Weeds

Idag den 16 juni har Weeds säsong fyra (4!) premiär i USA.
Ännu har inte 3:an kommit till Sverige och visats på tv3 som i vanlig ordning, det har ju bara gått över ett år...
Nej då, Sverige ska då alltid vara segt och efterblivet.
Därför hejar jag på Holland i fotbolls EM, en seg nation, men de är det med en oslagbar stil!
Inte laget, utan landet i det här fallet.
Sverige kan man inte heja på längre. Zlatan är en överdriven klumpiduns som får all uppmärksamhet bara för att han råkar vara på rätt plats i rätt tidpunkt. Källström får inte spela mer än kanske ett enstaka par minuter i slutskedet. Enda spelaren som är något i vårt ack så älskade landslag är Isaksson i mål, men han tillför ju inte några mål för Sveriges vinning.
Holland!

Den nya Weeds säsongen som äntligen drar igång firade vi under hela dagen igår genom att titta igenom heeela säsong två.
I lång och dyster längtan på att den tredje säsongen skulle börja sändas på tv 3 här i hemlandet, bara ungefär ett år efter premiären, så kunde vi inte motstå frestelsen längre att få se vad som komma hända skulle.
Nancy och Conrad var under pistolhot av tre hårda ghettonegrer och tre galna armenier utan sitt weed.
Silas som blev påkommen av snuten med hela bagaget fullt. Shane som dragit med sin farbrors galna älskare i hopp om en nytt liv på något nytt ställe med henne. DEA agenten Peter, hur gick det med honom? Död? Och den satmara till kärring Celia, alla de frågorna fick man ett fint svar i säsong två i denna helt underbara serie.

Jag älskar Weeds, det går inte att förneka. En serie som skiljer sig så ur mängden serier, det har aldrig skapats något som denna och det är helt underbart att någon vågat göra det. Verklighetsbasera kriget om droger, hur det ser ut, går till och fungerar i verkligeheten, även om området i Agrestic är utöver det normala.
Det händer hela tiden något som stoppar tvåbarnsmamman Nancys planer och från att leva och vinna på att vara en dealer. Skjutgalna, anabola bjässar som anser att hon tagit över deras kundområden.
Folk i hennes närhet som kräver pengar för att hålla käften, lösensummor hit och dit, misshandlar och den hemliga kärleken som finns där mellan henne och Conrad.
Familjeförhållandet i Celias liv är allt annat än tillfredställt. Hon har en överviktig dotter som inte passar in i hennes ideal, och som dessutom tror sig vara lespisk. Maken och dottern hatar tillsammans Celia mest utav allt som vandrat på denna jord och det bli väldigt komiskt och brutalt för jämnan.

Revisorn Doug är ju allt annat än bara totalt helskön! Han och Nancys farbror Andy hittar för det mesta på de mest galna och roligaste tillslagen. Vill inte avslöja för mycket, men när Andy skulle tas in till det militära var kanske det roligaste jag någonsin skådat.

Behöver jag säga en gång till att jag älskar serien Weeds?
Nu ska jag ha alla dessa DVD boxar att stolt ställa upp i tv hyllan. De ska få en egen plats till och med.
På en röd sammetsfilt med doftljus. Typ...



Conrad, Andy, Celia, Nancy, Doug, Heylia
(och så gör jag ett sådant här fånigt "hjärta")
<3













KOMMENTARER:
Kom ihåg mig!

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: