Ingen storfångst

Helgen i Dammån resulterade i en liten harr och miljontals myggbett som man nu efterhand får dras med.
Vi var inte ens på besök i fisketrappan som vi alltid är, vart har all tid tagit vägen?

Fredag kväll, perfekt tid för fiske, direkt efter ett störtregn, så skulle vi upp till Åkroken, igen, men denna gång utefter en ny bumpigare väg. Den vi tog tidigare under dagen gör vi aldrig om. Med långkalsonger och mössa kom solen fram. Vi lunkade på i hettan under flera kilometer innan vi nådde åjäveln. Varmt som bara fan var det och ingen fisk. Tålamodet tryter.
Under denna regntunga afton tog vi Santa Fee´n som vi fått låna av svärfar upp till skogbilvägen, som vi dessutom haft världens besvär att ordna nycklarna till  vägbommen.
En bom, ena nyckeln passade. Men så kom det ännu en, som inte ens var utmärkt på våran skitdåliga karta.
Danne började joxa på med en spärr, och innan jag visste ordet om det hade han slagit sprinten ur en kolv. Han lyfte upp bommen, men det han inte var beredd på var att den skulle väga ton! Han tappade balansen och störtade baklänges neröver ett dike och fick stången med viktklumpen under foten så han satt fast. Har aldrig i hela mitt liv skrattat så mycket.
Det var efteråt tankarna på vad som skulle kunna hänt kom.

Passerade över bommen med våran stora bil, men inte blev det något bättre. Kartan vi hade visade en väg rakt fram. Vi kom till en korsning som visade antingen höger eller vänster. Började köra ena vägen, men kom inte längre än kanske 100 meter. Backade.
Klev ur bilen och prövade att gå. Eftersom våran karta visade att ån skulle ligga precis vid vägen så hade jag bara mjukisbyxor på mig. Danne tvingande mig att gå efter honom i gräs som räckte högre än vad jag är lång. Blev dyblöt på en gång.
Vi gav upp även denna passage då vi insåg att ån var längre bort än vad den hördes!

Så det blev inget fiske den kvällen. Sura och griniga återvände vi hem till den kalla stugan, utan vatten eller el och mös framför den öppna spisen.

I lördags regnade det hela dagen så vi tog vårt pick och pack och drog hem.
Då får man veta att någon jävel dragit upp öring i självaste Storsjön på 4.2 kilo!

"Hade vi varit normalt folk hade vi suttit här ute på altanen i solen, druckit öl och jäst, nu sitter vi här med en coca cola och sväller!"

Bjuder på några bilder i det fina fjällandskapet vi fiskesemestrar i!

Ute på Öret och flugfiskar.Nattfiske vid Åkroken.Fjällutsikt från den långa stigen.Väl framme vid ån så var utsikten lika vacker!Och en älg får avsluta hela inlägget!
KOMMENTARER:
Kom ihåg mig!

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: