Naturstig

Det börjar kännas på. Jag har skola hela dagen, när jag kommer hem gäller det att finna den där tiden för att antingen hinna med att göra alla inlämningsuppgifter till den andra utbildningen jag läser, samtidigt som jag måste hinna med att plugga till mitt slutprov i en annan kurs. Samt att jag ska göra de uppgifter vi får från skolan.
Som tur är kan jag faktiskt glädja mig åt att skolan inte riktigt dragit igång. Imorgon blir det föreläsning hela dagen, och på torsdag får vi böcker och sen är det full fart. Eller fullare fart. Fast till då ska mitt slutprov vara avverkat i alla fall.

Kort om det.

Jag tänker fortfarande på mitt hus och jag är så nära att registrera mig som budgivare bara för att se hur budgivningen utvecklas. Fast så har jag grinat järnet idag efter att Danne köpt sig en ny mobil för över 5000.
Som kostade strax under fyra på internet. Inte konstigt elkedjorna kånkar!
Så tänk om ingen skulle buda över? Fast DÅ har man gjort en affär, en bra investering!

Nyss har vi varit ute i Naturstigen igen, typ tredje dagen i rad nu som vi har tagit oss ut och motionerat lite lätt.
Skogsbullen är självklart med och han kutar lös och mår så gott över att få grisa runt som bara en bruksbulle kan!
Och så får man rensa i huvudet lite.
Välbehövligt om jag säger så!


Molle badar i kallkällan på bergetOch så var vi på Douglas dop i helgen!Penkar

Nu måste jag komma på ett sätt att tjäna pengar, och det är snabbt!
Spermadonation var tydligen frivilligt, så jag försöker få Danne att ta på sig ett extrajobb som nattvakt istället.
Jag har nog bara ett samtal till enhetschefen så kommer jag få skola in mig på fler boenden, men just nu var inte det rätt tillfälle, så jag funderar på att börja virka och sälja mössor? Eller göra lertomtar?
Eller så säljer jag bilen. Funderade ett tag på Moltas också, men så långt gick det inte att gå.
Vad mer kan man göra? Hoppas på fonderna. Och att vinna på Triss.

Jag har nämligen hittat mitt hus som har det med stort d och e och till och med t. Jävligt stora!
Och jag har också redan räknat ut att det skulle ta 50 minuter för Danne att promenera till jobbet, sådär lagom överkomligt. Och så kan han åka moppe.

Det är mitt!
Det bara är så!


Vintertankar

Satan i gatan! Två inlägg på samma dag, inom samma timma till och med. Var tvungen att lätta upp humöret lite, så efter lite vikning av tvätt och sååråå  så satte jag mig och kikade ut det
jag tänkt mig, till vintern. Det får mig nästan att längta till all kyla och elände.

Hittade en perfekt jacka igår. Den finns både på Nelly och Bubbleroom. Bilo Parka Coat - Vila. Bilden var mycket finare på Bubleroom.
I alla fall.

Sedan måste jag ha nya vinterskor också!
Så satt och kikade ut de jag redan sett på Brandos. Minnetonka:isar!
Älska deras skor, exakt i min smak!

Fyfan vad säger ni nu då?

Lappgonk?LESS

Lagen Enligt SkolverketsSatan.
Råkade komma på en ny lag, en ny skolreform. Typ. Den som skolan ska jobba efter för att man som elev ska känna sig totalt jävla dum i huvudet efter bara fyra dagar.
Ja, jag är fan redan redigt less!
Jag stannar fan inte kvar på skolan och sitter på deras jävla pinnstolar i ett kvavt klassrum tillsammans med massa andra människor som ska göra att man tappar fokus på den lilla, antika gamla tjockteven!
Jag som inte ens går på bio, ja då förstår ni.
För att sedan stanna kvar ytterligare för att i sådana där jävla grupper som det så fint heter "diskutera filmen".
Jag tror jag dör.
Skolan är verkligen ingenting för mig.
Den dag vi ska stanna kvar och klippa och klistra och vara ute i skogen igen för att leta material, ne fan då får CSN avbryta mitt studiestöd. Stöd och stöd för den delen.
Skitdag!

Trodde för fan det var en vuxenutbildning, inte något jävla fritidshem med folk slussade från Arbetsförnedringen!


Fast schemat ser bättre ut om två veckor. Massa eget arbete. Bara det att jag tog fel schema då alla säger olika vilken grupp man tillhör.
Så det kanske är rätt?


Är det inte så?

Att ni kanske har väntat och längtat efter en uppdatering från den numera, återigen, studerande och kanske mest skolhatande personens blogg ni läser. Alltså jag- om det blev för invecklat.
I alla fall. Dag två. Schema och en massa frågetecken är det som huvudet består av. Fast efter idag börjar det klarna.
Efter imorgon kommer det lysa upp ännu mera ljus för mig då jag får reda på hur det blir med validera bort kurser för min del. Där de mesta frågetecknen finns just nu. Måste jag gå och se Patch Adams på fredag när jag kan låna den filmen på ett eller annat vis?
Det största frågetecknet tror jag är utrett. Mamma fick ju leta fram bevis på att jag var vaccinerad mot tuberkulos i alla fall. Så det slipper jag. Ta spruta alltså.
Nu är det bara att komma underfund med om det går att klara Omvårdnadsprogrammet utan att behöva ta i en spruta, ge någon ett stick, ta blodprov.
Det ska jag ta reda på.

Vi är då sjukt många i klassen, typ 50 stycken som sökt i år. Blandade åldrar och kulturer. Så vi kommer ju delas upp allt eftersom, vissa går direkt till nästa kurs, och andra måste läsa börja läsa från början. Jag tror jag kommer få hoppa till nästa direkt då jag redan har betyg i en av de tyngsta man nu börjar med. En kurs närmare Omvårdnad som innebär provtagningar!
Och eftersom jag läst en stor fördjupningskurs kurs och då inriktade mig på funktionshinder och utvecklingsstörning funderar jag ändå på att läsa Psykiatri som en extra-kurs. Det låter hur fränt som helst.
Då, sen kan jag kanske avgöra om jag vill rikta in mig på Omvårdnad eller Psykiatrin.
Spännande! Kanske.

En annan sak som kanske är hur spännande som helst, var att jag sov hur dåligt som helst inatt, och det var för att Moltas skulle tvätta alla kuddar han har på golvet. Han låg och slickade och slickade och slickade.
Sen när jag nästan skulle gå upp sov han som en stock och jag kunde inte somna om den halvtimman jag hade kunnat få sova på.

En uppdatering om mitt liv som vuxenstuderande nu då.
Vad gammal jag lät...


Ledig

Det skulle ha varit mitt sista pass för i sommar, i lördags. På fredagkväll ringer de från jobbet och säger att jag får vara ledig om jag vill, det skulle ändå inte finnas något att göra på jobbet.
Innan jag lagt på har jag redan packat väskan för att åka hem till Laxsjö.
Så vi har varit där hela helgen och haft det bra! Moltas har fått haft det underbart, springa lös och leka med den där förbannade bollen, Danne har fått fiskat och jag har tagit massa bilder för att uppdatera renoveringen utav Forden.
Jag uppdaterade också mamma på förslag till julkapp i år. En ny kamera så klart.
Var tvungen att skriva det här för att påminna igen.

I morgon börjar ju skolan... Och det är inte heller det enda som händer. Lego fyller år, så honom får vi åka och fira när Danne kommer hem från Junsele!

Nu ska jag se till att vi kollar på film. Panda 2 eller nyaste Pirates?


Doftelidofta gott!

Två saker med mig som kan vara lite jobbiga ibland är; att jag alltid vill att det ska lukta gott i hemmet, och att det ska vara rent! Luktar det inte gott är det inte heller rent.
Så lite av det här tvångssyndromen gör att jag har väldigt svårt för allt som luktar gott. Doftljus, sköljmedel och parfymer, ja allt som luktar. Nyligen köpte jag mig en aromalampa och 14 doftoljor därtill. Men de riktigt dög inte.
Så nu kunde jag inte hålla mig längre, och eftersom Erika beställt Yankee Candles så måste jag också beställa!
Fast den här gången ska jag testa något annat än ljus.
Har ju redan ett ljus - Clean Cotton, och jag tycker det luktar godast om det bara får stå som det är.
Så jag tog och beställde en Electric Base, som man enkelt bara stoppar in i vägguttaget.
Och såklart Clean Cotton även den här gången!


Imorgon kommer äntligen gubben hem igen.
Han har varit i Junsele hela veckan, och han blir där även nästa vecka. Så vi får i alla fall ses, för sedan på lördag jobbar jag precis hela långa dagen och går av på söndag. Och sen åker han till Junsele igen. Och veckan därpå ska han till Sveg. Och idag ringde han mig och frågade om han fick åka till Borlänge veckan efter det. Tycker det var så snällt att han frågade mig först innan han skulle tacka ja till jobbet. Visst är det lite jobbigt när han är borta hela tiden, men jag skulle aldrig säga emot. För han vill ju vara ute och jobba, så jag ska vara glad att jag har en kille som älskar sitt jobb och att jobba.
Det hade ju kunnat vara helt tvärtom också. Om man tänker så.

Och på måndag börjar jag på skolan också. Det är med skräckblandad förtjusning jag ser fram emot det med tanke på hur mycket jag hört. Skolan är inte den bästa, men man får väl försöka göra det bästa av situationen.
Det är mer erfarenhet som fylls på i min meritlista och jag får mer lön, det är väl därför jag är tänkt att kämpa nu då.
Sen få vi se!Typ

Vad härligt, Danne är borta och jobbar och jag tror jag kanske har jobbat mitt sista pass på mitt semestervik idag?
Fast inget utav det där var ju egentligen härligt. Komma hem efter att ha jobbat hela dagen igår och natten, till en trött Moltas som idag bara tvärvände i regnet efter han skitit klart.
Så nu är det jag och Moltas fram till nästa onsdag, kanske.
Fast lite skönt är det egentligen att Danne är borta. Jag får teven och jag får se vilka skitfilmer som helst när som helst. Jag får vara uppe jättesent och sova superlänge på morgonen!
Haha. Typ.
Och så får man sakna och längta!

Jag måste klippa mig. Kanske det värsta jag vet. Först ska man hitta en frisör. Ja, för det finns ju knappt några frisörer i Östersund. Frisörer och pizzerior...
Sen ska man hitta en frisör, just det!
Och sist ska man hitta sig en frisyr, som frisören man hittat ändå inte klipper.

Så nu tar jag fram kökssaxen och hårtrimmern!

Sen och inte minst, så måste jag ju plugga inför slutprovet också. Sen någon gång...


Everything Changes

Blanco Remix:"Look at your dreams and your intention
How selfish it is for you to mention"

Det är något vingel med linan idag, eller är det fibret? Vingel med fibret?
Detta inlägg har tagit en timma att få till, så se till att njuta till Jacob Hemphills stämma och den otroligt bra texten!
Gillade den här Blanco-remixen skarpt också!

Nu ska jag på jobbet!