkan under sin verksamma tid till skattmasen.
Men till vadå kan man ju fråga sig?
Den dagen man dör, måste man ändå slänga ut lite kosing för kistan, kistdekortaioner, transporter, bärare, dödsannonser, gravsten, kör och gäster och eventuell bouppteckning. Shit Maj-Britt. Det är inte lätt, inte ens när man är död ska det vara lätt att leva!
Även om man inte är medlem i kyrkan har man rätt till en grav på kyrkogården. Även om man går ur kyrkan så fortsätter man på något mirakulöst vis ändå betala för begravningsavgift som täcker det viktigaste, att man får plats i 25 år på nån plätt, man får bli kremerad. Men Guds närvaro, Jesus, präst eller någon mer kristen högre ceremoni ingår ej, för vi valde att lägga de där 180 000 på något annat kul. Otur.

Och så har vi livets olika skeden som jag funderat en del kring.

Dop: Den dag, om, när. Ja vi säger att vi skulle fått en unge, då skulle jag tvärvägra att följa traditionen om att döpa ungen i kyrkan, att få bli mottagen i Guds öppna armar som ska vaka över den dag och natt i blod och kex. Amen.
Aldrig! Vill min unge senare i livet bli kristen och följa Guds budskap och allt vad det nu är, så får han/hon välja det själv vid konfirmationen, som alla barn blir påtvingade att göra ändå bara för att få smaka gratis sprit i kyrkan. Tro mig, det är den tråkigaste, mest plågsamma skit jag genomlidit. Tvingade med mamma upp tidigt i ottan på juldagen för att höra på något som enligt mig är mer självmordsbenäget än att lyssna på Melodikrysset.
Jag lovar dig, unge! Att vill du inte konfirmera dig får du en moppe ändå, precis som jag gjorde. För jag hoppade av min konfirmation.

Bröllop: Ännu en kyrklig tradition som kan ses som det viktigaste i hela livet. Att Gud ska komma emellan vårt förhållande och se till att vi inte är otrogna eller själ från varandra. Den dag, om jag nu skulle gifta mig (skulle väl vara för att göra det lättare vem pengarna ska tillföras om Danne skulle råkas på gå bort) så skulle jag aldrig vilja gifta mig i en kyrka med en präst som står och babblar smörja om Gud.
Nä, Gud-fritt, fort och enkelt, helst ska pappersjobbet ingå.

Och så hade vi det här med begravningen som jag tycker jag var skittydlig med. Det enda man egentligen får genom att punga ut massor av pengar varje år till kyrkan är en begravningsceremoni i Guds sällskap.
Den dag vi dör, lär vi ändå lagras i något mikrochip. Eller användas till biogasbränsle?

Sedan var det ju en sak till också. Beatrice skrev i sin blogg om något som verkligen fick det att snurra till uppe i huvudet på mig!

Kopierar stjärnan bakom detta verk rakt av:

"Den dagen det kommer en religion som heter "Verkligheten" DÅ ska jag banne mig bli religiös.
Tills dess kan prästerna stå och predika om Jesus och alla de jävla heliga andarna. Om saker som jag inte ens tror har hänt.
Och medan de människorna sitter där i sina kyrkor och skriker hallelujah och AMEN och fan å hans moster, så dör det barn i Afrika."Snodde till och med hennes bild!


Så, nu ska jag pallra mig iväg på toaletten, och kanske sitta där hela dagen och vänta på att få en åskblixt i skallen.
Vem vet?


Julljusluktlykta!

Råkade köpa med mig ännu en Yankee Candle sak från Ixo. Snart har jag fyllt mitt sånt där kort med stämplar, sedan får jag 150 kronor att handla Yankee för.
Och nu hade de fått in jul-lukterna! Ojoj. Så jag hittade den perfekta julklappen, till mig själv, förutom att jag inte får öppna den på julafton, utan nu med en gång!
Lycka!

Så det var en fin julig aromalampa med två tillhörande vaxkakor. Winter Wonderland, den sniffade jag på hos Erika, och den luktade faktiskt vinter. Hur nu det luktar. Ja, alltså inte kolbullar och vedeldning. Utan, sådär Yankee gott.
Och så Christmas Eve, så nu luktar hela lägenheten i en söt doft av typ glögg, muskot och kanel.


Snacka om julstämning där man sitter på köksgolvet och brottas med hunden om presentpappret, och försöker slå in julklappar!
Tror det mesta är klart nu.

Internet är smidigt!


Tatuering?

Idag såg jag något så himla coolt när jag satt på we♥it och dreglade över bilder på dreads.
Tatuering!
Jag har ju alltid haft för det klara med vad jag ska tatuera. Frågan är bara vart. Och beroende på stället kanske jag måste hitta en ny text. Men i så fall har jag flera på lager.

"We're just two lost souls Swimming in a fish bowl Year after year,
Running over the same old ground.
What have we found?"

-
Hela, eller bara en del av den har jag inte bestämt. Beror på vart.

Eller så har jag hittat ett riktigt bra i en Stick Figure-låt. I Smoke Stack - "Pick me up and push me forward".

Så, vart är snyggast?
Länge tänkte jag på insidan överarmen. Som Lady Gaga har här, ungefär.
Eller på underarmen?


Eller i nacken som Rihanna har här, fast kanske inte på samma ställe?


Blev sjukt inspirerad av den här bilden.


Och HÄR är de fruktansvärt coola jag hittade! En som börjar i nacken och går över axeln som.
Tvärfränt!

Men gör man den på axeln, kan jag inte ha en i nacken, man vill ju inte gå runt och se ut som ett klotterplank.

Och sen var det ju det här med fonter?

Alla bilder är framtagna via Google. S'att ni vet!
Live!

Det känns rätt skönt och bra att få sitta inne i värmen och höra på hunden som ligger och pyser i soffan.
Sedan vaknar han av att det är något som luktar. Söt-hund!
Träna lite på avstämningen som jag ska ha senare idag, som går sådär.
Äta frukost framför datorn och kolla på när älskling jobbar!

De har nämligen satt upp webbkameror över bygget av Hissmofors!

Kolla här för att få fram båda kamerorna. Eller klicka på bilden för att titta på Danne!Danne är någonstans i det här gigantiska hålet. Hans barack är den i mitten. Haha.

Synd bara att de uppdaterar var 5:e minut, annars hade jag haft stenkoll på honom!Prepare it mentally

Faktiskt, idag praktiskt taget passade jag på att smita från skolan vid fikat. Alltså vilka normala fikar på 1.5 timma? När det tar max 3 minuter att äta upp det man nu fikar, längre än så och förbränningen är redan igång. Man hinner bli hungrig igen också!
För att sedan komma tillbaka för att spela spel?
Igår lekte vi Jeaporady, visserligen var det kul och jag vann en (EN) Risen-kola.
Och när inte lektionerna är obligatoriska, då ser jag inte heller min anledning att gå. Jag kollar alltid om lektionen bidrar till att man får något avklarat, men den idag kunde inte ens hjälpa en med den första inlämningsuppgiften.

Så nu kan jag lägga min dyrbara tid på att njuta ännu mera av Scott Woodruffs otroliga röst och läsa på om avföring och laxermedel.

Ungefär så.

Bokade en klipptid igår också. Fick ett sådant där knepigt infall då jag tyckte det kanske skulle behövas. (Nehe?)
Men den tiden har jag redan hunnit avboka.
För det första. Jag vill ha mitt hår långt. Men det är sjukt slitet. Så slitet att jag känner skam att behöva sätta mig i en stol och få fördomsfulla tankar från en frisör, som det känns. För det ena med det tredje också så tycker jag det är dyrt. För att vara det man betalar för. Jag har aldrig blivit nöjd och så verkar de som att ingen fattar vad jag vill. När jag inte ens vet vad jag vill egentligen. Eller en sak vill jag ju, men det är ju det där med att göra´t också.


Förstår ni nu vad jag menar?
And finally you see, it's how its gonna be
nothing is for certain, prepare it mentally
And even if you bleed, even if you feel
take a look around, nothing round is real here
many time it seem now life is but a dream now
When your on on the ground down
feel power up inside you

Smoke Stack - Stick Figure