Chokladmintbrownie

Baktarmen kunde inte hejda sig längre.
Vi skulle ju få trevligt främmande av Erika och Leo, och Schwarzwaldtårtan Danne köpt var verkligen inte god.
Så jag var bara tvungen att få baka av mig lite.
 
Var ett tag sedan sist nu. Är lika bra att det inte finns något hemma.
Och de bitar som blev över fick gubben ta med på sitt jobb, där de uppskattades!
 
Smask!
 
De blev riktigt sliskigt söta. Fick till botten sådär superkladdig som bara går!
 
 
Brownie
150 g smör eller margarin
100 g mörk choklad
2 ägg
3,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
 

Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst med elvisp. Smält smöret och tillsätt chokladen i bitar i det smälta smöret.
Rör om tills du inte ser några bitar längre.

Tillsätt chokladblandningen i äggen tillsammans med mjölet och rör om, vispa ej.
Häll smeten i en ca 20×20 cm stor form klädd med bakplåtspapper.

Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter på 180 grader.
Kolla brownien med en sticka så att du vet att den är färdig.
Låt sedan kakan kallna helt när den är färdig.

Mintfyllning
ca 3 dl florsocker
ca 75 g smör
ca 0,5 dl philadelphiaost
ca 1 tsk mintextrakt
Några droppar grön karamellfärg

Blanda samman alla ingredeinser med elvisp och bred på brownien.
Låt stå i kylskåpet i ca 1 timme innan du fortsätter.

Chokladtopping
0,75 dl grädde
0,75 dl smör
3 dl chokladchips
((?) Jag tog den choklad som blev över efter Brownien - ca 50g)

Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt dem smälta samman på medeltemperatur.
Ställ sedan kastrullen åt sidan och låt smeten svalna.
Häll smeten över brownien med ett jämt lager och ställ in kakan i kylen och låt vila i ca 2 timmar innan servering.

 

Receptet hittade jag hos Emma Whalby













KOMMENTARER:
Lillebror

Du ska inte äta sån här skit!

Svar: Åt EN! Resten skänkte ja ju till Dannes jobb. Ju. =<
Linn

Kom ihåg mig!

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: