Pikering

Nu är vi en lärling och tre praktikanter på bageriet.
Och det är jättebra för mig för jag får massa tips från de som går riktig skola och fått lära sig grunderna.
 
Som idag när vi skulle pikera en massa tårtor.
Jag har aldrig i mitt liv känt mig så värdelös som idag. Allt jag gjorde gick åt helvete och de tårtor jag pikerade hade lika gärna en fyraåring kunnat kladda dit. Så kändes det.
Inget florsocker i världen skulle kunna rädda dessa tårtor.
Men som tur är så är de väldigt förstående där.
Jag har ju aldrig pikerat en tårta förut.
 
Så nu på kvällen har jag stått och övat. Men det är ändå långt ifrån samma sak.
Där har man tidspress på sig. En riktig tårta och inte bara en skärbräda som är att slicka av och göra om.
Pikeringsgelé och speciella slags påsar.
Men lite snits kanske man kan få in genom att träna hemma.
 


Idag var det en tårta som var beställd i en speciell text. Jag tvingade ena praktikanten att det var hennes uppgift. Hon visade mig grunderna hon lärt sig på skolan och sedan fick jag testa lite på bakplåtspapper bara. Det tycker jag var snällt av henne!
Så jag sa att jag skulle träna på att skriva alla namn som finns, men hon föreslog att hellre träna på bokstäverna.
 
Tycker det är lite synd att man inte får fota det man gör där. Eller jag har inte ens frågat så funderar på att göra det.
Så att man själv kan jämföra med bilderna och se hur man utvecklas, som jag i alla fall hoppas att man kommer att göra.
 












KOMMENTARER:
Kom ihåg mig!

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: