Moln

Med kameran riggad på stativet och fjärrkontrollen förinställd på ûberinställnig alles des schärnor-gefoten.
Men så blev det inga stjärnor.
SMHI-appen gick varm. Det skulle ju bli halvklart.
Sprang mellan tuggorna på min goda räkmacka till fönstret och tryckte näsan mot så det blev fina fettfläckar bara för att se om det  fanns några stjärnor.
 
Fram mot midnatt kom de fram i alla fall. Men det var absolut inte rätt väderförhållanden då det var småmulet och till och med snöade lite medan jag stod där och hörde hur mekaniken skötte allt fotande åt mig.
Två stjärnfall såg jag också. Har sett många i år, men det är väl för att jag så fort det är stjärnklart går med blicken mer mot skyn än ser efter vart jag går.
 

Kortet är taget i Laxsjö då. Var så fascinerande egentligen. Gatlamporna lös förvånansvärt länge och där de lös såg man bara de ljusstarkaste stjärnorna på himlen, Jupiter, Karlavagnen och Tre vise männen och sådär.
Men på ett ställe var en gatlampa trasig, och där såg man plötsligt hela världsrymden kändes det som. Sedan klättrade vi upp för en kulle och såg ännu fler. Fast än det inte var riktigt klart.
 
 
Så, okej då. Inte helt nöjd. 17 bilder med en exponering på 45 sekunder vardera har satts ihop och skapat dessa spår. Vilket är ungefär 12 minuter.

Tänk att stjärnorna rör sig så mycket på 12 minuter!
KOMMENTARER:
Kom ihåg mig!

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: