Pasta med räksås


Vi har gjort det igen. En lördag utan kebab.
Och den här gången var det med det lilla extra, så jag måste bara få skryta och dela med mig receptet.

Pasta med räksås



Tid: Beroende på hur snabb man är


Ingredienser:
1 kilo oskalade räkor
1/2 paket Gemelli Vit Fiber pasta
1 flaska vitt matlagningsvin 33cl
1 gul lök
1 liten vitlök
Basilika, tomat eller något.
3 dl grädde
1 citron
Ljus redning för att få såsen tjockare
Massor med olivolja
Salt, peppar efter smak och tycke.

Gör så här, om du vill:

Skala alla räkor.
Fräs löken i lagom stor kastrull och tillsätt lite räkspad, citronsaft och olivolja.
Ta hälften av räkskalen och rör ner.
I med matlagningsvinet.
Salta
Sedan kan man slänga ner lite av varje som man tycker ska få lämna smak till rätten.
Jag hade basilika och en tesked tomatpuré.
Låt koka rätt länge för att få mycket smak.
Sila sedan bort alla räkskal och andra lämningar.
Blanda i grädden i den silade sörjan och börja koka.
Salta, peppra.
Börja koka pastan.
För att få tjocklek på såsen, trixa med redningen.

När såsen börjar få tjocklek och pastan är klar, rör i räkorna.
Räkor ska inte koka, då blir de sega.

Voilà!

Garnera och servera!

















KOMMENTARER:
Kom ihåg mig!

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: