Imorgon blir idag igår

Sista april, det ska såklart firas, och jag och älskling har fläskat på riktigt!
Stor mysig frukost, sedan grillade, honungsglaserade revbensspjäll till lunch.
Har uträttat ett ärende denna strålande, men jävlablåsiga dag, vi var upp på Dannes pappas jobb och hämtade en fin oxfilé.
Istället för att betala 400kr/kilot ute i affärerna får vi nästan munsbiten för inköpspris; 170 kronor/ kilo något, najs!

Första maj ska invigas med att våra nya plankor ska få sin första bränna i ugnen, på menyn står plankstek!
Den enda rätten som i hästlängder slår kebab!

Stora filéer ska hastigt stekas i stekpanna att få fin stekyta, mycket salt och andra kryddor. Köttet ska vara blodigt, mycket blodigt! Där är det tur att jag och älskling är lika, det ska vara nästan rått!
Plankorna ska oljas in för att ge av mer smak och sedan ska duchesspotatis (annat, finare ord för peermos) spritsas ut fint kring kanterna. Tomatklyftan som man måste salta ska ner i hålet. Sedan lindar man färsk grönsparris i bacon som i ugnen får fin färg och smakar förträffligt!
Stekta champinjoner i mushroom soy och smör med lite ost och bearnaisesås till, fy fan vad gott, jag längtar!












KOMMENTARER:
Kom ihåg mig!

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: