Bad

Jag kan inte minnas när man badade i en sjö sist.
Liten var man nog, för det var en häftig känsla att ta de där simtagen man en gång lärt sig.
 
Danne badade även han, för det var så varmt i vattnet. Likadant för han så var det en evighet sedan det badades - i en sjö alltså.
 
 
 
 


Regn

Tog en tur med båten vid Mjäla idag efter middagen.
Tänkte väl att det där regnmolnet var på väg bort...
 
 
 
 
Cirka två minuter efter dessa bilder togs kom det världens regnskur!
Vi blev genomblöta och hela fötterna täcktes av allt vatten som regnat in i båten. Det var helt galet!
 
Men det var ju fint en stund!


Bro

Min pappa har snickrat en ny bro. Men god hjälp från mamma och mig vill jag nog påstå!
 
Gamla bron
 
När jag och Molle kom hem hade de hunnit såhär långt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fint!
 
 


IM

Den 4 oktober är inte min jobbhelg och Infected Mushroom ska spela på Annexet i Stockholm!
Klart vi ska åka!
 
"Produktionen kommer att bli något häpnadsväckande, Lokalen Annexet kommer för kvällen ta över 3000 personer och det kommer att leveraras ca 15 Lasrar, 2 Deco Teams, massvis med UV Ljus, Lineray Ljud från JBL Vertec och annat smått och gott." - Från hemsidan.
 
 
 


Tillbaka

Det var det. Fyra veckors semster bara som borta.
Så nu har jag gjort två arbetsdagar redan. Hade kvällen/natten igår och gick av i morse. Kom hem. Somnade en sväng. Blev så vidrigt rastlös så tog och bakade ett bröd.
Ett "No-hands" bröd där man inte behöver hålla på smeta med degen utan det är bara att hälla ut smeten på plåten så sköter det sig själv sedan.
 
Blev riktigt gott. Hade i både solrosfrön och sesamfrön i detta.
 
 
 
No Hands-bröd Recept:
 
50 gram jäst
5 dl vatten - fingervarmt
0,5 msk salt
3 msk olivolja
10 dl vetemjöl
Solrosfrön (valfritt)
Sesamfrön (valfritt)
 
Garnering:
Flingsalt
Olivolja
Solrosfrön

Smula jästen i en bunke och lös upp i lite av vattnet. Tillsätt alla ingredienser och arbeta samman till en ganska lös deg, som fortfarande är en aning kladdig. Låt jäsa 30 minuter övertäckt i bunken.

Värm ugnen till 220 grader.

Häll ut degen direkt på bakplåtspapper i en långpanna och maka ihop den till önskad form. Pensla med olivolja och strö över flingsalt och solrosfrön.

Grädda först i 15 minuter. Sänk värmen till 150 grader och grädda ytterligare 15 minuter.
 
 
Och under tiden brödet jäste bakade jag Mazariner!
 


SuperspararN!

Ni kan kalla mig SuperspararN!

Beställde nyss ett par Ray-Bans som jag trånat efter länge.
Ett par hederliga Aviators. Sådana där pilot-brillor som alla har. Fast Ray-Ban. Man ska ju vara lite märkvärdig.

Istället för att betala fullpris som sidan bad om - 1149:- så lyckades jag få ned dom till 860 spänn!

 

Ray-Bans från Loveyewear
 
Nu ska jag nog ta och tillverka lite egen ketschup!


Dreadlings

Idag har mina dreadskorvar suttit på skallen i två år!
Eller i alla fall på halva huvudet om man ska vara riktigt noga. För de tog ju ett par dagar att göra.
 
Och jag är mer än nöjd med min granne Mirlindas insats som tillverkade dessa, för två år sedan!
 
 


Vädret...

Då var man tillbaka i staden igen då. Har som kört varannan vecka nu, ena ute på landet och sedan andra i lägenheten inne i stan.
Spelar som ingen roll vart man sitter och fryser tycker jag. Den här semestern har varit totalt värdelös.
Fast nu när vädret ser ut att börja bli varmare så har man först slut på semestern och sedan är man här i stan.
Hade mycket hellre åkt hem igen...
 
Och så har jag blivit förkyld. Halsen började igår kväll så nu är jag inte alls pigg. Skitless.
Så jag har vräkt i mig en hel godispåse under dagen. Typ sörjt.
Bakat muffins med center i som jag gick med till Danne som fiskar "24-timmars" inne i stan. 
Nu ska jag äta pannkaka.
 
När jag kör på refeed-day så kör jag på ordentligt. Lika bra tycker jag.
Fast nu har det blivit en refeedvecka. Om jag inte är inne på en refeedmånad rent ut sagt.
 
 
 
Aja...