Chokladmintbrownie
150 g smör eller margarin
100 g mörk choklad
2 ägg
3,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst med elvisp. Smält smöret och tillsätt chokladen i bitar i det smälta smöret.
Rör om tills du inte ser några bitar längre.
Tillsätt chokladblandningen i äggen tillsammans med mjölet och rör om, vispa ej.
Häll smeten i en ca 20×20 cm stor form klädd med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter på 180 grader.
Kolla brownien med en sticka så att du vet att den är färdig.
Låt sedan kakan kallna helt när den är färdig.
Mintfyllning
ca 3 dl florsocker
ca 75 g smör
ca 0,5 dl philadelphiaost
ca 1 tsk mintextrakt
Några droppar grön karamellfärg
Blanda samman alla ingredeinser med elvisp och bred på brownien.
Låt stå i kylskåpet i ca 1 timme innan du fortsätter.
Chokladtopping
0,75 dl grädde
0,75 dl smör
3 dl chokladchips
((?) Jag tog den choklad som blev över efter Brownien - ca 50g)
Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt dem smälta samman på medeltemperatur.
Ställ sedan kastrullen åt sidan och låt smeten svalna.
Häll smeten över brownien med ett jämt lager och ställ in kakan i kylen och låt vila i ca 2 timmar innan servering.
Receptet hittade jag hos Emma Whalby
Du ska inte äta sån här skit!