Mygg

Efter två veckor i skogen var det ångestladdat att åka tillbaka till staden igen.
Hemma i skogen finns massvis med irriterande mygg, men jag föredrar dem framför allt löst folk som befinner sig utspritt vart man än tittar bara för att det råkar vara fint väder.
 
Väl hemma testade vi ju göra den där myggfällan (på tal om mygg) som spridits runt på Facebook.
Petflaska, jäst, farinsocker osv...
Kan säga som så att jag dödade mer mygg under fem minuter än vad den där skiten gjort på två veckor.
De flugor som nu ligger i den där jästblandningen har nog bara dött en naturlig flugdöd och råkat ramla ner.

 
Myggfällan - 0
 

Linn - 26
 
 
Det man glömmer inför två veckors semester på landet är ju kameran. Jag glömde hela kameraväskan inne i stan. Så Danne fick ta sig en tur in och hämta den. Lite sådär småonödigt. Men vad gör man inte?

Har inte orkat/haft tid att koppla in den, så det får bli mobilbilder så länge!
 
 
 Bubbledog
 
 
Pappas Jeep

Bild?

Byggde en midsommarstång till en tävling på #svenskreggae. Vann ett par shades från Soffta!


 Midsommar. Jordgubbschokladcheesecake efter surströmmingen. Eller hamburgaren. Eller sillen. 


Efter efterrätten serverades rökt abborre som luktade luftmadrass. (?)


Firade midsommaren med moster Britta och Mats! Väldans trevligt, trots all förhudsfett!
 
 
Forden har blivit luftad.


Jag har klippt gräsmatta!
 
Rättare sagt 2.13 km gräsmatta!
 
 
 Bakat
 

 Och kokat jordgubbssylt!
 

Det är typ vad jag sysselsatt mig med. Danne har stått hela nätterna, långt in på morgonkvisten och flugfiskat i Hotagsströmmen.

Hade inte tackat nej till två veckors semester till. Vart tog dagarna vägen? Och så kommer man tillbaka till lägenheten såhär på kvällen och hinner bara packa upp, bädda sängen och duscha sedan ska man sova och upp på jobb i morgon.
Gruvsamt!
 
Men det är bara 34 dagar kvar på mitt sommarschema!
 


Bubbla

Nu testar jag att skriva ett inlägg från den här värdelösa appen, som alltid på ett eller annat vis kraschar när jag skrivit klart.Nåväl. Vi har semester och njuter. Åkte upp till skogen och gör det största misstaget att glömma kameran hemma. Så Danne fick ta en tur hem till staden igen och hämta den. Klantigt gjort.Så idag har vi förgiftat hunden med lite såpbubblevatten enbart för vackra fotons skull. Eller vackra blir de ju inte heller. Men kul att testa. Det hade ju kunnat bli fint.Funderar på, det borde ju finnas något vis att kunna koppla systemkameran direkt till mobilen. Har ingen dator så kan inte ladda upp bilderna. Så nu har jag tagit kort med mobilen på kamerans display. Vackert.På med ett instagram-filter på det så! Och direkt efter middagsmaten ikväll så tog jag och snörade på mig spring(lunk)skorna. Heja mig!Hållet från helvetet redan efter första metrarna så nu får jag massa experttips från brorsan som jag ska tänka på till nästa gång!Blev ändå 4.77 km, pissnödig och allt.


Boom!

Läste nyss i tidningen att Boom ska öppna i stan! Det är verkligen en superkul affär, så nu slipper man åka till Sundsvall bara för att besöka den! Tänkte länka deras hemsida men den verkar vara nere. Bra där.
I alla fall. I gamla Hemköps lokaler.

Så nu behöver jag ju bara ett hus att stoppa alla de där roliga grejerna i. Kommer ju ut så mycket på Hemnet, men än väntar vi på det där objektet. Blir lite fundersam om det hänt något. Ångrade dom sig eller? Sålde de till underpris till någon tjomme vi desperat kunnat buda över?
 
 
Jaja.
 
I går lekte vi med Erika och Leo. Var evighetersevigheter sedan. Så det var skoj. Hundarna försökte leka men Molle har blivit så grinig, så han fick sitta i bilen medan deras två bestar fick springa av sig på ängen och leta efter pinnar tillsammans med Danne.
Ingen bild därifrån heller.
Så efter en redig svullkväll igår och med helt lost motivation idag då man ätit upp det som blev kvar känner man sig måttligt nyttig. Har ju tänkt jag ska gå ut och gå, men jag fastnar där. I tänket.
Är kanske fortfarande lite snuvig...


 
 
EN enda bild fastnade jag på också under dopet vi var på i helgen. Jag som ställt upp mig med klänning och allt. Och det blev en bild på mig och halva Spikarö på Alnön. Fotograf: Danne.
Tycker han borde ha lärt sig vid det här laget...
 
Stör mig så förbannat mycket på de som tycker de kan fota bara för de råkar ha en stor svart kamera med standardobjektiv. Och så ser alla bilder de lägger ut på Fisboken ut som ovan. Hur mycket luft som helst ovanför huvudet med avkapade ben, armar ja allt. Äter de en glass är halva glassen och händerna avskurna medan hela fiket i bakgrunden fick vara med.
 
Dags för sängen snart.


Fluff

Nej men vakna två timmar före ställt larm på en lördag går ju också. Ska kanske tillägga att larmet var ställt till 9.30, men ett larm är alltid störande för nattsömnen, oavsett ställd tid.

Så sitter och läser Fiskarhedenvillans Standard- och tillvalskatalog som jag ändå kan utantill vid det här laget och gör ett försök till att måla naglarna. Som var långa och fina ända tills igår, såklart.
Tänt luktlyktan har jag också gjort. Hittade en Yankee Candle vaxkaka som luktade så inibomben gott på Hamngatan så var tvungen att köpa hela sex stycken. Bahama Breeze hette den. Luktar typ ananas och nyduschat.
 
Och det första jag gör när jag målat klart ena handen är att köra in den rätt i gardinen här bredvid...
 
En annan sak som jag inte tycker om är att tvätta håret. Dreadsen blir så galet fluffiga och jag avskyr det. Finast är dom när de börjar bli en vecka "skitiga". Jag hatade att tvätta håret när jag hade normalt hår också.
Så nej, dom är inte äckligare än vad dom var då.


Grillväder?
 
Var ute och grillade igår. Solen sken hela dagen. När vi hittat en ganska duglig grillplats och tänt grillen gick solen i moln. Det blev kallt som fan. Åt upp köttet fort som bara den och när vi packat ihop och skulle åka hem kom solen fram igen.
 
En annan sak som får bli morgonens största bekymmer är barbent eller strumpbyxor? Jag ska ha klänning... Och har efter jag tränade ben sist jag var på gymmet fått ett gigantiskt blåmärke mitt på låret.
Ska ju på dop idag, om det är någon som missat det. Eller helt enkelt bara inte bryr sig.
 
Nu hör jag fåglarna kvittrar på Dannes störiga mobillarm. Dags att kanske börja måla andra handen då?
Sen bär det av mot Sundsvall... Denna tråkiga bilväg!
 

 
 
Strukturerat inlägg!


Hej eller nåt

Jahopp. Då har man blivit förkyld. Igen. Döless på det här nu. Får vara frisk två, max tre veckor innan det tar om igen känns det som.
Måste ju snart byta jobb om mitt immunförsvar havererat såhär bara sedan i vintras.
Jag som aldrig var sjuk tidigare.
Säger som den kloke mannen på P3's Mammas Nya Kille, men som jag glömt vem det var då det är år sedan jag hörde detta citat, att småbarn och svartråtta är de värsta smittspridarna.
 
Vad har hänt sedan sist då? Jag har också fått tillbaka på skatteåterbäringen, om det är någon som saknat min uppdatering om just det på Facebook? Så nu är jag skitrik.
Sitter fortfarande och väntar på att det där objektet ska komma ut på Hemnet. Har ju bara gått en vecka och en dag sedan det skulle ha kommit ut egentligen enligt källan som pratat med själva säljaren... Happ.
 
Och i helgen ska vi till Sundsvall, eller Alnö på dop!