Massvis med färgångor!

Det här kan bli ett intressant inlägg! Hela dagen idag har jag stått ute och inandats dessa ångor från färgen vi målar om huset med. Även fast jag kanske inte är den som målat allra mest, men jag har ändå inhalerat massvis med färgångor, då jag av någons slags ironi måste se om någon missat en fläck.

Nu börjar det kännas. Huvudet är tungt och det nalkas en god huvudvärk lagomt till sömndags.
Jag ska sova tidigt ikväll, för i morgon brakar helvetet löst igen. Jag ska jobba på affären.
Hata, hata, hata!
Men nu kanske jag får skylla mig själv eftersom jag inte gjorde någon större ansträning att skaffa mig ett bättre jobb i våras. Fast här har jag åtminstånde ett bra avtal men chefen, nämligen min far, så jag får liiiiite mer än vad handels avtal för arbetande unga är!

Trots högre timlön är det verkligen ett slit för mödan.
09.00 öppnar affären. Då kommer de gamla in och handlar först för då har de väntat på öppningsdags i flera timmar. De ska kommentera att man blivit så stor, fråga i år med om jag gått ut gymnasiet, påträffa hur lik jag är min mor. Varje dag får jag höra detta eviga tjabbel och man blir bara så less.
Vid varuankomsten runt lunch är det värst. Då är det dessa turisthökar som ska vara först på en vara. "Har ni fått hem nån sill?" kan det vara en dum stockholmare som frågar, och så får man börja slita bland kartonger och varuvagnar för att hitta 08:ans jävla sill som då oftast också ligger längst under i högen av prylar.
Jordgubbar, när kommer dom, tidningen, när kommer den? Har ni bankuttag? Mask? ATG? Vilken färg är sopsäckarna?
Det är ett helt företag bara att ha service åt alla kunder, och ingen fråga är dummare än den andra har jag lärt mig.

Pappas absoluta dröm vet jag i alla fall är att få komma in på en affär i Stockholm, likt NK, fråga efter chefen för att sedan fråga: vart kan jag paaaantaa deen hääär???
Egentligen är det svårt för oss här uppe att förstå hur i heeelvete de klarar sig söderöver? De klarar sig fan inte här uppe i alla fall, de ska ha service jävlar i mig, helst ska man ju handla och betala åt dom också. De hinner inte mer än in genom entredörren så gormar de om vi har rep, tandkräm, äpplen, istället för att se sig om!
De vet inte hur man pantar en burkjävel, hur man slänger sopor, hur man handlar i en lantvaruhandel.

Redan nu är jag less på dessa svenska, överordnande turisterna, ne tacka de fransmän och italienare som är här, de gör minst väsen om sig, och så slipper man förstå vad de säger!

Färgångor gör dig aggresiv, utmattad och less!

Vi norrlänningar ska klara oss själva då vi besöker huvudstaden, medan huvudstadborna inte klarar sig alls här uppe i norrland? De vill inte klara sig själva?!

Danne har åkt hem till staden, så nu väntar hela fem tröga dagar i hembygden...












KOMMENTARER:
Kom ihåg mig!

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: