Kokosstänger

Recept på lättgjorda och ovanligt lättätna kokosstänger kommer här:

Ca. 30 st

50g
smör
1/2dl vit sirap (inte ljus, vit! Vi råkade nämligen köpa fel!)
1/2dl florsocker
2dl vispgrädde
200g kokosflingor

Glasering
200g blockchoklad, ljus, mörk, vit, spela roll!
25g kokosfett
Bakplåtspapper

Gör så här:

1. Blanda smör, sirap, florsocker och grädde i en kastrull. Sjud detta i 5 minuter.
2. Rör ned bland kokosen, blanda väl och häll sedan upp smeten på bakplåtspapper. Forma en kaka som är ca 1cm tjock.
3. Ställ in i kylen och låt svalna ett bra tag (annars blir det lika kladdigt som vi fick till det.) Skär sedan upp kakan i munsbitar, vilket jag skulle rekomendera 1x2cm, för man blir mätt på våra 6x8 centimeters kolosala kokoskakor!
4. Smält chokladen i en kastrull och och blanda i kokosfettet. Ta kastrullen av värmen och ställ den så chokladen samlas mot kanten. (Blir lättare att smeta på choklad på kakorna då, men vi smackade på allt på en gång och skar sedan, inte så smart!)
5. Doppa kokosbitarna i chokladen och med hjälp av två gafflar står det att det går enklast att vända dem runt. Låt eventuellt lite choklad rinna bort, så de inte blir lika kladdiga som våra!

Förvara kakorna i kylen!















KOMMENTARER:
Petronella

De ska jag försöka göra, de verkar goda, men vad gör det om man har ljus sirap? : )

Kom ihåg mig!

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: