Där dog mina framtidsutsikter!

Jag får inte Text- Mediekommunikation B kursen nästa år. Jag får den inte och jag som börjat hoppats allt för mycket!
Enligt rektorn var det bara ett simpelt möte med mina föräldrar som var den enda knuten på repet. Han planerade allt, vilken lärare jag skulle ha då jag läste in A kursen i text, när och hur och hur mycket tid som skulle gå åt. Men jag fick inte den utökade kursen!
Där dog mina framtidsutsikter! De slogs platt och hårt till marken och där kommer jag nu att stanna... Mörkt, dystert och ont!

Istället nu ska jag få ha Foto B. Jippe! Jag hatar läraren very much men jag älskar att fota, Men frågan är vad har man för möjlighet senare i livet? Hur kan man livnära sig? Fota har jag klarat av att göra utan en utbildning. Fotograferat har jag kunnat fortsätta med senare i livet utan en utbildning i det.
Grunden i mediekommunikation kan man åtminstånde ta sig en bra jävla bit på vägen, vägen till min informatörsutbildning.
Jag har ingen lust att gå ut 3:an. Inte den minsta! Jag vill inte leka bort ytterligare 1 år på något som inte kommer föra mig någon jävla vart!

Jag ville ha mediekommunikation just för att det är här uppe jag vill vara kvar. Jag vill inte åka ner till Stockholm och trängas med massa människor och fula, stora byggnader bara för att få ett jobb inom media. Jag vill inte jobba med en sak jag älskar i ett samhälle jag älskar att avsky!
Jag ville ju stanna kvar här i norrland. Jag vill ha min utbildning i närheten och jag vill kunna bli det jag vill bli i närheten av mina jämtländska rötter! Hade jag fått Text och Mediekommunikation hade jag kunnat utbilda mig till journalist för en liten skittidningen i ödemarken, jag hade kunnat bli PR konsult, jag hade kunnat bli en informatör.
Där raserades mina drömmar totalt!

Jag ser mig själv i framtiden, jobbandes på ett ålderdomshem där jag torkar gamla gubbar i arlslet.
Det finns inte ens en liten gnista som tyder på att jag kommer göra det jag vill längre... Det här har förstört allt.
Jag skulle aldrig valt media.
Jag kommer aldrig gå ut media. Så mycket står emot det nu så det är redan kört!

Man behöver ingen utbildning för att bli något! Det är min åsikt. För varför jobbar då de som gått Natur Internationell och andra världspluggarlinjer med att sitta och sälja Svenska Dagbladet?
Bara en frågeställning.
Det är kontakterna det handlar om. Om kunskaperna, inte någon jävla 3-årig gymnasieutbildning!

Där dog min framtid!












KOMMENTARER:
Chomp

Surt. Men vi som går media har många fördelar eftersom vi lär oss hur samhället fungerar, det kan man glädjas åt ändå.

Inget ställe man söker jobb på bryr som om någon 3-årig gymnasieutbildning, utan utbildningen efter det. För att komma in på högkvalificerade utbildningar efter gymnasiet så har man oftast gått NVI lr liknande.

Handlar mycket om kontakter också som du sa :)

I and I

Sant det du säger, vi får lära oss otroligt mycket som
andra elever inte får. Vi får lära oss hur en enda människa kan ta makten över ett helt samhälle bara med hjälp av media, men tänk då: i vilket ämne är det vi får lära oss dessa saker?
Jo mediekommunikationen såklart.

Tack för kommentaren Chomp ;)

Lammet

Om inte Stockholm duger, vilket det verkligen inte gör, så finns alltid andra alternativ. Dra med dig tjock-Danne till Amsterdam och gör något istället. Jag har ju inte heller någon aning vart jag hamnar sen. Göteborg? Stockholm? Indien? USA? Kanske till och med Microsoft om jag har tur i oturen. Gott om pengar men jag hatar dem ;/

Lovisa

Hej, bra blogg!
Kolla gärna in min! :)

Kom ihåg mig!

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: