Rimbobullar

En helt fantastisk fin höstdag ute, så vad passar inte bättre än att stanna inne och baka dubbel sats rimbobullar?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Recept: (Detta är en dubbel sats)
 
50 g jäst
4 dl kall mjölk
400 g rumsvarmt smör eller margarin
4 msk socker
4 tsk vaniljsocker
ca 12 dl vetemjöl

Fyllning:
150 g smör eller margarin
4 msk socker
4 tsk vaniljsocker

Pensling och garnering:
Uppvispat ägg
2 dl florsocker
1.5-2 msk vatten
Ugn: 250 ° gräddas i mitten


Smula jästen och blanda i mjölken så den löser sig. Tillsätt rumsvarmt smör i klickar och sedan socker, vaniljsockret och mjölet eftersom.
Dela upp degen i två och kavla ut den ena till en så fyrkantig form som möjligt och skär ut degen i fyrkanter, ca. 8x8cm.
Gör fyllningen och klicka ut på varje fyrkant. Vik sedan ihop degen och kläm åt. Ställ sedan dessa bullar i bullformar och ställ på en bakplåt. Gör sedan likadant med den andra deghalvan.
Låt jäsa under bakduk i minst två timmar.
Pensla med uppvispat ägg och grädda sedan bullarna i mitten av ugnen på 250 grader i ca. 6-8 minuter.
Låt bullarna kallna och vispa sedan ihop glasyren och ringla över.
 
Gott!
 
 












KOMMENTARER:
Carro

Mmmm.... Mina absoluta favoritbullar!

Lizete

hmm kanske man ska prova någongång :)

Kom ihåg mig!

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: