Tillbaka

Det var det. Fyra veckors semster bara som borta.
Så nu har jag gjort två arbetsdagar redan. Hade kvällen/natten igår och gick av i morse. Kom hem. Somnade en sväng. Blev så vidrigt rastlös så tog och bakade ett bröd.
Ett "No-hands" bröd där man inte behöver hålla på smeta med degen utan det är bara att hälla ut smeten på plåten så sköter det sig själv sedan.
 
Blev riktigt gott. Hade i både solrosfrön och sesamfrön i detta.
 
 
 
No Hands-bröd Recept:
 
50 gram jäst
5 dl vatten - fingervarmt
0,5 msk salt
3 msk olivolja
10 dl vetemjöl
Solrosfrön (valfritt)
Sesamfrön (valfritt)
 
Garnering:
Flingsalt
Olivolja
Solrosfrön

Smula jästen i en bunke och lös upp i lite av vattnet. Tillsätt alla ingredienser och arbeta samman till en ganska lös deg, som fortfarande är en aning kladdig. Låt jäsa 30 minuter övertäckt i bunken.

Värm ugnen till 220 grader.

Häll ut degen direkt på bakplåtspapper i en långpanna och maka ihop den till önskad form. Pensla med olivolja och strö över flingsalt och solrosfrön.

Grädda först i 15 minuter. Sänk värmen till 150 grader och grädda ytterligare 15 minuter.
 
 
Och under tiden brödet jäste bakade jag Mazariner!
 












KOMMENTARER:
Kom ihåg mig!

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: