CocoChoco Cookiecups

De här annorlunda chokladbollarna såg jag på Tessanbakar's sida, så var bara tvungen att testa köra ihop till några jag med!
Baksuget blev helt enkelt för stort! Och så har det ju varit chokladbollens dag!
 
 
 
Enligt hennes recept skulle man till själva chokladbollarna ha:

100 gram kokos
0,5 burk kondenserad mjölk
2 msk kakao
1,5 dl havregryn
 
Men jag hade inte kondenserad mjölk, så körde någon blandning på mjölk, ljus sirap och lite smör.
Hade även i lite kaffe.
Höftade tills man fick ihop en bra smet som går att rulla.
Gör 16 bollar av smeten.
 
Till kakan skulle man ha:

100 gram rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 dl brun farin
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
0,5 dl kako
 
Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ägget och sedan alla de torra ingredienserna.
Rulla även här 16 bollar av degen som blir.
Lägg de i muffinsformar och grädda i ugnen på 175 grader ca 10-12 minuter.
Låt svalna en aning och tryck sedan ner mitten på de nygräddade bollarna, ett kaffemått funkar perfekt!
Tryck sedan ner chokladbollarna i fördjupningen.
 
Gott!
 
 
 












KOMMENTARER:
ɑ n n i k ɑ

Gott

Tessanbakar

Vad fina dom blev :-)

Svar: Tack, men skulle ändå ha varit spännande att se hur de blev med kondenserad mjölk, som i ditt recept! :)
linn

Kom ihåg mig!

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: